bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۶۶۲۳

قتل‌عام 14شیر در باغ وحش ارم

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۲۷ دی ۱۳۸۹


هنوز ماجراي مرگ ببر سيبري به پايان نرسيده است كه خبر مرگ 14 شير در باغ‌وحش ارم اعلام مي‌شود.

هر چند معاون بهداشت سازمان دامپزشكي در گفت‌وگو با «جام‌جم»، خبر را تاييد مي‌كند اما توضيحات بيشتر در اين مورد را به هماهنگي با مدير روابط عمومي و بعد از بازديد از اين باغ وحش، يك روز بعد از حادثه (امروز) منوط مي‌داند.

باغ‌وحش ارم از بعد مرگ ببر سيبري تعطيل شده و به گزارش سايت خبري محيط زيست ايران، مديران اين باغ‌وحش از بيم همه‌گيري بيماري مشمشه تصميم به كشتن شيرهاي اين باغ‌وحش گرفتند. براساس اين گزارش همه شيرها با شليك گلوله كشته شدند.

اما برخلاف اين ادعا، دكتر هومن ملوك‌پور، جراح دامپزشك و عضو تيم درمان ببر سيبري معتقد است، اين شيرها كه از 2 ماه قبل علائم بيماري مشمشه، همان عامل مرگ ببر سيبري را داشتند، قابل درمان بودند و تنها سوءمديريت و بي‌توجهي به حيات وحش در ايران، مسبب اين كشتار شده است.

او به «جام‌جم» مي‌گويد: «3 روز پيش يكي از شيران اين باغ‌وحش نيز مرده بود و اين سومين شيري بود كه در اين مدت با علائم بيماري مشمشه جان مي‌سپرد.»

به گفته او، مسوولان باغ‌وحش ارم نسبت به نگهداري و درمان اين شيران بي‌توجهي كرده و فقط خواسته‌اند مساله را با حذف آنها حل كنند. ملوك‌پور ادامه مي‌دهد: «اين بيماري در حيوانات تك‌سمي مانند اسب قابل درمان نيست و حيوان هميشه ناقل اين بيماري خواهد بود، اما در گوشتخواراني مانند ببر يا شير اين بيماري قابل درمان است.»

وي تاكيد مي‌كند: «بيماري اين شيرها قابل انتقال به انسان نبود و من به عنوان دامپزشك حتي بدون دستكش ببر سيبري را معاينه كرده بودم، بنابراين ادامه حيات اين شيرها نمي‌توانست براي بقيه حيوانات يا انسان‌ها خطرساز باشد و تنها سوء‌مديريت مي‌تواند عامل كشتار آنها باشد.»

همه تقصيرها به گردن ببر سيبري
از زمان مرگ ببر سيبريايي تاكنون باغ‌وحش تهران تعطيل بوده است. رئيس سازمان محيط زيست ديروز اعلام كرده بود، علت مرگ ببر سيبريايي خوراندن گوشت آلوده به آن بوده است.

شيرهاي باغ‌وحش ارم هم از همين گوشت‌ها تغذيه مي‌كرده‌اند و از اين نظر مرگ ببري كه قرار بود ابزار احياي نسل ببر هيركاني باشد و مرگ 14 شير مي‌تواند پرونده تازه‌اي از سوءمديريت و اهمال در پارك ارم را باز كند.

به گزارش سايت خبري محيط زيست ايران، مدير باغ‌وحش ارم پيش از اين با رد ادعاهاي سازمان حفاظت محيط زيست مدعي شده بود همه‌گيري بيماري در گربه‌سانان اين باغ‌وحش، عامل داخلي نداشته و منشأ آن احتمالا بيماري‌اي بوده كه 2 ببر سيبريايي از روسيه با خود آورده‌اند.

مرگ يك ماده‌خرس در پرديسان
خبر كشتن 14 شير پارك ارم وقتي مهم‌تر جلوه مي‌كند كه بدانيم روند بي‌توجهي به حيات وحش ايران تنها مخصوص اين پارك يا باغ‌وحش نيست.

به گفته دكتر ملوك‌پور، طي چند روز گذشته در پارك پرديسان تهران نيز يك ماده‌خرس حامله به دليل همين بي‌توجهي‌ها مرده است.

وي معتقد است: «متاسفانه توجه به حيات وحش ايران با توجه به تنوع زيستي كشور ما بسيار ضعيف و بدون مسووليت‌پذيري لازم است.»

طي مذاكراتي كه با روسيه صورت گرفته بود، قرار شده بود 2 قلاده پلنگ از ايران به آنها داده شود و در عوض 2 قلاده ببر سيبري وارد كشور شود.

اين در حالي بود كه آنها از چند سال پيش براي اين كار برنامه‌ريزي كرده بودند، بنابراين بلافاصله ببرها را وارد كشور ما كردند تا باهمان قفس‌ها پلنگ‌ها را ببرند و چون در ايران بستر پذيرش ببرها آماده نبود، در باغ‌وحش نگهداري شدند كه ماجراي ببر‌هاي سيبري با مرگ آنها به پايان رسيد؛ ماجرايي كه مي‌تواند پرونده حيات وحش ايران را در بن‌بست بي‌مسووليتي ها،به قهقرا ببرد.

برچسب ها: پارک ارم