علمالهدی همسر رئیسی: پرونده مهسا امینی را از تمام پزشکان بررسی کننده لحظه به لحظه پیگیری و دنبال کردم. مهسا امینی بیماری قلبی داشت و حمله قلبی به او دست داد. در تمامی بررسیهای صورت گرفته هرنوع ضرب و شتم شکنجه رد شده است و تمام دوربینهای مداربسته اتفاقات را ضبط کردند و در تلویزیون ایران بارها و بارها نمایش داده شد. ما از همه افرادی که به این موضوع علاقهمند هستند دعوت می کنیم مجدد پرونده مهسا را بازخوانی کنند.
همسر رئیسجمهور با اشاره به نگارش کتاب «هنر زنانه زیستن» توسط همسر اوباما گفت: این کتاب را که خاطرات منسجم بانوی اول آمریکاست مطالعه کردهام و معلوم است که با او همراه نیستم؛ زیرا ایران و بانوان ایرانی را نمیشناسند؛ آمریکاییها و خیلی از ملتها ایران را یک منطقه جغرافیایی میدانند، کشوری با یک مساحت در زمین اما ایران در واقع یک تاریخ است.
به گزارش ایرنا، جمیله علمالهدی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت و گو با شبکه ABC با بیان اینکه شخصیت سیاسی نیستم، تصریح کرد: با توجه به اینکه حوزه فعالیتی بنده آموزشی و فرهنگی است مایلم این گفت و گو حول محور بحث های فرهنگی و اجتماعی صورت گیرد.
شخصیت سیاسی نیستم
علمالهدی با بیان اینکه از بهبود روابط بین ملتهای ایران و آمریکا استقبال میکنم، خاطرنشان کرد: باعث خرسند است که بی اعتمادی بین ملتها در حال کم شدن است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تامین کالاهای اساسی از جمله دارو و غذا و امکانات اولیه برای مردم را از مهمترین اولویت دولت سیزدهم برشمرد و گفت: تصمیم گیری درباره هزینه کرد پولهایی که به ایران بازگشته اند، توسط مراجع قانون گذاری و سیاست گذاری داخل ایران انجام میشود.
وی با اشاره به تفاوت دیدگاه بین دولت و مردم آمریکا نسبت به ملت ایران، بیان کرد: باعث تعجب است که دولت آمریکا چنین تحریمهایی را علیه مردم ایران و به خصوص زنان ایرانی اعمال کرده، در حالی که مردم آمریکا چنین عقیده ای ندارند، آیا حکومت آمریکا عقیده و نظر ملت خود را نمیداند؟ اطلاع ندارد که ملتش دوست دارند مردم ایران در آرامش و راحتی به سر ببرند؟ بهتر است مردم آمریکا از نزدیک با واقعیتهای جامعه ایرانی مواجه شوند به جای آنکه از فاصله دور از آن هم با روایتهای نادرست از مسائلی که در ایران می گذرد مطلع شوند.
توصیه همسر رئیس جمهور به رسانههای آمریکایی
علمالهدی در توصیه ای به رسانههای آمریکایی متذکر شد: شما به عنوان خبرنگار و رسانه متعهد خوب است که واقعیت مردم ایران را برای ملت آمریکا و سراسر جهان توضیح دهید، این رسالت حرفه ای شماست، امیدوارم که در این رسالت حرفه ای تان موفق باشید.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به حوادث سال گذشته در کشور تاکید کرد: در ماجرای فوت مهسا امینی رسانههای معاند دروغهای زیادی پشت سرهم بیان کردند. چنین اتفاقاتی در تمام کشورها میتواند رخ دهد ولی درکشور ما به دلیل موج سواری دشمن و رسانههای معاند معمولا ً تبدیل به پروژههای سیاسی میشود.
علم الهدی بیان کرد: آمریکا نمیخواهد بپذیرد مردم ایران آرمانهایی دارند و برای آرمانهای خود در حال تلاشند؛ انتخابات و دوران هشت سال دفاع مقدس در ایران موید بر این امر است. ملت ایران تحریمها را تحمل میکنند ولی تسلیم نمیشود، با توجه به ادعای آمریکا در زمینه دموکراسی که خود را طرفدار آن میداند اگر واقعیتهای ایران را باور داشته باشند در نتیجه روابط ایران و آمریکا متفاوت خواهد شد.
