bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۷۱۷۴۳

روایت عشقی از سه هدف بورسی

روایت عشقی از سه هدف بورسی

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست خبری روز گذشته از «نقشه راهبردی بازار سرمایه» رونمایی کرد.

تاریخ انتشار: ۰۰:۵۰ - ۱۷ مهر ۱۴۰۲

امیرمحمد بختیاری: روز یکشنبه نشست خبری رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار با اصحاب رسانه برگزار شد. در جریان این نشست، زنگ هفته جهانی سرمایه‌گذاری در بورس نواخته و ضمن تبیین دستاورد‌های سازمان به پرسش‌های اصحاب رسانه پاسخ داده‌شد.

در این نشست مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار، علیرضا ناصرپور نایب‌رئیس سازمان بورس و معاون نظارت بر نهاد‌های مالی و رضا عیوضلو عضو هیات‌مدیره سازمان بورس حضور داشتند.

شیپور هفته جهانی سرمایه‌گذاری در بورس

در حاشیه این نشست، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار در حضور خبرنگاران بازار سرمایه در سازمان بورس، زنگ هفته جهانی سرمایه‌گذاری در بازار سهام را به‌صدا درآورد. عشقی در همین‌باره گفت: سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق‌بهادار (آیسکو) نهادی بین‌المللی است که تمام نهاد‌های ناظر با بازار‌های سرمایه جهان به عضویت آن درآمدند. این سازمان به‌عنوان وضع کننده استاندارد‌های جهانی برای اوراق‌بهادار شناخته می‌شود. سازمان بورس نیز در سال‌۲۰۱۸ پس از ۱۲سال عدم‌عضویت در این سازمان، به عضویت اصلی این نهاد جهانی دست پیدا کرد. عشقی با اشاره به این موضوع که در این نهاد بین‌المللی هشت کمیته تخصصی مشغول به فعالیتند، ادامه داد: یکی از کمیته‌های تاثیرگذار این سازمان بین‌المللی، حمایت از سرمایه‌گذاران خرد است، با این‌وجود هر سال کمپینی با عنوان هفته جهانی سرمایه‌گذار با هدف توسعه فرهنگ آموزش و حمایت از سرمایه‌گذاران اعضای آیسکو برگزار می‌شود که طی هفته‌جاری فعالیت‌های نهاد‌های ناظر بازار سرمایه کشور‌های عضو آیسکو در راستای آموزش و حمایت از سرمایه‌گذاران صورت‌گرفته است. رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار ادامه داد: تاب آوری سرمایه‌گذاران و سهامداران، دارایی‌های رمزگذاری شده و حوزه مالی پایدار و باثبات، از مهم‌ترین پایه‌های سرمایه‌گذاری در هفته جهانی سرمایه‌گذار در سال‌جاری محسوب می‌شوند.

عشقی همچنین شعار «سرمایه‌گذار آگاه درک درستی از رفتار انواع دارایی در شرایط تورمی پایدار دارد و از تاثیر تورم بر میزان جذابیت آن‌ها مطلع است» را شعار سازمان بورس و اوراق‌بهادار برای کمپین سال‌جاری هفته جهانی سرمایه‌گذار عنوان کرد و گفت: کشور ما با توجه به اینکه برای سالیان متمادی با تورم بالا روبه‌رو بوده، از این‌رو بازار‌های مالی کشور در اغلب زمان‌ها در تلاطم‌های اقتصادی شناور است، از این‌رو به‌طور معمول سرمایه‌گذاران افت و خیز‌ها و نوسانات اقتصادی را با دقت زیرنظر می‌گیرند.

وی پیرامون اینکه فعالیت‌های سازمان بورس در این کمپین محدود به این شعار نخواهد بود اظهار کرد: سرمایه‌گذاران باید نسبت به انواع کلاه‌برداری‌ها در بازار‌های سرمایه به‌خصوص در شرایط کنونی که دنیای‌مجازی می‌تواند ریسک‌های قابل‌توجهی را در این زمینه متوجه سرمایه‌گذار کند، به اندازه کافی آگاهی داشته‌باشند و از انجام هرگونه تصمیم عجولانه پرهیز کنند. امید می‌رود بخش‌های مختلف سازمان در هفته‌جاری فعالیت‌های آموزشی‌محور را در برنامه خود قرار دهند.

