اگر روغن از قهوه بیرون زده باشد، سطح دانههای قهوه درخشان به نظر برسد و رنگ دانه قهوهای تیره تیره باشد یعنی قهوه به سبک ایتالیایی رست شده که یعنی مناسب اسپرسو است.
در این مطلب به بررسی قیمت انواع قهوه میپردازیم.
به گزارش اقتصادآنلاین، از نظر خیلی از ما ایرانیها هیچ چیز نمیتواند با یک فنجان اسپرسوی عالی رقابت کند: حالت خامهای، طعم بینظیر و کافئین بالا در یک فنجان کوچک. فرایند خرید قهوه ساده و سر راست به نظر میرسد، اما نکاتی وجود دارد که هنگام خرید قهوه اسپرسو باید در نظر بگیرید تا بعد از نوشیدن اولین فنجان از خرید خود پشیمان نشوید.
قبل از آنکه شما بخواهید برای خرید قهوه اسپرسو اقدام کنید لازم است به این نکته دقت کنید که برای داشتن یک اسپرسو ایده آل شما باید عوامل مختلفی را کنترل کنید که ۵ تا از مهمترین آنها به طور خلاصه این موارد میباشد:
دانه قهوه مناسب اسپرسو: بهترین گزینه ترکیبی از دانههای عربیکا و روبوستا با کیفیت میباشد که در بین دانههای عربیکا؛ کلمبیا، مکزیک، اتیوپی و در بین دانههای روبوستا؛ کامرون، جاوا، اندونزی بهترینها میباشند.
آسیاب مناسب اسپرسو: آسیابی که برای قهوه اسپرسو استفاده میشود باید کاملاً یکدست و اندازهای بین دانههای نمک و آرد داشته باشد (نه خیلی ریزو و نه خیلی درشت).
رست مناسب اسپرسو: این موضوع سلیقهای میباشد. اگر شما دنبال اسپرسو با تلخی بالا هستید بهتر است از رست مدیوم دارک و دارک استفاده کنید و اگر دنبال عطر بالا میباشید از رست مدیوم لایت و لایت استفاده کنید. ولی بنظر من رست مدیوم بهترین گزینه میباشد.
عصاره گیری اصولی اسپرسو: برای اینکه شما اسپرسو ایده آل داشته باشید باید ۸ تا ۱۰ گرم پودر قهوه داخل پرتافیلتر بریزید و به مدت ۵ تا ۷ ثانیه عصاره گیری کنید.
سرو صحیح: شما بسته به سلیقه خود میتوانید اسپرسو را به صورت؛ اسپرسو، دوپیو، ریسترتو، آمریکانو، لانگ بلک و… سرو کنید.
سؤال اولی که ممکن است به ذهنتان برسد این است: چه فرقی بین دانه قهوه معمولی و دانه قهوه مناسب برای اسپرسو وجود دارد؟
کافهها به جای قهوه معمولی از یک قهوه ترکیبی برای اسپرسو استفاده میکنند و برای این کار دلایل متعددی دارند. نکات زیادی در این زمینه میتوان گفت، اما موارد زیر دلایل اصلی هستند:
سُنت: قهوهای که برای اسپرسو استفاده میشود همیشه بیشتر از انواع دیگر روست میشده است. درجه روست مدیوم دارک، طعمی ایجاد کرده است که مردم به آن عادت کردهاند. این طعم را نمیتوان با قهوهای با روست مدیوم ایجاد کرد.
قهوه مخصوص اسپرسو با شیر بهتر میشود: اگر بخواهید اسپرسو را به عنوان پایه برای نوشیدنیهای دیگری مثل لاته یا کاپوچینو استفاده کنید، لازم است دانههای قهوه بیشتر روست شده باشند. این باعث میشود طعم قهوه به حالت خامهای شیر غلبه کند که مسئله مهمی است.
قهوه مخصوص اسپرسو ارزانتر است: برای دم کردن قهوه با فرنچ پرس یا فیلتر، قهوه تکخاستگاه یا سینگل اورجین گزینه پرطرفدارتری است. در مورد اسپرسو معمولاً از قهوههای مخلوط استفاده میشود و دلیل آن هم هزینه پایینتر است.
قهوه تکخاستگاه گران است. به همین دلیل، منطقی به نظر میرسد که از یک قهوه پایه ارزانتر، از کشورهایی مثل برزیل و اندونزی، در مخلوط اسپرسو استفاده کنیم.
قبلاً به این موضوع اشاره کردم. بله درجه روست مدیوم دارک یا دارک برای اسپرسو ایده آل است، قهوه اسپرسو باید حداقل کمی بیشتر از قهوههای معمولی برشته شده باشد. این روش سُنتی اسپرسو است و بیشتر مردم هنوز این روش را ترجیح میدهند.
با این حال دارک یا تیره طیفهای مختلفی دارد. میدانم حرفم ممکن است مبهم به نظر برسد، اما بهتر است یک حد وسط بین رست تیره و مدیوم انتخاب کنید. به این ترتیب، هم موقع نوشیدن لاته یا فلت وایت و هم وقت نوشیدن یک شات اسپرسوی سینگل، طعم بینظیری را حس خواهید کرد.
اگر از یک مرجع معتبر فروش قهوه، قهوهتان را تهیه میکنید و به توضیحات ارائه شده توسط آنها اعتماد دارید که نیازی به تشخیص نیست، اما اگر برای اولین بار است از یک فروشگاه خریدتان را انجام میدهید، حتماً دانه قهوه خریداری کنید و نکات زیر را در نظر داشته باشید.
اگر روغن از قهوه بیرون زده باشد، سطح دانههای قهوه درخشان به نظر برسد و رنگ دانه قهوهای تیره تیره باشد یعنی قهوه به سبک ایتالیایی رست شده که یعنی مناسب اسپرسو است.
وقتی دانههای قهوه تیره باشند، اما سطح آنها خشک باشد، یعنی به سبک Full City رست شدهاند.
در بازار مواد غذایی قیمت یک کیلو قهوه گلد اکوادوری مبلغ ۷۱۵،۰۰۰ تومان است این درحالیست که قیمت یک کیلو قهوه اسپرسو پرخامه مبلغ ۴۳۰،۰۰۰ تومان اعلام شده است.