اگر رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارید، به میوههای کم شکر پایبند باشید. اکثر میوهها به خاطر مقدار گلیسیمیک پایینی (GI) که دارند؛ قند آنها بیشتر فروکتوز است با این حال، میوههای خشک (مانند کشمش، خرما، و شیرین کرن بری)، طالبی و آناناس مقدار GI متوسطی دارند. با ما همراه باشید تا ببینید هر میوه چقدر قند دارد.
افرادی که قند دارند باید بدانند که میوهها نیز دارای قند کم و زیاد هستند و میوههایی که قندشان بالاست را باید با احتیاط بیشتری مصرف کنند.
میوهها حاوی بسیاری از مواد مغذی هستند و اگر میخواهید شکر بخورید، میوه بهترین انتخاب است. خبر خوب این است که میوههایی که میزان قند پایینی دارند، حاوی بالاترین میزان مواد مغذی هستند، از جمله آنتی اکسیدانها و سایر مواد مغذی. از طرف دیگر، برخی افراد قند را بهتر از مواد دیگر هضم و پردازش میکنند. اگر شما فردی هستید که به رژیم کم کربوهیدرات خوب پاسخ میدهید، باید مراقب باشید.
یک راه سریع برای فکر کردن در مورد اینکه کدام میوهها دارای پایینترین سطح قند هستند، از این قوانین استفاده کنید. میوههایی که در ادامه این بخش معرفی خواهیم کرد از پایینترین سطح قند به بالاترین مقدار قند قرار گرفته اند:
توت ها: اینها عموماً میوههایی با پایینترین سطح قند هستند و هم چنین دارای بیشترین میزان آنتی اکسیدانها و مواد مغذی دیگر میباشند. لیمو نیز در پایینترین رده قرار دارند.
میوههای تابستانی: طالبی، هلو، نارنگی و زردآلو در دومین رده قرار دارند.
میوههای زمستانی: سیب، گلابی، و مرکبات شیرین مثل پرتقال میزان قند متوسطی دارند. (لمون و لیمو نیز حاوی شکر پایینی هستند).
میوههای گرمسیری: آناناس، انار، انبه، موز، و انجیر تازه حاوی شکر زیادی هستند (گوآوا و پاپایا کمتر از بقیه است).
میوههای خشک: خرما، کشمش، زردآلو، آلو سیاه، انجیر، و بسیاری میوههای خشک دیگر حاوی شکر بسیار بالایی هستند.
لیمو سبز (۱.۱ گرم شکر در هر میوه) و لیمو زرد (۱.۵ گرم شکر در هر میوه) به ندرت خورده میشوند؛ بیشتر به آب میوه تبدیل میشوند و سپس شیرین میشوند، اما میتوانید آب یک برش از آنها را با آب خالی اضافه کرده و یا آنها را روی غذا فشار دهید تا مواد مغذی و مواد غذایی شان را به غذایتان اضافه کنید.
ریواس: ۱.۳ گرم شکر در هر میوه.
غیر ممکن است که میوه شیرین نشده اش را پیدا کنید، پس قبل از مصرفش برچسب آن را چک کنید، اما اگر خودتان آن را تهیه کنید، میتوانید مقدار قند اضافی یا شیرین کننده مصنوعی را مدیریت کنید.
زردآلو: ۳.۲ گرم شکر در هر زردآلو کوچک.
شما میتوانید از کل، پوست و همه آنها لذت ببرید. مراقب زردآلو خشک شده باشید، وقتی آنها خشک میشوند، کوچک میشوند.
کرن بری: ۴ گرم شکر به ازای هر فنجان. در حالی که به طور طبیعی حاوی شکر بسیار کمی است، اما معمولاً وقتی تازه یا خشکش خورده میشود، شیرین شده، پس بسیار محتاطانه عمل کنید.
تمشک: ۵ گرم شکر در هر فنجان. هدیهای برای کسانی که میوههای با قند کم میخواهند؛ این میوه را میتوانید تازه یا یخ زده بخورید. شما میتوانید آنها را در تابستان تازه بگیرید و یا در تمام طول سال منجمد کنید.
کیوی: ۶ گرم شکر در هر کیوی. طعم ملایمی دارند و رنگ بسیار زیبایی به سالاد میوه میدهند هم چنین شما میتوانید پوستش را نیز بخورید.
