bato-adv
bato-adv

بورس ۱۷ هزار واحد ریخت

بورس ۱۷ هزار واحد ریخت

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز (دوشنبه) در پایان معاملات بازار سرمایه با کاهش ۱۷۳۳۱ واحد همراه شد.

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۰۳ مهر ۱۴۰۲

بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش ۱۷ هزار و ۳۳۱ واحد به رقم ۲ میلیون و ۱۰۱ هزار و ۱۵ واحد رسید. همچنین شاخص هم‌وزن با کاهش ۵ هزار و ۱۹۲ واحد به رقم ۷۱۶ هزار و ۵۹۵ واحد رسید.

به گزارش فارس، ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۷ میلیون و ۳۷۷ هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران امروز بیش از ۶.۸ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۳۶۲ هزار فقره معامله و به ارزش ۴ هزار و ۲۴۳ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

همه شاخص‌های بورس امروز قرمز شدند، اما میزان کاهش زیر یک درصد بوده است. شاخص کل و شاخص قیمت امروز با معیار وزنی ارزشی ۰.۸۲ درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هم وزن ۰.۷۲ درصد افت کردند.

شاخص آزاد شناور ۰.۸۷ درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۰.۹۳ درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۰.۶۹ درصد افت کرد.

نماد‌هایی که قبلا به عنوان شاخص‌ساز بودند امروز بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند که می‌توان به ملی‌مس، فولاد مبارکه، پالایش نفت اصفهان، شستا، پالایش نفت بندرعباس، پتروشیمی خلیج‌فارس و ایران‌خودرو اشاره کرد.

در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز با ۱۸۱ واحد کاهش به رقم ۲۶ هزار و ۶ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۴۲۳ هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس ۴۴۸ هزار میلیارد تومان شد. معامله‌گران امروز بیش از ۳.۹ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۲۱۲ هزار فقره معامله و به ارزش ۳ هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس نسبت به روز گذشته معاملاتی ۰.۶۹ درصد کاهش یافتند، این دو شاخص با معیار هموزن ۰.۷۸ درصد کاهش یافتند، شاخص بازار اول فرابورس ۰.۷۵ درصد کاهش یافت، شاخص بازار دوم فرابورس ۰.۶۷ درصد کاهش یافت.

نماد‌های آریاساسول، پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی زاگرس، صبا تأمین، بهمن دیزل، پالایش نفت لاوان و انتخاب الکترونیک به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.

گفتنی است، بازار سرمایه گرچه با افت همراه شده است، اما پتانسیل رشد قابل توجهی دارد و سرمایه‌گذارانی که استراتژی بلندمدت انتخاب کرده‌اند، در بلندمدت به سودآوری می‌رسند.

بازار سرمایه به محلی برای تأمین مالی اقتصاد باید تبدیل شود، در حال حاضر سهم بازار سرمایه از تأمین مالی اقتصاد کمتر از ۱۲ درصد است که باید این سهم حداقل به ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.

برای این منظور باید بازار سرمایه تقویت شود و از منافع سرمایه‌گذاران خرد حتماً حمایت شود تا مردم به پس‌انداز در بازار سرمایه عادت کنند و اعتماد مردم به بازار سرمایه برگردد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv