آش دوغ سرعین یکی از خوشمزهترین و معروفترین آشهای ایرانی است که میل کردن آن در فصل پاییز، لذت دیگری دارد.
یکی از خوشمزهترین و معروفترین آشهای کشور ما آش دوغ است. آن هم آش دوغ سرعین، آش دوغ اردبیل! اگر به سمت اردبیل رفته باشید، اگر از گردنه زیبای حیران گذر کردهاید حتما یک جا توقفی داشته و یک کاسه آش دوغ میل کردهاید! اصلا محال است از آن سمت رد شوید و این آش خوشمزه شما را به سمت خودش نکشیده باشد! اگر هم به آن قسمت از کشور سفر نکردهاید که خب در مکانهای دیگر تجربه میل کردنش را داشتهاید؟! باز هم نه؟! خب دستکم اسمش را که شنیدهاید؟! بیایید تا با رسمش هم آشنا شوید و در این فصل رنگارنگ پاییزی یک عصرانه خودتان را به آش دوغ مهمان کنید!
به گزارش راهنماتو، آش دوغ تنها مخصوص استان اردبیل نیست. خیلی از شهرها به شیوهی خودشان آش دوغ را آماده میکنند، ولی یکی از پرطرفدارترین و معروفترین آش دوغها به اردبیل اختصاص دارد که میخواهیم با هم دستور تهیهاش را مرور کنیم! آمادهاید؟ بله!
دوغ کیسهای، ۲ عدد
برنج، نصف پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
سبزی آش (تره، گشنیز، شوید)، از هر کدام ۱ دسته
سیر تازه، ۱ بوته به دلخواه
نخود، ۱ پیمانه
آرد گندم، یک قاشق غذاخوری
مثل هر آش دیگری که حبوبات دارد بهتر است اول به سراغ نفخگیری تنها حبوبات این آش بروید. نخود را میگویم. از چند ساعت قبل مرتب آب آن را خالی و عوض کنید تا حسابی نفخ آن از بین برود.
نخودها را بعد از طی این مدت آبکشی کنید و با مقداری آب در قابلمه بگذارید بپزد. یا حتی میتوانید برای این قسمت از زودپز استفاده کنید.
تا نخودها حسابی پخته و نرم شوند شما مشغول بقیه کار بشوید.
در یک قابلمه برنجی را که خوب شستهاید به همراه تخم مرغ حسابی هم بزنید تا ترکیبی یک دست پیدا شود.
یک قاشق آرد گندم میتواند در این قسمت به کمک شما بیاید، اگر آن را به برنج اضافه کنید برای قوام بیشتر آش مفید است. دوغها را هم داخل آن ریخته و قابلمه را روی گاز بگذارید. شعله گاز باید ملایم باشد.
وقتی دوغها جوشیدند وقت اضافه کردن نخود پخته رسیده است. نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید و سبزی آش را به همراه سیر خرد شده داخل قابلمه بریزید. همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید و اجازه بدهید از معاشرت هم بهرهمند شوند! در قابلمه را کامل نبندید و حرارت را هم بالا نبرید.
وقتی که برنج خوب باز و پخته شود و سبزیها حسابی در آش جا بیفتند کار شما تمام است و آش فرداعلایتان حاضر است. تزیین کردن آن دیگر با خودتان است. از نعناع داغ میتوانید برای زیبایی آن استفاده کنید.
اگر به طرز ناگهانی تصمیم گرفتید آش دوغ درست کنید خب این مرحله را حذف کنید و از کنسرو نخود آماده بهره بگیرید. کارتان هم آسانتر خواهد شد!
از ماست هم میتوانید به جای دوغ استفاده کنید. فقط باید آن را رقیق کنید و حسابی هم بزنید.
حضور آرد گندم کاملا به میل شما بستگی دارد. اگر نخواستید آن را حذف کنید!