توت فرنگی: ۷ گرم شکر در هر فنجان. با کمی شکر بیشتر از تمشک، اینها انتخابهای بسیار خوبی برای یک اسنک، سالاد میوه، یا به عنوان یک جز در یک آب میوه، سس و یا دسر هستند.
انجیر: ۸ گرم شکر در هر میوه. تازه است و هم میتوان انجیر را خشک کرد که کمی سفت میشود و محاسبه میزان شکرش کمی سخت میشود و میتواند ۵-۱۲ گرم شکر در هر انجیر وجود داشته باشد.
گریپ فروت: ۸ گرم شکر در هر گریپ فروت. شما میتوانید گریپ فروت تازه را به سالاد میوه اضافه کنید و یا به تنهایی بخورید و مقدار قند یا شیرین کنندهای که میخواهید اضافه کنید را تنظیم کنید.
گرمک: ۸ گرم شکر در هر میوه. اینها میوهای عالی برای خالی خوردن و یا تهیه سالاد میوه هستند و پایینترین سطح قند را در میوههای خربزهای دارند.
نارنگی: ۹ گرم شکر در هر نارنگی متوسط. آنها قند کمتری نسبت به پرتقال دارند و برای سالاد میوه خوشمزه هستند. آنها همچنین به راحتی همراه با نهار و تنقلات نیز خورده میشوند.
شلیل: ۱۱.۳ گرم شکر در یک شلیل کوچک. اینها میوههایی خوش مزه هستند که وقتی رسیده باشند از خوردنشان لذت خواهید برد.
پاپایا: ۱۲ گرم شکر در یک پاپایا کوچک. آنها قند کمتری نسبت به دیگر میوههای گرمسیری دارند.
پرتقال: ۱۲ گرم شکر در یک پرتقال متوسط که برای کنار غذا و تنقلات، عالی هستند.
طالبی: ۱۳-۱۴ گرم شکر در هر طالبی. آنها را میتوان به سالاد میوه اضافه کرد یا خودشان را تنها خورد.
آلبالو: ۱۳ گرم شکر در هر فنجان آلبالو. در تابستان از میوه تازه اش لذت خواهید برد، و اگر قندش را محدود میکنید، بسیار عالی خواهد بود.
هلو: ۱۳ گرم شکر در هر هلو متوسط. شما میتوانید تنها و یا در انواع مختلفی از دسرهای، اسموتی ها، و سسهای مختلف از آنها لذت ببرید.
بلوبری: ۱۵ گرم شکر در هر فنجان. آنها از لحاظ میزان شکر بیشتر از توتهای دیگر هستند، اما غنی از مواد مغذی میباشند.
آناناس: ۱۶ گرم شکر در هر قطعه. آناناس یک میوه استوایی است که شکر زیادی دارد.
گلابی: ۱۷ گرم شکر در هر گلابی متوسط، این میوه زمستانی شکر زیادی دارد.
موز: ۱۷ گرم شکر در هر موز بزرگ. آنها شیرینی زیادی به وعده غذایی اضافه میکنند.
هندوانه: ۱۸ گرم شکر در هر هندوانه. با اینکه این میوه زیاد شیرین نیست، اما قند بیشتری نسبت به بقیه دارد.
سیب: ۱۹ گرم شکر در یک سیب کوچک. آنها را میتوان به راحتی با غذا و تنقلات مصرف کرد، اما شکر بیشتری از نارنگی یا پرتقال دارند.
انار: ۳۹ گرم شکر برای هر انار. کل میوه مقدار زیادی شکر دارد، اما اگر از یک میوه، ۱ اونس بردارید، تنها ۵ گرم کربوهیدرات خواهید گرفت.
گیلاس: ۱۸ گرم قند برای هر پیمانه گیلاس. گیلاس یک میوه شیرین است و این نشان دهنده وجود قند در آن است.
انبه: ۴۶ گرم شکر در هر میوه. این میوههای شیرین گرمسیری مقدار زیادی شکر دارند.
انگور: ۱۵ گرم شکر در هر فنجان؛ در حالی که آنها یک میان وعده خوب هستند، اگر به مصرف شکرشان نگاه کنید، باید میزان مصرفشان را کمی محدود کنید.
آلو سیاه: (۶۶ گرم شکر در هر فنجان)، کشمش (۸۶ گرم شکر در هر فنجان) و خرما (۹۳ گرم شکر در هر فنجان) میوههای خشک شدهای هستند که شکر بسیار بالایی دارند.
منبع: برنا