وی با اشاره به رسالت رسانهها برای تبیین واقعیت و بازگو کردن حقایق خاطرنشان کرد: رسانهها وظیفه دارند هر واقعیتی که در دنیا میگذرد را نه بیشتر و نه کمتر به مردم و به مخاطبهایشان منتقل کنند. در جریان اغتشاشات سال گذشته در ایران افرادی برای دفاع از حقوق زنان جان خود را به خطر انداختند و شهید شدند از جمله شهید آرمان علی وردی و شهید دانیال رضازاده.
مردم ایران پای آرمانهای انقلاب اسلامی ایستادهاند
علمالهدی با اشاره به حمایت حداکثری مردم ایران از شهرها و روستا از آرمانهای انقلاب اسلامی ادامه داد: مردم پای آرمانهای انقلاب ایستاده اند و نقش زنان در این زمینه از همه بیشتر است که در جنگ میان ایران و عراق و پیروزی انقلاب اسلامی این مشهود بود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره بین المللی زنان تاثیر گذار در سال گذشته در ایران اظهار کرد: در سال گذشته موفق شدیم کنگره بانوان تاثیرگذار را برگزار کنیم و از بانوان کشورهای مختلف و اساتید دانشگاههای کشورهای دیگر نیز دعوت به عمل آمد تا به ایران سفر کنند و از نمایشگاه دستاوردهای زنان ایرانی بازدید کنند. مهمانان بینالمللی که در اینهمایش حضور یافتند، از پیشرفتهای بانوان ایرانی شگفتزده بودند.
علمالهدی ادامه داد: شما به دانشگاههای داخل ایران سر بزنید و اساتید زن را مشاهده کنید آن وقت خواهید دید بانوان ایرانی پیشرفتهای زیادی در زمینههای مختلف علمی فناوری ورزشی و... داشته است. در یک جامعه اگر آزادی نباشد بانوان آن جامعه نمیتوانند در این حد پیشرفت چشمگیری داشته باشند.
وی افزود: در سرتاسر جهان بانوان برای دستیابی به حقوقشان تلاش زیادی میکنند و جنبشهای فمینیستی در سرتاسر جهان به راه میاندازند، در ایران اصالت خانواده و اخلاق باعث شده که حقوق زنان از طرف خانوادهها تامین شود. میتوانید به داخل ایران بیایید و اسناد را در اختیار شما میگذارم که ببینید.
استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: در ماجرای ناآرامیهای سال گذشته خیلی از جوانان غیور را از دست دادیم، پلیس و بسیجیهای زیادی در دفاع از جمهوری اسلامی شهید شدند از جمله دانیال رضازاده که همسر او دختر ۱۷ساله بود و داغدار شد. همسر این شهید هم سن و سال مهسا امینی بود. این جوانان در دفاع از جمهوری اسلامی جان خود را از دست دادند. اینها افرادی هستند که برای دفاع از امنیت کشور جان خود را از دست دادند.
وی بیان کرد: پرونده مهسا امینی را از تمام پزشکان بررسی کننده لحظه به لحظه پیگیری و دنبال کردم. مهسا امینی بیماری قلبی داشت و حمله قلبی به او دست داد. در تمامی بررسیهای صورت گرفته هرنوع ضرب و شتم شکنجه رد شده است و تمام دوربینهای مداربسته اتفاقات را ضبط کردند و در تلویزیون ایران بارها و بارها نمایش داده شد. ما از همه افرادی که به این موضوع علاقهمند هستند دعوت می کنیم مجدد پرونده مهسا را بازخوانی کنند.
فوت مهسا امینی به یک پروژه سیاسی-امنیتی تبدیل شد
همسر رئیسجمهور با اشاره به پیگیری های لحظه به لحظه آیتالله رئیسی در پرونده مهسا امینی بیان کرد: آقای رئیس جمهور این پرونده را دقیق و لحظه به لحظه پیگیری و با خانواده امینی صحبت کرد. مهسا یکی از دختران این کشور است؛ همانند تمام دختران ایرانی که برای خانواده شان عزیزند. من مادر هستم و مادران را درک می کنم. ایرانیها برای خانواده و مخصوصا دخترانشان خیلی اهمیت قائل هستند. به نظرم اتفاقی که افتاد حادثه ای بود که تبدیل به یک پروژه سیاسی شد که همراه با خشونت بود. دشمن مسیری را که در اتفاقات سال گذشته در پیش گرفت به دنبال سوریه سازی ایران بود.
