بحران افزایش جمعیت سگهای ولگرد هم برای انسان و هم حیوانات و محیطزیست بیش از پیش دردسرساز شده است.
۳ قلاده سگ ولگرد با حمله به کودک ۵ ساله در بوستان پردیسان سبب بروز حادثه و مصدومیت برای آن و شهروندی که قصد نجات کودک را داشت، شدند.
به گزارش مهر، شب گذشته ۳ قلاده سگ ولگرد با حمله به کودک ۵ ساله در بوستان پردیسان سبب بروز حادثه و مصدومیت یک کودک و شهروندی که قصد نجات آن را داشت، شدند.
مادر این کودک اظهار داشت: با پسرم حدود ساعت ۸ شب مشغول پیاده روی بودیم که ناگهان ۳ سگ ولگرد و بلاصاحب به سمت ما آمدند که با تلاش و پرتاب سنگ موفق شدم دو سگ را از محل دور کنم، ولی متأسفانه یکی از سگها پاچه پسرم را گرفت و به سمت آن حمله ور شد.
وی افزود: یکی از شهروندان که نزدیکی ما مشغول پیاده روی بود برای کمک به سمت ما آمد و این فرد هم مورد حمله سگ ولگرد قرار گرفت و دچار آسیب شد.
این شهروند ادامه داد: سرانجام با تلاش شهروندان سگ از محل متواری شد و ما موضوع را به مسئول حفاظت پارک پردیسان اطلاع دادیم تا حداقل این سگها را جمع آوری کنند تا مشکلی برای سایر شهروندان پیش نیاید.
مادر این کودک ضمن انتقاد از عدم همکاری یگان حفاظت بوستان پردیسان گفت: متأسفانه هیچ همدردی و کمکی به ما انجام نگرفت.
وی بیان داشت: پس از این حادثه با نیروهای اورژانس تماس گرفتم تا برای واکسن هاری اقدام شود، ولی متأسفانه اورژانس پاسخگو نبود و اعلام کرد این موضوع در حیطه کاری ما نیست و مجبور شدیم تا پاسی از شب به دنبال واکسن هاری باشیم و نمیدانستیم که باید کجا مراجعه کنیم و چند بیمارستان و مرکز بهداشت هم رفتیم از واکسن خبری نبود و سرانجام در مرکز بهداشت کن موفق به دریافت واکسن شدیم.
درباره این ماجرا به سراغ سرهنگ جمشید محبتخانی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور رفتیم وی ضمن تائید حمله سگهای ولگرد به دو شهروند طی شب گذشته گفت: از ابتدای سال ما به شدت پیگیر جمع آوری سگهای ولگرد بودهایم و شهرداری تهران هم اکیپهایی بدین منظور برای پردیسان اعزام کرد و تعداد زیادی سگ ولگرد جمع آوری شد.
وی افزود: آخرین بار دو هفته پیش بود که نیروهای شهرداری آمدند و ۱۳ سگ ولگرد را جمع آوری کردند، ولی متأسفانه برخی شهروندان با غذادهی به سگهای ولگرد و یا حتی آوردن آنها به این محل سبب بروز اخلال در امنیت شهروندان شدهاند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: مدتی پیش افرادی را در قالب یک باند دستگیر کردیم که در فضای مجازی برای غذادهی به سگهای ولگرد بوستان پردیسان اقدام کرده بوده بود و حتی کلاهبرداری صورت گرفته بود به صورتی که این افراد یک بیستم هزینهای که دریافت کرده بودند را برای سگها غذا خریداری کردند و از شهروندان خواستاریم به هیچ عنوان نه به این افراد اطمینان و اعتماد کنند و نه برای غذادهی به سگها اقدامی انجام دهند چرا که باید این سگها جمع آوری شوند و از زاد ولد آنها در پردیسان جلوگیری شود.
بابک یکتاپرست مسئول روابط عمومی سازمان اورژانس کشور هم در مورد تقاضای مادر این کودک برای دریافت واکسن هاری و یا دریافت خودروی اورژانس برای انتقال به مرکز درمانی با اشاره به مأموریتهای اورژانس ۱۱۵، گفت: آمبولانس اورژانس برای حوادثی اعزام میشود که تهدید کننده حیات باشند.
وی با اشاره به حادثه گازگرفتگی برای یکی از شهروندان در بوستان پردیسان افزود: این قبیل حوادث در حیطه مأموریتهای اورژانس تعریف نشده و فرد مصدوم باید خودش برای مداوا به مرکز بهداشتی یا درمانی برود.
یکتاپرست با اشاره به وجود ۲۰۰ آمبولانس فعال در تهران ۱۰ میلیونی، گفت: نیروهای اورژانس برای مأموریتهای تهدید کننده حیات شهروندان اعزام میشوند.
گفتنی است؛ حیوانات خصوصاً سگها در طول زمان به دست انسانها اهلی شدهاند، اما آزادانه گشتن سگهای بیصاحب و دارای انواع بیماریهای خطرناک در هیچ جای دنیا پذیرفته نیست و خطرات خود را به دنبال دارد. چند سالیست که حتی سازمانهای جهانی نیز به دنبال یافتن یک راه حل منطقی از مردم کمک میخواهند تا این معظل را برای همیشه از میان ببرند.
سگها نیز مانند هر موجود زندهی دیگری، به غذا احتیاج دارند، اما این که این غذا دادن باید به چه صورت باشد بسیار مهم است. عدهای از مردم اقدام به غذا دادن در هر زمان و مکانی میکنند که این کار ریسک حضور سگها را در هر جایی بالا میبرد.
مدیریت غذا رسانی باید طوری باشد که سگها را از محلهایی که جامعه حضور آنها را برنمیتابد، دور نگه دارد. اگرچه حیوانات، مانند انسانها دارای عواطف هستند، اما به همان اندازه میتوانند خطرناک باشند. غذا دادن به سگها نه تنها از منظر زمان و مکان اهمیت دارد بلکه باید بدانیم این غذادهی در امر تولید مثل و طبع شکارچی بودن این حیوانات تأثیر گذار است.
بحران افزایش جمعیت سگهای ولگرد هم برای انسان و هم حیوانات و محیطزیست بیش از پیش دردسرساز شده است. متأسفانه قوانین سازمانیافتهای برای حل این بحران وجود ندارد و جای خالی آموزشهای مرتبط و عملی برای مقابله با سگهای ولگرد به شدت احساس میشود. همچنین حل معضل مدیریت سگهای ولگرد باید با هماهنگی و همکاری تمامی سازمانها و ارگانها و نهادهای مردمی و اجتماعی صورت پذیرد.