تشخیص مرغ سالم از ناسالم بسیار ساده میباشد پس اگر به سلامت خانواده خود اهمیت میدهید روشهای تشخیص مرغ سالم و فاسد را یاد بگیرید.
در فرهنگ غذایی ایرانیها انواع و اقسام کبابها وجود دارد که در این بین جوجه کباب به دلیل آماده سازی آسان و خوش خوراک بودن به غذای روزانه و فوری عده بسیاری از مردم تبدیل شده است.
به گزارش نمناک، اما گاهی درباره سلامت گوشت مرغ شایعاتی به گوش میرسد که لذت خوردن این گوشت لذیذ را کم میکنند؛ بنابراین این سوال برای افراد علاقمند به مصرف گوشت مرغ مطرح میشود که چگونه میشود گوشت سالم و ناسالم را از روی ظاهرشان تمییز دهیم و از کجا بفهمیم مرغ فاسد شده است؟ در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به شما کمک میکنیم که بتوانید مرغ سالم را از نوع فاسد آن تشخیص دهید.
روش تشخیص مرغ سالم از مرغ فاسد:
گوشت مرغ باید بوی طبیعی خودش را داشته باشد. مرغ فاسد معمولا بوی بد گوگرد میدهد که این بو ناشی از انباشت باکتریهای خطرناکی است که عامل فساد هستند. از عوامل اصلی رشد زیاد این باکتریهای خطرناک انبار کردن در دمای نامناسب و بسته بندی ضعیف، هستند که میتوانند باعث مسمومیت شوند.
زیر بالها و زیر شکم مرغ را ببویید، زیرا این دو قسمت سریعتر از قسمتهای دیگر فاسد میشوند. اگر در این قسمتها بوی گندیدگی و تعفن احساس کردید نشانه آن است که آن مرغ فاسد میباشد. مرغی که بوی بد میدهد، را دور بیندازید و خطر مسمومیت را به جان نخرید.
اگر مرغ بوی بدی دهد و رنگ گوشت، تیره یا رنگ پریده باشد آن مرغ فاسد است. ران مرغ معمولا باید مایل به صورتی و گوشت سینه مرغ باید کاملا سفت و برجسته از زیر پوست معلوم شده و رنگ آن سفید روشن باشد. تحلیل رفتن عضلات به خصوص در ناحیه سینه نشانه بیماری انگلی و عفونی است.
هرچه رنگ گوشت تیرهتر باشد نشان میدهد که گوشت کهنه است. گوشت مرغ در اثر نگهداری در شرایط نامناسب خاکستری و گاهی سبز رنگ میشود که بایستی در این مواقع از مصرف آن خودداری نمود.
اگر باکتریها لایه بیرونی مرغ را فرا گیرند، سطح مرغ حالت لیز و لزج پیدا میکند که این میتواند نشانه درهم شکستن بافت و پروتئینهای موجود در مرغ باشد.
گوشت مرغ باید عاری از هر گونه ضربه باشد و باید بدون پَر و فاقد پا، سر، امعاء و احشاء باشد. هنگام خرید مرغ به تاریخ تولید آن توجه کنید.
پوست مرغ تازهای که بسته بندی شده باشد یکدست، مرطوب، صاف، بدون تورم، درخشنده و بدون خون مردگی میباشد. پوست مرغ باید عاری از چروکیدگی و سالم و بدون پارگی باشد. لکههای سفید رنگ روی پوست و عضلات مرغ به علت انجماد آب زیر پوست و عضلات است. مصرف چنین گوشتی بلامانع است.
تشخیص مرغ منجمد سالم و بهداشتی:
۱. اگر مرغ منجمد خریده اید، گوشت مرغ باید پس از رفع انجماد سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کرده و نباید سطح آن لیز و لزج باشد.
۲. دقت کنید داخل بسته بندی مرغ منجمد مواد خارجی، خونابه یا آب منجمد وجود نداشته باشد.
۳. توجه نمایید مرغ منجمد نباید لکههایی با رنگ سفید گچی تا خاکستری داشته باشد. سوختگی فریزری در مرغ به شکل لکههای سفید یا علامتهایی نشان داده میشود که چربی نیستند؛ ضمن این که این لکهها نسبت به پوست اطراف زبرتر و برجستهتر هستند. هر چند که مصرف مرغ در چنین حالتی خطری برای سلامتی شما ندارد، اما طعم مرغ را بد میکند.
۴. مرغ منجمد باید عاری از لکههای رنگی ناشی از رشد قارچ باشد.
۵. مرغ منجمدی را تهیه نمایید که در کیسههای پلاستیکی سالم، بدون عیب و پارگی و تاریخ تولید و انقضاء مجوز سازمان دامپزشکی عرضه میشود.
۶. مرغی که به درستی منجمد شده باشد، یخ ضخیم در اطراف آن شکل نمیگیرد. اگر در اطراف مرغ لایهی ضخیمی از یخ وجود داشته باشد، این مرغ برای استفاده خوب نیست. اگر یخ سفید باشد ناشی از سوختگی فریزری میباشد.
۷. رنگ مرغ منجمد با مرغ خام یا پخته یکسان است و رنگ خاکستری کم رنگ یا زرد دارد. اگر رنگ مرغ تیرهتر از خاکستری معمول بود حتما آن را دور بیاندازید.
۸. گوشت مرع منجمد را میتوان در دمای (۱۸- درجه سانتیگراد) فریزر تا یک سال نگهداری کرد.
۹. اگر میخواهید از گوشت مرغ یخ زده استفاده نمایید بهتر است ابتدا آن را در طبقات پایین یخچال قرار دهید تا به آرامی از حالت انجماد خارج گشته و سپس آن را طبخ کنید.
۱۰. گوشت مرغ مصرفی را فقط از مراکز مجازی که مرغ کشتار صنعتی عرضه مینمایند تهیه نمائید.