انواع کیکها و کلوچهها یا بیسکویتها، کوکیها و... صنعتی و خانگی حاوی مقادیر بالایی از شکر و چربی هستند. محصولات صنعتی یا محصولات خانگی که با روغن صاف قنادی تهیه میشوند، مقادیر زیادی از چربیهای ترانس را هم در خود جای دادهاند. قند موجود در این محصولات باعث مقاومت به انسولین و چربیهای موجود در آن هم باعث افزایش التهاب در بدن میشود.
تحلیل عضلانی، یکی از مشکلات شایع در بین میانسالان و سالمندان است. با اینحال، یکی از سادهترین راهکارها برای پیشگیری از تحلیل عضلانی با افزایش سن، رعایت یک برنامه غذایی سلامتمحور است.
به گزارش بهداشت نیوز، بسیاری از بیماران یا ورزشکاران به عضلات قوی و متراکم برای بهبود عملکردهای روزانه و حرفهای خودشان نیاز دارند. اما بعضی از خوراکی ها میتوانند نقش موثری در تحلیل عضلات داشته باشند. در ادامه این مطلب، با خوراکی های مضر برای عضلات بدن آشنا خواهیم شد که به ترتیب عبارتند از:
۱. ساندویچهای سرد آماده
ماشینی شدن زندگی و تغییر سبک زندگی یا خورد و خوراک افراد در دهههای اخیر، تمایل به مصرف غذاهای آماده و فوری (مخصوصا ساندویچهای سرد حاوی فراوردههای گوشتی) را افزایش داده است. این ساندویچهای سرد سرشار از چربیهای اشباع هستند و میتوانند بهمرور زمان باعث تخریب بافت عضلات بدن شوند. دریافت بیشازحد چربیهای اشباع، مخصوصا از طریق مصرف غذاهای سرد، با اختلال در عملکرد اندام تحتانی بدن مرتبط است و میتواند با تضعیف عضلات بخشهای تحتانی بدن، سلامت مفاصل زانوها را به خطر بیندازد.
شما میتوانید بهجای ساندویچهای سرد حاوی فراوردههای گوشتی، انتخابهای سالمتری مانند ساندویچ سینه مرغ یا ساندویچ سینه بوقلمون همراه با یک پیشدستی سالاد تازه داشته باشید. سینه مرغ و سینه بوقلمون حاوی پروتئین باکیفیت بالا و چربی اشباع بسیار محدودی هستند و میتوانند با تامین پروتئین مورد نیاز عضلات، از تحلیل عضلانی با افزایش سن پیشگیری کنند.
۲. نوشیدنیهای شیرین کافئیندار
هرچند که کافئین موجود در قهوه میتواند به افزایش انرژی شما در طول روز کمک کند اما تحقیقات نشان دادهاند که فراوردههای شیرینشده قهوه مانند انواع فراپه یا لاته، میتوانند مستقیما با تحلیل و تخریب بافت عضلات مرتبط باشند. کارامل یا شکر موجود در این محصولات از طریق ایجاد نوسانات ناگهانی در قند خون، استفاده بدن از بافتهای عضلانی را افزایش میدهد و به این ترتیب بهمرور زمان باعث تحلیل و تخریب عضلات میشود. گذشته از اینها، نوشابههای شیرین گازدار که بعضا حاوی کافئین هم هستند، همین مشکلات را برای عضلات بهوجود میآورند.
۳. کیکها و کلوچههای مختلف
انواع کیکها و کلوچهها یا بیسکویتها، کوکیها و... صنعتی و خانگی حاوی مقادیر بالایی از شکر و چربی هستند. محصولات صنعتی یا محصولات خانگی که با روغن صاف قنادی تهیه میشوند، مقادیر زیادی از چربیهای ترانس را هم در خود جای دادهاند. قند موجود در این محصولات باعث مقاومت به انسولین و چربیهای موجود در آن هم باعث افزایش التهاب در بدن میشود. زمانی که سطح التهاب بدن بالا میرود و مقاومت به انسولین هم شکل میگیرد، متابولیسم پروتئین و بازسازی عضلات بدن با اختلال مواجه خواهد شد. از اینرو، بهتر است که بهجای این محصولات از انواع میوههای تازه یا حتی میوههای خشک در کنار لبنیات کمچرب یا بدون چربی استفاده کنید تا با افزایش سن دچار تحلیل عضلانی نشوید.
۴. غذاهای سرخکرده
انواع غذاهای سرخکرده مثل سیبزمینی سرخکرده، مرغ سوخاری و تمامی فستفودهای سرخکردنی یا سوخاری، حجم بالایی از چربی اشباع را درون خود جای دادهاند و مصرف شان باعث افزایش سطح التهاب در بدن و افزایش چربی اضافی بدن بهجای عضلهسازی میشود. افزایش سطح التهاب در بدن مستقیما میتواند در بازسازی و رشد عضلات اختلال ایجاد کند و تحلیل عضلانی را به همراه بیاورد. گریل کردن، کباب کردن، بخارپز یا آبپز کردن جزو بهترین و سالمترین روشهای جایگزین برای سرخ کردن مواد غذایی هستند.