bato-adv
bato-adv

طرز تهیه «ورقه گیلکی» خوشمزه؛ غذایی با بادمجان

طرز تهیه «ورقه گیلکی» خوشمزه؛ غذایی با بادمجان

برای تهیه ورقه گیلکی به مواد زیادی نیاز نداریم و همچنین مراحل درست کردن آن نیز بسیار کم و ساده است پس حتما پیشنهاد می‌کنیم این غذای خوشمزه را حتی یک بار هم که شده در خانه درست کنید.

همان‌طور که می‌دانید گیلان یکی از خوش خوراک‌ترین شهرهای ایران است و همچنین در جهان نیز به خاطر همین غذاهای محلی لذیذی که دارد شناخته می‌شوند. امروز تصمیم گرفتیم در این مطلب بلاگ اکالا یکی از غذاهای محلی گیلان را به شما عزیزان آموزش دهیم.

ورقه گیلکی یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای گیلانی است که به دلیل وجود موادی همچون سیر، بادمجان و گوجه، عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد، این غذا را حتی به کسانی که از طعم سیر یا بادمجان بدشان می‌آید هم توصیه می‌کنم و مطمین هستم که با یک بار امتحان کردن آن عاشق این خوراک بی‌نظیر خواهند شد. معمولا این غذا را به همراه کته یا برنج سرو می‌کنند و از آنجایی که در تهیه‌ی آن از روغن زیادی استفاده می‌شود نمی‌توان آن را به عنوان یک غذای رژیمی در نظر گرفت.

برای درست کردن این غذای خوشمزه‌ی گیلانی به مواد زیر نیاز داریم.

برای تهیه ورقه گیلکی به مواد زیادی نیاز نداریم و همچنین مراحل درست کردن آن نیز بسیار کم و ساده است پس حتما پیشنهاد می‌کنم این غذای خوشمزه را حتی یک بار هم که شده در خانه درست کنید.

طرز تهیه «ورقه گیلکی» خوشمزه؛ غذایی با بادمجان

مرحله اول: آماده‌سازی بادمجان

در مرحله‌ی اول به سراغ بادمجان‌ها می‌رویم و پس از این که آن‌ها را خوب شستیم، پوست گرفته و حلقه حلقه می‌کنیم سپس در ماهیتابه‌ای روغن کافی ریخته و بادمجان‌ها را خوب سرخ می‌کنیم.

نکته: به علت این که بادمجان هنگام سرخ شدن روغن را به خود جذب می‌کند در طول تفت دادن زمانی که متوجه شید روغن کم شده است به آن روغن اضافه کنید.

مرحله دوم: آماده‌سازی سیر

در مرحله‌ی دوم ابتدا یک خوشه سیر برداشته و ۴ حبه از آن جدا می‌کنیم و پس از این که پوست آن‌ها را به خوبی گرفتیم، آن‌ها را له می‌کنیم سپس درون تابه‌ای دیگر کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار می‌دهیم سپس سیرهایی را که له کرده بودیم به آن اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.

مرحله سوم: اضافه کردن ادویه‌ها

پس از این که سیرهای له شده کمی تفت خوردند، زردچوبه را به آن اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا رنگ آن باز شود سپس ۲ عدد گوجه را حلقه کرده و داخل سیرها قرار می‌دهیم تا با شعله کم تفت بخورد و مقداری نرم شود و در آخر نمک و فلفل را اضافه کرده و کمی مخلوط می‌کنیم.

مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد

در این مرحله موادی که در مرحله‌ی قبل درست کرده بودیم را به تابه‌ی دیگر که بادمجان‌ها درون آن در حال سرخ شدن هستند ریخته و تفت می‌دهیم سپس در کاسه‌ای ۳ الی ۴ تخم مرغ شکسته و کمی فلفل و نمک به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا از حالت لختگی خارج شود. پس از آن که تخم مرغ‌ها حالت لختگی خود را از دست دادند و صاف شدند آن‌ها را به تابه‌ی بادمجان و سیر اضافه می‌کنیم و درب ماهیتابه را می‌بندیم تا مواد به خوبی با هم پخته شوند.

مرحله پنجم: پختن مواد

موادی که در مرحله‌ی قبل درست کرده بودیم را روی حرارت خیلی کم قرار می‌دهیم تا تخم مرغ‌ها سفت شوند سپس مواد را درون ظرف مورد نظر ریخته به طوری که تخم مرغ‌ها روی مواد قرار گیرد و همچنین می‌توان با کمی جعفری تازه این غذای خوشمزه را تزیین کرد.

نکات مهم برای درست کردن ورقه گیلکی

در این بخش به چند نکته در رابطه با تهیه ورقه گیلکی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

برای بهتر سرخ شدن بادمجان‌ها بهتر است آن‌ها را به ضخامت ۲ سانتی متری برش دهید.

اگر پوست بادمجان‌های مورد استفاده در این غذا کم بود می‌توان با پوست نیز بادمجان‌ها را سرخ کرد.

برای این که تلخی بادمجان‌ها گرفته شود و همچنین در هنگام سرخ کردن روغن کم‌تری به خود جذب کند بهتر است که آن‌ها را پس از این که حلقه حلقه کردیم بین نیم تا یک ساعت در آب نمک قرار دهیم. اما دقت کنید که بادمجان‌ها را پس از این که از درون آب نمک در آوردید خوب بشویید و قبل از سرخ کردن خشک کنید.

از آنجایی که بادمجان در هنگام سرخ شدن روغن زیادی به خود جذب می‌کند پس از این که کاملا سرخ شدند آن‌ها روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن تخلیه شود.

در تهیه‌ی ورقه گیلکی می‌توانید از گوجه فرنگی استفاده نکنید و آن را کنار غذا سرو کنید.

استفاده از نصف قاشق چای‌خوری دارچین نیز می‌تواند عطر و طعم غذا را بهتر کند.

این غذا را می‌توانید با زیتون پرورده و ترشی نیز سرو کنید.

در تهیه‌ی این غذا می‌توانید کدوی خورشتی را جایگزین بادمجان کنید.

استفاده از شوید نیز می‌تواند این غذا را خوشمزه‌تر کند.

منبع: مجله اُکالا

bato-adv
bato-adv
bato-adv