bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۷۰۸۱۶

(ویدئو) بام اروپا کوتاه‌تر شد؛ مون بلان دو متر و ۲۲ سانتی‌متر آب رفت

(ویدئو) بام اروپا کوتاه‌تر شد؛ مون بلان دو متر و ۲۲ سانتی‌متر آب رفت

یک گروه از پژوهشگران زمین‌شناسی با اندازه‌گیری دقیق قله مون بلان، مرتفع‌ترین نقطه اروپای غربی اعلام کردند این کوه نسبت به سال گذشته ۲ متر و ۲۲ سانتی‌متر کوتاه‌تر شده است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۱۴ مهر ۱۴۰۲
بام اروپا کوتاه‌تر شد؛ مون بلان دو متر و ۲۲ سانتی‌متر آب رفت

 

فرارو- محققان روز پنجشنبه با اندازه گیری قله آلپ در ارتفاع ۴۸۰۵.۵۹ متری (۱۵۷۶۶.۴ فوت) گفتند که مون بلان، بلندترین کوه فرانسه طی دو سال گذشته بیش از دو متر از ارتفاع آن کوچک شده است.

به گزارش فرارو، ژان دس گارتس، هندسه‌سنج ارشد در بخش اوت-ساووا در جنوب شرقی فرانسه گفته که کاهش ۲.۲۲ متری (۷.۲۸ فوت) می‌تواند به دلیل کاهش بارش در تابستان باشد.

وی افزود: مون بلان در دو سال آینده می‌تواند بسیار بلندتر شود و گفت که این اولین بار نیست که چنین تغییر بزرگی مشاهده می‌شود.

ارتفاع قله سنگی این کوه ۴۷۹۲ متر از سطح دریا است، اما پوشش ضخیم یخ و برف آن از سال به سال بسته به باد و آب و هوا، باعث می‌شود تا ارتفاع آن متفاوت باشد.

محققان از سال ۲۰۰۱ هر دو سال یک بار مون بلان را اندازه گیری می‌کنند تا بتوانند اطلاعاتی در مورد تأثیر تغییرات آب و هوایی بر روی کوه‌های آلپ به دست آورند.

ژان دس گارتس گفت: ما در حال جمع آوری داده‌ها برای نسل‌های آینده هستیم. ما اینجا نیستیم تا آن‌ها را تفسیر کنیم.

وی افزود: اکنون بر عهده اقلیم شناسان، یخدان شناسان و دیگر دانشمندان است که از تمام داده‌هایی که ما جمع آوری کرده ایم استفاده کنند و نظریه‌هایی را برای توضیح این تغییرات ارائه کنند.

بلندترین ارتفاع ثبت شده مون بلان در سال ۲۰۰۷ با ارتفاع ۴۸۱۰.۹۰ متر بود.

هندسه‌سنجان می‌گویند: ارتفاع مون بلان از زمان‌های بسیار قدیم در نوسان بوده است.

دس گارتس گفت: ما چیز‌های زیادی از این کمپین‌های اندازه گیری آموخته ایم. می‌دانیم که قله دائماً در ارتفاع و موقعیت با تغییراتی تا پنج متر تغییر می‌کند.

ذوب سریعتر در یخچال‌های آلپ در نتیجه تغییرات آب و هوایی مشاهده شده است.

یخچال‌های طبیعی اروپا که بسیاری از آن‌ها در ارتفاع کمتری نسبت به سایر نقاط کره زمین قرار دارند به ویژه در برابر گرمایش جهانی آسیب پذیر هستند.

طبق داده‌های علمی، آن‌ها بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ حدود یک سوم حجم خود را از دست دادند.

تنها در سال ۲۰۲۲، یخ‌شناسان معتقدند تا هفت درصد از توده باقی مانده یخچال‌ها ممکن است ناپدید شده باشند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv