December 27 2024 - جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
حدود ۳۰ کارمند در کترینگ "طعم موصل" غذاهای محلی را طبخ میکنند. این کترینگ در سال ۲۰۱۷ پس از آزادسازی کلانشهر شمال عراق از دست جهادگران داعش تاسیس شد.
فرارو- عبیر جاسم مشغول تهیه غذا در آشپزخانهای در موصل عراق است، جایی که پس از سالها ناآرامی، یک سرویس پذیرایی که توسط زنان اداره میشود به مادران بیوه مانند او کمک کرده است تا به امنیت مالی دست یابند.
به گزارش فرارو، این زن ۳۷ ساله که شوهرش را در زمانی که شهر تحت کنترل گروه داعش بود از دست داد، گفت که باید شغلی پیدا میکردم تا بتوانم هزینه زندگی خود و فرزندانم را فراهم کنم. جاسم گفت: اگر کار نمیکردم، چیزی برای خوردن نداشتیم.
او اکنون یکی از حدود ۳۰ کارمند در کترینگ "طعم موصل" است که غذاهای محلی را طبخ میکنند و در سال ۲۰۱۷ پس از آزادسازی کلانشهر شمال عراق از دست جهادگران داعش تاسیس شد.
اکثر کارگران، آشپزها و همچنین دو زن تحویل دهنده بیوه یا مطلقه هستند.
ساکنان موصل همگی از حکومت وحشیانه داعش و جنگ برای شکست دادن آن آسیب زیادی دیدند، اما برای زنان در جامعه عمدتاً محافظه کار و مردسالار عراق، چالشها اغلب مضاعف میشود.
برای جاسم که شوهرش بر اثر هپاتیت فوت کرده است، کسب و کار کترینگ راه نجاتی فراهم کرده است.
وی گفت که خانوادهاش از کار کردن او در فضاهای مختلط امتناع کرده بودند، اما من میخواستم کار کنم تا مجبور نباشم به کسی وابسته باشم.
اکنون او ۱۵۰۰۰ دینار (۱۱ دلار) در روز با پختن غذا به دست میآورد. تخصص او کبه به سبک موصل است که یک غذای گوشت چرخ کرده است.
جاسم با افتخار گفت: نه سوریها و نه لبنانیها نمیتوانند برخی از دستور پختهایی که موصل به آنها معروف است، درست کنند.
بر اساس گزارش ژوئیه ۲۰۲۲ که توسط سازمان بین المللی کار منتشر شد، تنها کمی بیش از ۱۰ درصد از ۱۳ میلیون زن در سن کار عراق در بازار کار هستند.
هنگامی که جنگ در موصل در تابستان ۲۰۱۷ به پایان رسید، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد تعداد "بیوههای جنگی" را هزاران نفر تخمین زد. این آژانس سازمان ملل گفت: شوهران آنها اغلب تنها نان آور خانوادهها بودند.
بیوههای جنگ موصل بدون درآمد و اغلب با کودکانی که دارند، از آسیبپذیرترین افرادی هستند که در طول ماهها جنگ در شهر زمانی پر رونق آواره شدهاند.
محیا یوسف ۵۸ ساله، کترینگ "طعم موصل" را راه اندازی کرد تا به زنان اجازه ورود به بازار کار در شهر آسیب دیده را بدهد.
او گفت: ما باید واقع بین باشیم. اگر حتی افراد دارای مدرک دانشگاهی بیکار باشند، فکر میکردم چه نوع کاری میتواند اجازه دهد نیازهای فرزندان خود را پوشش دهند و زنان قوی باشند.
یوسف، مادر پنج فرزند متاهل، گفت که این کار که تنها با دو آشپز راه اندازی شد، از آن زمان رشد کرده است و اکنون برای فارغ التحصیلان جوان نیز اشتغال ایجاد میکند.
به گفته یوسف، که قصد دارد این فهرست را گسترش دهد، پیش غذاها و غذاهای اصلی موجود در منو معادل ۱ تا ۱۰ دلار است و سود ماهیانه به ۳۰۰۰ دلار میرسد.
او گفت که امیدوار است یک رستوران باز کند یا پروژههای مشابهی را در دیگر مناطق عراق ایجاد کند.