این روزها استفاده از ظروف چوبی به منظور سرو غذا، پذیرایی و دکوری در بسیاری از خانه ها، رستوران ها، هتلها و کافیشاپها رایج شده است. ظروف چوبی کلاسیک، ساده و طبیعی هستند و ماندگاری و ظرافت بالای آنها این ظروف را به یکی از پرطرفدارترین لوازم خانگی در میان مردم تبدیل کرده است. این ظروف بر خلاف ظروف دیگر زرق و برق زیادی ندارند، اما در عین سادگی بسیار شکیل و دوست داشتنی هستند و غذا خوردن در آنها برای همه دلپذیر است.
این روزها استفاده از ظروف چوبی به منظور سرو غذا، پذیرایی و دکوری در بسیاری از خانه ها، رستوران ها، هتلها و کافیشاپها رایج شده است. ظروف چوبی کلاسیک، ساده و طبیعی هستند و ماندگاری و ظرافت بالای آنها این ظروف را به یکی از پرطرفدارترین لوازم خانگی در میان مردم تبدیل کرده است. این ظروف بر خلاف ظروف دیگر زرق و برق زیادی ندارند، اما در عین سادگی بسیار شکیل و دوست داشتنی هستند و غذا خوردن در آنها برای همه دلپذیر است.
به گزارش راهنماتو، ظروف چوبی به مرور زمان و به دلیل استفاده ممکن است آسیب ببینند، ترک بردارند، خشک شوند و با دچار خط و خش شوند. با شستشوی منظم و جلا دادن با استفاده از روغن میتوانید سالهای سال از این ظروف استفاده کنید. در ادامه با آموزش ترفندهایی برای تمیز کردن و بازسازی ظروف چوبی با راهنماتو همراه باشید.
یک دستمال یا یک اسفنج نرم را با مقداری آب گرم خیس کنید. چند قطره مایع ظرفشویی روی آن بریزید و داخل و خارج ظرف چوبی را بخوبی تمیز کنید. سپس در حدود پنج ثانیه (نه بیشتر) ظرف را کاملا با آب گرم بشویید تا هیچ اثری از مایع ظرفشویی بر روی آن باقی نماند. باقی ماندن لکه مایع ظرفشویی بر روی ظروف چوبی میتواند منجر به لکه دار شدن آن شود. پس از شستشو ظرف را با استفاده از یک حوله تمیز خشک کنید و تا جایی که میتوانید رطوبت آن را از بین ببرید. از آنجایی که چوب آب را در خود نگه میدارد، نمیتوانید آن را با حوله کاملا خشک کنید. میتوانید با کمی فشار دادن حوله به ظرف تا حدی که میتوانید رطوبت آن را خارج کنید. به مدت ۱۲ ساعت ظرف را درون قفسه خشک کن قرار دهید تا کاملا خشک شود.
۱- کاسههای چوبی به راحتی آب را به خود جذب میکنند. به همین دلیل نباید آنها را خیس کنید و یا زیر آب قرار دهید. به همین دلیل است که توصیه میشود هرگز کاسههای چوبی را درون ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
۲- به هیچ عنوان از اسکاچ زبر و سیم ظرفشویی برای شستشوی ظروف چوبی استفاده نکنید. مگر اینکه ظرف شما رسوب سختی داشته باشد.
۳- هرگز ظروف چوبی خیس را درون کابینت یا کمد قرار ندهید. این کار از خشک شدن کامل ظرف جلوگیری کرده و منجر به ایجاد کپک یا آسیب دیدن آن خواهد شد.
برای از بین بردن لکههای قویتر میتوانید از روشهای زیر کمک بگیرید:
مقداری نمک دانه درشت را درون کاسه بریزید. یک عدد لیمو را از وسط نصف کنید و روی سطح ظرف چوبی بمالید. سپس با استفاده از آب داغ و مایع ظرفشویی آن را بخوبی بشویید (ظرف را به مدت ۵ ثانیه زیر آب قرار دهید، نه بیشتر!) و خشک کنید. آب لیمو به عنوان یک ضد عفونی کننده عمل میکند و نمک نیز با ایجاد مقداری ساییدگی روی سطح کاسه به از بین بردن لکهها کمک میکند.
سه قاشق غذاخوری سرکه سفید را درون یک فنجان آب داغ بریزید و مخلوط کنید. سپس با استفاده از یک پارچه تمیز و نرم این محلول را بر روی تمام سطوح ظرف بمالید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بر روی ظرف باقی بمانند. سپس روش شستشوی استاندارد با استفاده از آب و مایع ظرفشویی را دنبال کنید.
اگر رسوب موجود بر روی ظرف با روشهای گفته شده از بین نرفت، میتوانید با استفاده از یک کاغذ سنباده ریز به آرامی آنها را از بین ببرید. این کار را تنها بر روی قسمتهای رسوب گرفته انجام دهید و از سنباده زدن بر روی تمام قسمتهای ظرف خودداری کنید. همچنین سعی کنید این کار را به آرامی انجام دهید، تا ظرف شما دچار خط و خش و آسیب نشود.
پس از از بین بردن رسوبات موجود بر روی ظروف چوبی و تمیز کردن آنها میتوانید با استفاده از روغن مناسب این ظروف آنها را نو و بازسازی کنید. چربی روغن به محافظت از ظروف چوبی در برابر آب کمک میکند. برای نتیجه گیری بهتر توصیه میشود از روغنهای طبیعی استفاده کنید. زیرا روغنهای شیمیایی باعث کدر و خشک شدن و در نهایت ترک خوردگی ظروف میشوند. روغن تخم کتان یا روغن بزرک یکی از بهترین روغنهای ارگانیک برای کاور کردن ظرفهای چوبی است. این روغن قادر است بخوبی از ظروف چوبی محافظت کند.
روغن کاری ظروف چوبی را باید به صورت لایه لایه انجام دهید. پس از زدن لایه اول ۴۸ ساعت صبر کنید و سپس لایه بعدی را بزنید. در غیر این صورت ممکن است رنگ چوب تیره شده، لکههای روغنی بر روی آن ایجاد شود و یا منجر به خشک شدن چوب شود.