تحقیقات نشان میدهد که چربی و پروتئین موجود در ماست از خروج تقریباً تمامی ترکیبات بدبو و فرّار سیر به هوا جلوگیری میکند.
دانشمندان راهحل جدید اثبات شدهای را برای از بین بردن بوی سیر اعلام کردهاند.
به گزارش یورونیوز، آیا تا کنون قرار عاشقانهای داشتهاید که به خاطر آن خودتان را از لذت خوردن سیر محروم کرده باشید؟ دانشمندان میگویند شاید دیگر نیازی به این کار نباشد؛ شما میتوانید قرارتان را داشته باشید و سیر هم بخورید، البته به شرطی که یک قاشق ماست هم بعدش مصرف کنید.
تحقیقات نشان میدهد که چربی و پروتئین موجود در ماست از خروج تقریباً تمامی ترکیبات بدبو و فرّار سیر به هوا جلوگیری میکند.
در مطالعهای که به تازگی در دانشگاه ایالتی اوهایو در ایالات متحده انجام شده است، محققان مواد تشکیلدهنده ماست (شامل آب، چربی و پروتئین) را برای خنثی کردن ترکیبات سولفور (که بوی خاص سیر خام و پخته میدهد) مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
یافتهها نشان داد که ماست به تنهایی ۹۹ درصد از اثر مواد فرّار تولید کننده بو در سیر خام را کاهش میدهد. به گفته محققان، تک تک اجزای چربی، آب و پروتئین موجود در ماست اثر خنثیکنندگی داشتند، اما چربی و پروتئین موثرتر از آب بودند و ماست پرچرب بهتر از ماست کمچرب بود.
مطالعات قبلی نشان داده بود که نوشیدن شیر کامل نیز میتواند به خلاص شدن از شر بوی سیر کمک کند، زیرا چربیهای موجود در آن به چندین مولکول بدبو متصل میشوند و آنها را خنثی میسازند.
پرفسور شریل بارینگر با بیان اینکه پروتئینهای موجود در ماست همچنین میتوانند مولکولهای فرّار را حتی قبل از انتشارشان در هوا به دام بیاندازند، گفت: «ما میدانیم که پروتئینها باعث اتصال یا به اصطلاح قاطی شدن طعمها با یکدیگر میشوند. بسیاری از اوقات این موضوع منفی تلقی میشود، به خصوص اگر غذایی با پروتئین بالا طعم کمتری داشته باشد، اما در این مورد میتوان آن را مثبت تلقی کرد.»
محققان میگویند ماست یونانی، که مشخصات پروتئینی بالاتری نسبت به ماست معمولی مورد استفاده در این مطالعه دارد، میتواند برای دفع بوی سیر مؤثرتر باشد.
به گفته آنان، ماستهای میوه نیز احتمالاً مؤثر خواهند بود، اما در هر حال هر ماستی که استفاده میشود، باید در اسرع وقت بعد از خوردن سیر صرف شود.