آینه تمام نمای راهبرد سازمان بورس

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار در نشست خبری با اصحاب رسانه در راستای اقدامات صورت‌گرفته سازمان برای تحقق برنامه راهبردی بازار سرمایه گفت: اقدامات ثمربخشی در راستای تحقق برنامه‌های راهبردی سازمان در سال‌های اخیر صورت‌گرفته که از یکی از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ماده‌۲ قانون بازار اوراق‌بهادار اشاره کرد که در پرتو حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران و بااهمیت بر ساماندهی، حفظ و توسعه شفافیت بازار، افزایش کارآیی و به منظور نظارت بر حسن اجرای این قانون، شورا و سازمان با ترکیب وظایف و اختیارات مندرج در این قانون بوده‌است. در سال‌های اخیر یکی از مهم‌ترین برنامه‌های هیات‌مدیره سازمان، تدوین برنامه راهبردی بازار سرمایه در مهر ۱۴۰۰ بود که این اقدام با توجه به شرایط بازار در سال‌۱۴۰۲ به‌روز‌رسانی شد. وی سه هدف «حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران با تاکید بر منافع بلندمدت»، «ارتقای اثربخشی و کارآیی نظام نظارتی» که شامل نظارت هوشمند و پیشگیرانه است و «تسهیل‌گری در تامین مالی، تشکیل سرمایه و مدیریت ریسک» را از جمله مهم‌ترین اهداف در برنامه راهبردی سازمان عنوان کرد. تنوع‌بخشی به روش‌های سرمایه‌گذاری همچون صندوق‌های تضمین اصل سرمایه، صندوق‌های بخشی، بازنشستگی و تکمیلی، توجه به ابزار‌های سرمایه‌گذاری در مسکن همچون صندوق‌های املاک و مستغلات، پیش‌فروش‌های متری (سلف مسکن) و گواهی‌های سپرده کالایی و افزایش کیفیت خدمات به سرمایه‌گذاران از جمله اقدامات حائزاهمیت در راستای تحقق هدف اول هستند. همچنین کاهش مدت زمان واریز سود به سهامداران از ۸ ماه به ۴ ماه و تعیین‌تکلیف واریز سود‌های رسوبی که سال‌گذشته بیش از ۳۶‌میلیون سود رسوبی واریز و در ۶ ماهه امسال ۱۲‌میلیون نفر سود رسوبی دریافت کردند نیز از جمله اقدامات مثبت صورت‌گرفته قلمداد می‌شوند. طراحی نسل جدید الگوریتم‌ها و هشدار‌های نظارتی (بورس‌بان) و اجرای بند (چ) ماده‌۳۶ قانون احکام دائمی کشور پس از ۱۳سال و افزایش نظارت‌های مردمی و حمایت از گزارشگران ناهنجاری و ارائه پاداش نقدی از جمله اقدامات مثبت برای تحقق اهداف دوم‌اند.

پذیره‌نویسی شرکت‌های سهامی عام پروژه همچون پذیره‌نویسی پروژه سوخت سبز زاگرس به ارزش ۳‌هزار و ۵۰۰‌میلیارد‌تومان که از مهم‌ترین رهاورد‌های سفر‌های استانی سازمان بورس و اوراق‌بهادار، در کنار افزایش روند انتشار اوراق تامین مالی بخش‌های غیر‌دولتی از جمله مهم‌ترین اهداف راهبردی در راستای تحقق اهداف سوم هستند.

رئیس سازمان بورس در پایان، اهم برنامه‌های سازمان بورس در نیمه دوم سال‌جاری را عنوان کرد و گفت: طرح نظارتی مبارزه با ناهنجاری‌های کلان در بازار سرمایه (بورس بان)، احراز صلاحیت مدیران ناشران، تعیین‌تکلیف سهام متوفیان سهام عدالت، صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی و اوراق سلف مسکن (پیش‌فروش متری مسکن) مهم‌ترین برنامه‌های سازمان برای نیمه دوم سال‌جاری است.

علیرضا ناصرپور، نایب‌رئیس سازمان بورس و معاون نظارت بر نهاد‌های مالی در پاسخ به این پرسش پیرامون تعیین‌تکلیف وضعیت اختصاص سهام به تازه متولدین به موازات اجرای ماده‌۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: درخصوص دریافت سهام برای نو متولدین باید به دو موضوع تکیه داشت. نخست اینکه برای اجرای چنین طرحی باید زیرساخت‌های به‌خصوصی همچون تعیین بانک‌ها و کارگزاران عامل فراهم می‌شد که پس از طی‌شدن فرآیند‌ها این اقدامات از سوی بازار سرمایه با مشارکت بانک ملی و شرکت کار گزاری بانک ملی و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با همت سازمان بورس انجام شده‌است. از طرفی برای این موضوع باید اعتبار ویژه‌ای تامین شود. سازمان زیرساخت‌های لازم را برای اجرای این طرح مهیا کرده و هر ماه نیز صندوق‌های جدیدی به‌ثبت‌احوال معرفی می‌شود و در ماه‌های آینده خرید صندوق‌ها برای تازه متولدین تسریع خواهد شد.

برچسب ها: بورس