bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۶۸۷۳۷

(ویدئو) ثبات نسبی در بغداد و حرکت آرام به سوی مدرن سازی

(ویدئو) ثبات نسبی در بغداد و حرکت آرام به سوی مدرن سازی

در عراق نفت خیز، ثبات نسبی ایجاد شده پس از شکست گروه دولت اسلامی در سال ۲۰۱۷، راه را برای رونق ساختمانی، بازسازی و مدرن سازی در شهری که در سال‌های اخیر عمدتاً سرفصل جنگ‌ها و خشونت‌های خونین بوده است، هموار کرده است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۰۶ مهر ۱۴۰۲
ثبات نسبی در بغداد و حرکت آرام به سوی مدرن سازی

 

فرارو- بغداد پس از دهه‌ها درگیری ویرانگر از ثبات نسبی برخوردار شده که باعث شده است تا کار‌های نوسازی در شهر از آسفالت جاده‌ها و خیابان‌ها و سیستم‌های فاضلاب جدید گرفته تا هتل‌ها و رستوران‌های مجلل انجام شود.

به گزارش فرارو، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، بازسازی زیرساخت‌ها را در اولویت دولت خود قرار داده است.

در بغداد که ۹ میلیون نفر جمعیت دارد، پروژه‌های بزرگ بسیاری برای اتصال محله‌های زاغه نشین به شبکه‌های برق و آب، بازسازی جاده‌ها و پیاده رو‌ها و ساخت پل‌ها وجود دارد.

در کشوری که دهه‌ها به دلیل انفجار‌ها و جنگ‌ها خبرساز شده بود، ثبات نسبی که نزدیک به پنج سال ادامه داشته و اعلام پیروزی بر دولت اسلامی (داعش) اجازه افتتاح مراکز تجاری، کافه‌ها و رستوران‌های مجلل را داده است.

در سواحل رودخانه دجله، مشتریان مجموعه "هزار و یک شب" می‌توانند از بین ۱۲ رستوران و همچنین مجموعه‌ای از کافه ها، سالن‌های جشن، مغازه‌ها و یک سالن بولینگ یکی را انتخاب کنند. در تعطیلات آخر هفته، ده‌ها نفر به همراه خانواده یا دوستان برای صرف غذا، قلیان کشیدن و بولینگ به این مکان می‌آیند.

این مجموعه که در باغ یکی از کاخ‌های صدام حسین، رئیس‌جمهور اسبق عراق ساخته شده، در‌های خود را در اواخر سال ۲۰۲۲ باز کرد این مجموعه اکنون در اختیار سندیکای روزنامه‌نگاران است که آن را اجاره کرده است. به گفته فلاح حسن، مدیر اجرایی پروژه، این پروژه توسط تعدادی از سرمایه گذاران جوان متخصص در گردشگری راه اندازی شد.

فلاح معتقد است که عراق یک سرزمین حاصلخیز غیرقابل تصور برای سرمایه گذاری است، اما در عین حال به وجود موانع مانند وضعیت امنیتی و مشکلات دولتی اشاره می‌کند، جایی که باید از هزار پنجره عبور کرد تا بتوانیم یک برگ تاییدیه دریافت کنیم.
بانک جهانی در گزارشی که در اواخر ژوئیه منتشر شد، با اشاره به عدم وجود قوانین مساعد برای شرکت‌ها، فضای امنیتی ناپایدار، کمبود‌های اداری و فساد سیستماتیک در عراق اشاره کرد.

مقامات عراق به دنبال تغییر این واقعیت هستند. نخست وزیر عراق بار‌ها قصد خود را برای مبارزه با فساد اعلام کرده است و برای جذب سرمایه گذاران بزرگ به ویژه از کشور‌های حاشیه خلیج فارس تلاش می‌کند.

در اواخر ماه اوت، او در گذاشتن سنگ بنای هتل و مجتمع مسکونی لوکس ریکسوس که اولین سرمایه گذاری قطر در عراق بود، شرکت کرد.

السودانی در آن زمان گفت: از نخست وزیر شروع می‌شود و با آخرین کارمند ختم می‌شود، ما با سرمایه گذار، با مشارکت و با بخش خصوصی خواهیم بود که در اجرای پروژه‌های سرمایه گذاری در بغداد، دیگر استان‌ها و اقلیم کردستان همراه خواهیم بود.

