سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس یازدهم: «رویکردهای سازمان امور استخدامی و آموزش و پرورش به گونهای است که روز به روز چالش کمبود معلم در مناطق محروم را بیشتر میکند».
معینالدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس یازدهم از موافقان استیضاح وزیر آموزش و پرورش: «اتفاقی که اخیرا افتاده و بسیار تعجبآور است، نحوه پذیرش معلمان ماده ۲۸ است که ۴۰ درصد را بر اساس آزمون علمی اختصاص داده و ۶۰ درصد را برای مصاحبه اختصاصی لحاظ کردهاند».
به گزارش شرق، نماینده مردم چابهار در مجلس ادامه داد: «چیزی که باعث تعجب است، این است که برخلاف عنوان مصاحبه اختصاصی، موارد تخصصی را مطرح نکردهاند و بیشتر مسائل گزینشی و مسائل غیرفنی و غیرمرتبط با کار معلمی مطرح شده است. در نتیجه آن بسیاری از معلمان بومی حقشان نادیده گرفته شده و به عناوین مختلف حذف شدهاند که این موضوع در استان سیستانوبلوچستان بهشدت پررنگ بوده است».
این نماینده منتقد وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: «همانطور که مستحضرید داوطلبان غیربومی بعد از مدتی با استفاده از مشوقهای جوانی جمعیت از استان خارج میشوند؛ چراکه استان سیستانوبلوچستان با توجه به قانون جوانی جمعیت از مشوقهای این قانون بیبهره است؛ چون نرخ رشد جمعیت در این استان بالای دو درصد است؛ بنابراین به جای اینکه ما را تشویق کنند، متأسفانه از همه مشوقها و خصوصا از همه امور اداری و استخدامی محروم میکنند. در نتیجه کلاسها بدون معلم میشوند و هر کلاس بدون معلم یعنی اضافهشدن چندین کولهبر و سوختبر دیگر به استان».
نماینده مردم چابهار در مجلس موضوع مطرحشده را یکی از محورهای استیضاح وزیر آموزش و پرورش دانست و محور دیگر این استیضاح را وعدههای محققنشده وزیر مربوطه عنوان کرد و افزود: «بخش دیگر طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش مربوط به تعهدهایی است که وزیر باید انجام میداد و نداده است».
او ادامه داد: «یکی از این موارد مربوط به تعیین تکلیف و اجرای قانون تبدیل وضعیت معلمان طرح مهرآفرین است که مصوبه قانونی مجلس است، اما متأسفانه سازمان امور استخدامی و وزارت آموزش و پرورش سعی در استنکاف از اجرای قانون در این زمینه دارند».
سعیدی همچنین بیان کرد: «نکته دیگر، بحث تبدیل وضعیت معلمان خرید خدمات بود که با وجود وعدههای اکیدی که وزیر داده بود، تاکنون به آن وعدهها عمل نکرده است».
نماینده مردم چابهار در مجلس یازدهم با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش در مجموع دورنمای روشنی از شرایط منابع انسانی در حوزه آموزش و پرورش ترسیم نکرده است، افزود: «این امر باعث نگرانی بسیاری از نمایندگان شده است، به همین دلیل طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش را کلید زدهاند».
او همچنین تأکید کرد: «علاوه بر موارد ذکرشده، موضوعات دیگری ازجمله بحث صندوق ذخیره فرهنگیان و مواد آن مزید بر علت است؛ بنابراین باید وزیر آموزش و پرورش به آنچه وعده داده عمل کند، اما ظاهرا این توقع زیادی است».
این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه با وجود دستور کار مجلس مبنی بر بررسی برنامه هفتم توسعه و پس از آن ورود به برنامه بودجه ۱۴۰۳ آیا شرایطی وجود دارد که استیضاح وزیر آموزش و پرورش در دستور کار مجلس قرار گیرد؟ گفت: «با توجه به تعاملی که هیئترئیسه با دولت دارد و گاهی این تعامل از حدش هم فراتر میرود، اینکه این موضوع تا چه حد بتواند در دستور کار صحن قرار گیرد، نامعلوم است. اما به هر حال ما آنچه را وظیفه داریم پیگیری میکنیم».
او تأکید کرد: «البته ممکن است آقای صحرایی با توضیحاتی که در کمیسیون آموزش مجلس میدهند برخی استیضاحکنندگان را قانع کند، اما ابهاماتی جدی دراینباره وجود دارد که انتظار داریم وزیر آموزش و پرورش درباره آنها توضیح بدهد».
نماینده مردم چابهار در مجلس در پایان تأکید کرد: «البته زمان زیادی از دوره وزارت آقای صحرایی نگذشته است و شاید بهتر باشد ایشان فرصت کافی داشته باشند که خودشان را نشان دهند، اما آنچه مسلم است این است که حتی دورنمای روشنی در این حوزه ترسیم نکرده است. پس طبیعی است که مجلس حق داشته باشد از آقای وزیر بخواهد به وعدهها و تعهدهایی که در زمان رأی اعتماد به نمایندگان داده بود، عمل کند و به مجلس توضیح بدهد».