علم الهدی گفت: حجاب یک بخشی از یک مساله بزرگتر به معنی پوشش است. سالها پیش از این و در دوران جریان استعماری انگلیسی در خصوص حجاب در ایران مبارزاتی شروع شد و توسط حاکم آن زمان رضاشاه این مساله پیش رفت و مبارزه با دین در قالب مبارزه با حجاب انجام گرفت. همانطور که در فرانسه و در کشورهای دیگر می بینید.
وی با بیان اینکه حجاب برای ایرانیها با کرامت مخصوص زنانه همراه است، عنوان کرد: طبیعی است که درهرکشوری اختلاف نظرهایی در رابطه با پوشش و حجاب وجود داشته باشد. حجاب مقدار زیادی به سلیقه مردم ومقداری هم به حقوق اجتماعی آنها مربوط می شود. امام خمینی (ره) هویت ایرانی اسلامی را گسترش دادند و پوشش زنانه یکی از این هویتها بود که به عنوان حجاب شناخته شد. بنابراین این قانون است و این قانون به تصویب رسیده و تا زمانی که این قانون در ایران است لازم الاجراست.
علم الهدی تصریح کرد: طبیعتا ً اکنون و بعد از اغتشاشات سال گذشته عده ای با این قانون مشکل دارند. در مجلس شورای اسلامی راجع به این قانون تغییراتی اجرا شده است، تغییراتی که برای قانون شکن ها وجود دارد با وضعیت و شرایط امروز متناسب سازی می شود. بنابراین قانون حجاب همانند هر قانون دیگری است و تفاوتی ندارد.
وی گفت: رشته بنده حقوق نیست و تحصیلاتم در حوزه علوم تربیتی است و اطلاعی نیز ندارم که تناسب مجازات چیست ولی در هر صورت قانون شکنی در سراسر دنیا مجازات دارد.
کتاب علم الهدی در پاسخ به همسر اوباما
علمالهدی با اشاره به نگارش کتاب هنر زنانه زیستن، بیانکرد: کتاب همسر اوباما را که یک خاطرات منسجم از بانوی اول آمریکا است مطالعه کردهام و به این فکر کردم اگر در رابطه با یک دختر ایرانی چنین کتابی نگارش شود، چه خواهم نوشت، به همین جهت کتابی در رابطه با هنر زنانه زیستن نگارش کردم و در این کتاب سعی کردم که دیدگاه خود درباره هنر زنانه زیستن را بیان کنم و نگاههایی که در رابطه با تعریف زنان از خودشان است همانند خود پنداری و عزت نفس بیان کنم و چالشی که اکنون از تعریف زن پیش آمده را به نمایش گذاشتم. شاید این کتاب در جواب کتاب همسر اوباما نوشته شده است.
همسر رئیسجمهور خاطرنشان کرد: معلوم است که با ایشان همراه نیستم زیرا ایران و بانوان ایرانی را نمی شناسند. آمریکایی ها و خیلی از ملت ها ایران را یک منطقه جغرافیایی می دانند، کشوری با یک مساحت در زمین اما ایران در واقع یک تاریخ است.
وی ادامه داد: میل به آمریکایی شدن در جهان در حال کم شدن است و دلیل آن نیز مشخص است چراکه جنبه های معنویت آمریکایی شدن کم شده و مردم جهان به خصوص بانوان به پا خواسته اند تا از عدالت، آزادی و معنویت برخوردار باشند.
علمالهدی تصریح کرد: به نظر میرسد که ایرانی شدن یک حالت انتخابی است و در عین حال بیشتر کتابهای اندیشمندان و فیلسوفان آمریکایی به زبان فارسی ترجمه شده است. چراکه ایرانیها تواضع علمی دارند و خیلی دوست دارند که هرجایی که از دانش، معرفت و معنویت موجود است آنرا مطالعه کنند لذا بنده تصورم این است که در بین آمریکاییها کمتر چنین تواضعی وجود دارد و کمتر با فرهنگ ما آشنا هستند.
وی گفت: سیاست مداران به دنبال روابط سیاسی و منافع کشور خودشان هستند، کما اینکه مثلا ًموضوع هسته ای در ایران یکی از موضوعاتی است که به دلیل منافع اقتصادی و درمانی که وجود دارد مورد توجه مردم می گیرد ولی سیاستمداران آمریکایی مسائل هسته ای را به مسائل نظامی گره میزنند و این نگاه منفی است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه سیاستمداران موضوعات را در چارچوب سیاسی نظاره می کنند اما اگر ارتباط دانشگاههای ایرانی و آمریکایی، فرهیختگان و نخبگان این دو کشور با یکدیگر برقرار شود اوضاع فرق میکند، گفت: این تعامل فرهنگی به اصلاح اوضاع سیاسی نیز کمک خواهد کرد.