وی اخیراً در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تأکید کرد: ما بلای فساد را شناسایی کردیم و مبارزه با آن را اولویت اول خود قرار دادیم.

اما پشت این رونق توسعه در بغداد چیست؟ حیدر الشاکری محقق در مقاله‌ای که در وب‌سایت مؤسسه مطالعات منطقه‌ای و بین‌المللی وابسته به دانشگاه آمریکایی در شهر سلیمانیه منتشر شده، معتقد است: در سال‌های اخیر، طبقه سیاسی عراق و شرکای تجاری آن ترجیح داده اند در پروژه‌های محلی سرمایه گذاری کنند. در این زمینه، الشاکری به طور خاص به مجتمع‌های مسکونی مجلل، مراکز تجاری و دانشگاه‌های خصوصی اشاره می‌کند.

اما مقامات در حال اتخاذ سیاست مدرن سازی زیرساخت‌ها هستند. بر اساس گزارش بانک جهانی، ارزش سرمایه‌گذاری‌ها در بودجه‌های سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ سالانه ۳۷ میلیارد دلار است که سه برابر ارزش واقعی سرمایه‌گذاری‌ها در سال ۲۰۲۲ است. ذخایر کلان مالی به صورت ارزی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار که از قیمت بالای نفت به دست آمده است، امکان وارد کردن این مبالغ را در بودجه فراهم کرده است.

دولت عراق تیم خدمات و تلاش مهندسی را تشکیل داد که شامل تیم‌هایی از وزارتخانه‌ها، شرکت‌های دولتی، مهندسان ارتش و نیرو‌های حشد الشعبی می‌شود. طبق گفته‌ها، مأموریت آن‌ها بازسازی محله‌های زاغه‌نشینی است که بیش از بیست سال از خدمات محروم بودند.

تیم‌های خدمات‌رسان مشغول کار در کوچه‌های خاکی محله کوفه واقع در حومه پایتخت هستند. تراکتور‌ها برای اتصال لوله‌های جدید خیابان‌ها را حفر می‌کنند، در حالی که یک کامیون زباله‌ها را خارج می‌کند.

مهندس عبدالرزاق عبدالمحیسن، رئیس بخش خدمات در بغداد که بر کار در محله کوفه نظارت دارد، می‌گوید: بیش از ۱۰۹۳ زاغه در استان بغداد وجود دارد که برنامه‌ای برای آن‌ها آماده شده و کار به تدریج انجام می‌شود.

وی افزود: بیش از ۲۰۰ میلیارد دینار برای کار‌های زیربنایی از جمله آب، بهداشت و نوسازی خیابان‌ها اختصاص یافته است.

در میان ساکنان، برخی از این تغییرات استقبال می‌کنند، اما برخی دیگر هنوز از چندین نقص در خدمات شکایت دارند که بر زندگی روزمره آن‌ها تأثیر می‌گذارد.

ابوعلی البهادلی، یک کارگر ساختمانی، از این پیشرفت‌ها در محله خود هیجان زده است. وی با بیان اینکه مناطق ما کاملاً از خدمات محروم بودند، می‌افزاید: در گذشته شرایط متفاوت بود، به دلیل گل و لای ناشی از بارندگی نمی‌توانستیم به خیابان برویم. وی افزود: ما خوشحالیم و این رویایی است که داشتیم، فاضلاب ما شناور بود، من آرزو داشتم خیابان را آسفالت کنم و به منطقه خود خدمات ارائه کنم.

با این حال، همسایه او احمد راضی، ۴۵ ساله، به همه چیز با دید مثبت نگاه نمی‌کند و از نبود خدمات، آب و برق گله‌مند است. او که یک کارمند دولت است می‌گوید: یک مسئول به من نشان دهید که یک ساعت بدون آب مانده باشد!

وی افزود: چه زمانی تعمیرات پیاده‌رو‌ها را تکمیل می‌کنند؟ کی سیستم زهکشی نصب می‌کنند؟ و اضافه می‌کند: شما خسته از کار می‌آیید، برق و آب نیست، فاضلاب همه جا پخش شده، می‌خواهم بدانم تا کی؟

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

bato-adv
bato-adv