ذرت دارای فواید و خواص مختلفی برای سلامتی هر یک از ما میباشد و طبق آخرین تحقیقات، ذرت دارای تاثیرات قابل توجهی در سلامت کودکان است.
ذرت دارای فواید و خواص مختلفی برای سلامتی هر یک از ما میباشد و طبق آخرین تحقیقات، ذرت دارای تاثیرات قابل توجهی در سلامت کودکان است.
ذرت، که در بعضی از کشورها به عنوان بلال نیز خوانده میشود، یک ماده غذایی مقوی است. شیرین بودن آن، رنگ زرد روشن و همچنین مقدار مناسب پروتئین، آن را به عنوان یک غذای شگفت آور تبدیل کرده است. این ممکن است باعث شود که ذرت را در ابتدای زندگی به کودک خود معرفی کنید. اما قبل از انجام این کار، بدانید که آیا آن بی خطر است یا خیر و فواید و عوارض آن را بشناسید.
ذرت برای کودک شما بی خطر است، اما شما نمیتوانید آن را جزئی از اولین غذای جامد او قرار دهید. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه میکند که قبل از افزودن ذرت به رژیم غذایی خود، ابتدا غذاهای معمولی کودک مانند:غلات، میوه و سبزیجات پوره شده را به کودک دهید.
اگر خانواده شما سابقه آلرژی ذرت را دارند، باید تا زمان رشد کودک به اندازه کافی از مصرف ذرت اجتناب کنید. همچنین، به نوزادانی که مبتلا به اگزما هستند، نباید ذرت داده شود، مگر اینکه پزشک اجازه دهد.
ذرت را میتوان بعد از ۶ ماهگی که کودک شروع به خوردن غذاهای جامد کرد، معرفی کرد. اما اگر نگران آلرژی هستید، صبر کنید تا او ۱ ساله شود. همچنین، هضم ذرت دشوار است، بنابراین توصیه میشود آن را به تاخیر بیندازید تا دستگاه گوارش کودک بهبود یابد. در اینجا روشهای مختلفی وجود دارد که میتوانید برای تغذیه ذرت به نوزادان را انتخاب کنید.
برای شیرخواران، ذرت را با تهیه پوره از آن تغذیه کنید.
وقتی کودک شما در حدود ۱۸ تا ۲۴ ماهگی رشد کرد، میتوانید از پوره به ذرت خامهای حرکت کنید.
هنگامی که او ۲ سال یا بیشتر دارد و میآموزد که از دندانهای تازه رشد یافته خود برای جویدن استفاده کند، میتوانید به او ذرت بدهید، اما از جویدن آنها اطمینان حاصل کنید.
ذرت را جایگزین غذای مغذیتر نکنید، زیرا از نظر ارزش غذایی زیاد غنی نیست. اگر مجبور هستید بین ذرت و غذای سالمتر یکی را انتخاب کنید، دومی را برگزینید و صبر کنید تا ذرت را به عنوان غذای غیر اصلی در ماههای بعدی معرفی کنید.
ذرت از نظر ویتامینهای گروه B بسیار غنی است:تیامین، نیاسین، اسید پانتوتنیک (B۵) و فولات. این گیاه حاوی فیبر رژیم غذایی، مواد معدنی، منیزیم و فسفر در سطح متوسط است.
اگر محدود کردن میزان مصرف را در حد متوسط انجام دهید، ذرت مزایای خاصی برای کودک شما ایجاد میکند. در این بخش از نمناک چند دلیل برای مفید بودن ذرت ذکر شده است:
حدود ۱۰۰ گرم ذرت حاوی حدود ۳۵۰ کالری است. اگر کودک شما دچار کمبود وزن است، رژیم غذایی ذرت میتواند به او کمک کند تا مقداری وزن به دستآورد. حتی به کودک با وزن طبیعی نیز میتوان بعد از قطع تغذیه کامل با شیر مادر، این گیاه را برای حفظ وزن خود داد.
ذرت غنی از انواع ویتامین B است. تیامین، رشد اعصاب و مغز را تقویت میکند. نیاسین سوخت و ساز بدن، به ویژه قندها، پروتئینها و اسیدهای چرب را بهبود میبخشد و فولات به رشد سلول جدید کمک میکند.
ذرت حاوی فسفر، پتاسیم، منیزیم و آهن است. فسفر از سلامت استخوان پشتیبانی میکند. پتاسیم و منیزیم برای عملکرد عضلات و اعصاب ضروری هستند. آهن رشد مغز را بهبود میبخشد.
وجود آنتی اکسیدانها (از طریق ویتامین E) باعث میشود ذرت برای محافظت از سلول در برابر صدمات مفید باشد. این ماده حاوی اسید فولیک ترکیبی فنولیک است که یک ماده ضد سرطان زا به شمار میآید. آنتی اکسیدانها از آسیب بافت و DNA در بدن جلوگیری میکنند.
وجود فیبر باعث میشود ذرت به عنوان یک ملین خوب عمل کند. اگر کودک شما مشکلات یبوست مکرر دارد، چند محصول ذرت مانند دانه ذرت و آرد ذرت میتوانند مشکل را برطرف کنند.
دانههای ذرت ملینهای طبیعی هستند و میتوانند برای تسکین یبوست استفاده شوند. آرد ذرت نیز خوب است، اما باید کاملا تهیه شده از ذرت باشد و تصفیه نشود.