وی تصریح کرد: بنده به درس علاقه دارم و حمایتهای همسرم در تحصیل و فعالیتهای من نیز موثر بوده است بنابراین میخواهم بگویم خانواده های ایرانی نیز همینطور هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به ترور شهید سلیمانی بیان کرد: سردار سلیمانی یک قهرمان ملی بود، بسیاری از اتفاقاتی که دشمن برنامه ریزی کرده بود با تاثیرگذاری و حضور شهید سلیمانی در منطقه خنثی شد و از بین رفت.
وی گفت: حاج قاسم سلیمانی چهره خشنی که از اسلام به نمایش گذاشته بودند را از بین برد. ایشان از مرزهای ملی، جنسیتی و زبانی عبور کرد و از زنان و مردان و کودکان سوریه و عراقی حمایت کرد.
علم الهدی با اشاره به حضور نیرویهای آمریکایی در منطقه بیان کرد: بنده تقریبا ۱۴ساعت طول کشید که از تهران به آمریکا بیایم و برایم باعث تعجب است که سربازان آمریکایی برای حضور در مرزهای ایران چنینی مسافتی را طی میکنند به نظر شما این پذیرفتنی است؟ و چه توجیه ای می شود برای آن داشت؟ آیا این همه هزینه های نظامی که دولت انریکا برای ایحاد ناامنی در جهان انجاممیدهد را مردم آمریکا قبول دارند؟ برایم جالب است که سرباز آمریکایی۱۴ساعت مسیر را بپیماید و به مرزهای ایران بیاید و در آخر بگوید برایتان دموکراسی آوردیم، این پذیرفته نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه ضمن اشاره به نقش شهید سردار حاج قاسم سلیمانی در دفاع از منطقه گفت: اگر فکر میکنید که شهید سلیمانی آمریکا را از بین برده، در واقع آمریکاییها به مرزها آمدند و اقداماتی را انجام دادند که خلاف مساله منطقه بوده و شهید سلیمانی از منطقه دفاع کرد.
وی ادامه داد: بنده فکر می کنم مردم آمریکا باید این درخواست را داشته باشند تا از کسانی که داعش را ایجاد کردند و چنین اقدامات ماجراجویانه را در دور از مرزهای آمریکا انجام میدهند بپرسند برای چه اینکار را انجام دادهاند؟ و همین الان چه طور میشود که به خیابانهای ما میآیند و به تحریک جوانان ما میپردازند.
علمالهدی در این زمینه افزود: هرچند وقت یکبار وزارت اطلاعات ایران چند جاسوس دستگیر میکند و این عجیب است. زیرا تا الان شما در آمریکا همچنین چیزهایی از ایرانی ها ندیده اید.
وی ادامه داد: در چند روزی که آمریکا بودم، ایرانیهای باشرافتی را دیدم که کارهای اقتصادی انجام میدهند و زندگی مسالمت آمیزی دارند. کشور آمریکا یک کشور مهاجرت پذیر است و ایرانیان زیادی در اینجا حضور دارند و خوشبختانه برای بقیه هم مشکلی ایجاد نکرده اند.
علمالهدی گفت: امیدوارم که درک کنید که ما در کشورمان میخواهیم در مقابل هرگونه تعرضی از حق خودمان دفاع کنیم.
علمالهدی در خصوص موضوع کتاب اخیر خود بیان کرد: کتابی که نوشته ام راجع به زن است و همانطور که گفتم بعد از خواندن کتاب خانم اوباما آن را به رشته تحریر درآوردم. بنده سعی کردم که مستندات تاریخی و استدلالهای علمی زیادی را بیاورم. امیدوارم که کتاب را بخوانید و بعد از چند دقیقه در رابطه آن، نظر شما را بدانم.
وی ادامه داد: اگر مایل بودید حتما به شما کمک می کنم که به ایران بیایید و با بانوان فرهیخته و روشنفکر ایرانی ملاقات داشته باشید، بنده از بانوان آمریکایی دعوت میکنم تا برای آشنایی با فرهنگ ایرانی میهمان ما باشند، مطمئنم که مسیر جذابی خواهد بود. شما در تمام مدتی که در ایران باشید مهمان من خواهید بود.