در سال ۲۰۱۲، ایالات متحده با جذب حدود ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه از سایر نقاط جهان، بالاترین ورودی سرمایه مستقیم خارجی را داشت و چین با ۹ میلیارد اختلاف و با جذب سرمایه خارجی۲۴۱ میلیارد دلاری، در جایگاه دوم قرار گرفت.
یکی از مهمترین پدیدههای جهانی شدن قرن بیست و یکم که به واسطه صعود شرکتهای چندملیتی و رفع موانع سرمایهگذاری انجام میشود، جریان فرامرزی سرمایه خارجی است.
به گزارش روزیاتو، اینفوگرافیک زیر، برای تجزیه و تحلیل روندهای اخیر و با استفاده از دادههای بانک جهانی در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲، ۱۰ مقصد برتر برای سرمایه مستقیم خارجی (FDI) و کشورهای سرمایه گذار پیشرو در سال را ترسیم میکند.
توضیح: سرمایه مستقیم خارجی به وضعیتی گفته میشود که ۱۰ درصد یا بیشتر از سهام شرکتی در یک کشور، متعلق به سرمایه گذاری از کشور دیگر باشد.
در سال ۲۰۱۲، ایالات متحده با جذب حدود ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه از سایر نقاط جهان، بالاترین ورودی سرمایه مستقیم خارجی را داشت و چین با ۹ میلیارد اختلاف و با جذب سرمایه خارجی۲۴۱ میلیارد دلاری، در جایگاه دوم قرار گرفت.
ردههای میانی دارای کشورهایی از اروپا (هلند، قبرس)، از آسیا (هنگ کنگ) و از آمریکای جنوبی (برزیل) بودند. به سمت پایین، سه کشور آلمان، ایرلند و استرالیا، همگی به طور متوسط ۶۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کردند.
به طور غیرمنتظرهای جزایر ویرجین بریتانیا در رتبه هشتم قرار گرفت. فقدان مالیات شرکتی، این مناطق را به مکانی محبوب برای دفاتر مرکزی شرکتها تبدیل میکند و به نوبه خود جریانهای ورودی سرمایه گذاری مستقیم خارجی را جذب میکرد.
با این حال، در سال ۲۰۲۲، ۱۰جایگاه برتر شاهد تغییراتی بودند. ایالات متحده و چین رتبههای برتر خود را حفظ کردند، اما اختلاف آنها بیشتر شده است؛ ایالات متحده با جذب سرمایه ۳۸۸ میلیارد دلاری، تقریباً ۵۰٪ بیشتر از چین با ۱۸۰ میلیارد دلار، سرمایه خارجی جذب کرده است.
سنگاپور که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ در این رتبه بندی ظاهر شد، با ۱۴۱ میلیارد دلار در جایگاه سوم قرار گرفت.
در همین حال، نیمه پایینی تقریباً به طور کامل تغییر کرد و فرانسه، کانادا، سوئد و هند جایگزین قبرس، آلمان، جزایر ویرجین بریتانیا و ایرلند شدند.
برخلاف رتبههای خالص ورودی، ۱۰ کشور با بالاترین جریان خروجی سرمایه خارجی، اساساً ثابت مانده اند.
ایالات متحده در پایان هر دو دهه در صدر فهرست قرار گرفت، علیرغم اینکه در سال ۲۰۱۸ بطور مختصر از ۱۰ کشور اول خارج شد. سوئیس و جزایر ویرجین بریتانیا از این فهرست خارج شدند.
بسیاری از کشورهایی که در رتبههای بالای ورودی قرار دارند (ایالات متحده، چین، کانادا، استرالیا) نیز در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۲۲ در رتبههای بالای خروج سرمایه خارجی قرار گرفتند.