ذرت زرد سرشار از ویتامین A است، منبعی از بتاکاروتن که باعث بینایی بهتر میشود. بتاکاروتن که جزئی از ویتامین A نیست، به عنوان یک آنتی اکسیدان مفید برای پوست کودک عمل میکند.
قندهای طبیعی موجود در ذرت به سرعت میتوانند به نشاسته تبدیل شوند و از این رو ذرت برای نوزاد مفید نیست. اثرات سوء
آلرژی
عدم تحمل
به دلیل پروتئینهای موجود در دانه ذرت ایجاد میشود. پروتئین انتقال چربی (LTP) یکی از دلایل عمده آلرژی است، زیرا حتی پس از فرآوری یا گرم کردن ذرت و گوارش بعد از آن همچنان باقی میماند. سایر آلرژنهای احتمالی، پروتئینهای ذخیرهسازی و گرده ذرت موجود در دانه هستند.
هر دو محصول ذرت و یا فرآوردههای ذرت میتوانند باعث ایجاد آلرژی مانند اگزما و رینیت آلرژیک شوند. با این حال، ذرت در بین هشت ماده حساس غذایی برتر قانون، برچسب زدن مواد غذایی و محافظت از مصرف کننده در سال ۲۰۰۴ وجود ندارد.
در اینجا لیستی از برخی از محصولات ذرت وجود دارد، اما این محصول جامع نیست، زیرا ذرت به عنوان یک ماده غذایی در چندین دستورالعمل غذایی استفاده میشود.
نشاسته ذرت
پودر خمیرمایه
روغن ذرت
برشتوک
چیپس ذرت
ذرت بو داده
عصاره وانیل
شکر شیرینی پزی
آرد ذرت
مانیتول
مارگارین
اسید لاکتیک
قند معکوس
شربت ذرت
کارامل
دکسترین
دکستروز
فروکتوز
مالتودکسترین
سوربیتول
علائم آلرژی ذرت در نوزادان
اگر هر کدام از این علائم را در کودک مشاهده کردید، فوراً دادن ذرت به او را متوقف کنید.
کهیر یا بثورات پوستی حالت تهوع، گرفتگی معده، سوء هاضمه، استفراغ یا اسهال
آبریزش بینی
عطسه
سردرد
آسم و در حالت بدتر آنافیلاکسی
اولین روش بارز برای مقابله با آلرژی، اجتناب از محصولات ذرت و فرآوردههای آن است.
غذای خانگی خود را به کودک خود بدهید، زیرا غذاهای آماده میتوانند به هر شکل، ذرت را در خود داشته باشند.
اگر واکنش شدید است، کودک خود را نزد پزشک ببرید. احتمالا پزشک اپی نفرین (آدرنالین) را تجویز میکند.
عدم تحمل با آلرژی متفاوت است، زیرا در قالب مشکلات گوارشی ظاهر میشود. اگر کودک شما ذرت را تحمل نمیکند، میتواند علائم زیر را داشته باشد.
نفخ
گاز
دل درد
اسهال
عدم تحمل در مقایسه با آلرژی میتواند کوتاه مدت باشد.
ذرت را میتوان بعد از ۶ ماهگی که کودک شروع به خوردن غذای جامد کرد، به کودک داد. برای کاهش خطر آلرژی میتوانید صبر کنید تا کودک ۱ ساله شود. همچنین بهتر است صبر کنید تا سیستم گوارش کودک بهبود پیدا کند، زیرا هضم ذرت نسبتاً دشوار است.
برخی از نکات برای معرفی ذرت در رژیم غذایی کودک شما هستند:
ذرت را به عنوان اولین غذا، به کودک خود ندهید. صبر کنید تا او از میوه و سبزیجات متنوعی برخوردار باشد و در هضم آنها راحت باشد.
خوشههای ذرت محکم و سبز را انتخاب کنید. از مواردی که خشک هستند خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که دانه ذرت از نظر رنگی روشن و شفاف است و حالت تیره ندارد.
هر دو ذرت زرد و سفید به همان اندازه خوشمزه هستند. برخی از انواع جدید موجود در بازار وجود دارد که شیرینتر و ماندگاری بیشتری دارند، زیرا شکر موجود در آنها زمان بیشتری برای تبدیل به نشاسته میگیرد.
دانههای ذرت ممکن است خطر خفگی زیادی را ایجاد کنند، بنابراین تا زمانی که کودک شما حداقل ۱ سال سن داشته باشد، از دادن ذرت جامد به او خودداری کنید.
ذرت کنسرو شده از ذرت تازه که حاوی پروتئین بیشتری است، ارزش غذایی کمتری دارد. حتماً مواد ذرت کنسرو شده را به دقت بررسی کرده و از خرید آن دسته از کنسروهای پر از قند و نمک خودداری کنید.
به محض خرید، ذرت را تهیه کرده و میل کنید تا از خراب شدن آن جلوگیری شود. تا زمان مصرف، آن را در یخچال نگه دارید، زیرا این امر تبدیل قند به نشاسته را کند میکند.
تغذیه کودک خود را با ترکیب ذرت و خامه شروع کنید، زیرا هضم آن آسانتر است. شما میتوانید ذرت خامهای را با پوره کردن دانهها در یک غذای دیگر درست کنید تا قوام مورد نظر خود را بدست آورد.
منبع: نمناک