طی حملات اسرائیل به منطقه غزه از روز شنبه هفته گذشته، تاکنون بیش از ۲ هزار نفر، جان خود را از دست دادهاند.
در اطراف بیمارستان غزه، برخی از خانوادهها پس از مداوا، دیگر جایی برای بازگشت ندارند و بر روی زمین نشسته اند. در حالی که کودکان با شنیدن صدای بمباران مادران خود را در آغوش میگیرند و به آنها میچسبند از دور میتوان ساختمانهای ویران شده را دید.
به گزارش عصر ایران، خبرگزاری فرانسه در گزارشی از منطقه غزه به وضعیت خیلی بد درمانی در این منطقه در نتیجه حملات گسترده ارتش اسرائیل و وجود هزاران زخمی پرداخت.
در حملات اسرائیل به منطقه غزه از روز شنبه هفته گذشته تاکنون بیش از ۲ هزار نفر قربانی شده اند. تنها دیروز شنبه این عدد حدود ۳۰۰ نفر بود.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه در این گزارش با تیتر "هجوم مجروحان به بیمارستانهای غزه متوقف نمیشود؛ هشدار درباره وضعیت بهداشتی فاجعه بار" نوشت:
در نتیجه بمباران اسرائیل، بیمارستان شفا در شهر غزه مملو از مجروحان است. برخی از آنها اعضای کامل یک خانواده هستند که پشت سرهم وارد میشوند، اما پزشکان و پرستاران از کمبود ظرفیت و امکانات شکایت دارند. وزارت بهداشت دولت حماس نسبت به "وضعیت فاجعه بار" هشدار میدهد.
آقای" اکرم الحداد" (۲۵ ساله) با غم و اندوه در کنار تختی ایستاده که فرزند خواهرش، نوزاد ۱.۵ ساله به نام عبدالرحمن الدوس روی آن خوابیده است. او تعریف میکند این کودک در حمله هوایی اسرائیل زخمی شد. حملهای که ۱۷ کشته برجای گذاشت از جمله پسر دوم خواهرش که تنها ۴.۵ سال داشت.
این نوزاد شیرخواره به همراه پدر و مادر زخمی اش از این حمله جان سالم به در بردند. حملهای که خانه آنها در محله زیتون (جنوب شرقی شهر غزه) هم نابود شد. به گفته پزشکان این نوزاد نیازمند عمل جراحی فوری است.
پزشک معالج نوزاد که خود را عبدالله معرفی کرد گفت: "این نوزاد برای آسیب به سرش نیاز به جراحی فوری دارد، اما باید صبر کند تا اتاق عمل آماده شود. ما در یک شرایط استثنایی کار میکنیم ... باید اطمینان حاصل کنیم. دسترسی به برق و تجهیزات لازم قبل از آغاز هر عمل جراحی نیاز است.
وی افزود: فهرست اسامی تعداد زیادی از مجروحانی که منتظر نوبت عمل هستند را داریم. تعدادی از آنها به دلیل کمبود امکانات جان خود را از دست دادند.
وی ادامه میدهد: کمبود امکانات منجر به افزایش قربانیان و شهدا میشود. با بحران کمبود برق و آب و نقص اکسیژن روبه رو هستیم. مجروحان بدون توقف به بیمارستان میرسند. بلافاصله سه زن، دو کودک، یک مرد سالخورده و دو مرد جوان در اورژانس بستری میشوند و یک پزشک و دو پرستار برای معاینه دو کودک عجله میکنند.
روی یکی از تختها، "راما الحساسنة " دراز کشیده است. در کنار او چهار فرزندش (که سن آنها بین سه تا شش سال است) هستند. همگی در بمباران اسرائیل مجروح شدند. خانه خانواده الحسنه در یک حمله هوایی هدف قرار گرفت. در محله شیخ رضوان در شمال نوار غزه. او با تأسف میگوید: خانه را بمباران کردند، من مجروح شدم. بچهها مجروح شدند و ما را به اینجا آوردند ... منتظر درمان هستیم.
وزارت بهداشت حماس هشدار داد کمبود تجهیزات پزشکی و دارو منجر به یک وضعیت "فاجعه آمیز" خواهد شد به ویژه پس از آنکه اسرائیل محاصره منطقه غزه را افزایش داده است.
این وزارتخانه اعلام کرد با وجود اعلام وضعیت اضطراری و فراخواندن همه تیمهای پزشکی به کار، هشت بیمارستان برای رسیدگی به همه موارد در منطقه غزه که جمعیت آن به ۲.۴ میلیون نفر میرسد؛ "کافی نیست".
وزارت بهداشت در غزه همچنین اعلام کرد بمباران اسرائیل به توقف خدمات پزشکی در بیمارستان بیت حانون در شمال نوار غزه و آسیب به بخش شیرخوارگاه نوزادان نارس در بیمارستان الشفا منجر شده است.
" سلامه معروف"رئیس دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه گفت: ما با توجه به تعداد زیاد مجروحان، با کمبود دارو، تجهیزات و تجهیزات سی تی و اشعه ایکس مواجه هستیم.
معروف که ریاست کمیته اضطراری دولتی را بر عهده دارد، با اشاره به تهدید اسرائیل علیه نیروگاه برق غزه گفت: اشغالگران به عمد از طریق ایجاد محدودیت یا با تجاوز به دنبال ایجاد وضعیت بد انسانی هستند. اشغالگران تهدید کرده اند اگر سوخت از طریق مصر به نیروگاه برق غزه برسد نیروگاه را مورد هدف قرار خواهند داد".
"اسرائیل کاتز" وزیر انرژی و زیرساخت اسرائیل اعلام کرده بود اسرائیل "انتقال ۵۴ هزار متر مکعب آب و ۲۷۰۰ مگاوات برق به غزه را که روزانه تامین میکرد، متوقف کرده است. "
در اطراف بیمارستان محله الرمال در غرب شهر غزه، برخی از خانوادهها پس از مداوای اعضای خود، دیگر جایی برای بازگشت ندارند و بر روی زمین نشسته اند. در حالی که کودکان بدون کفش با شنیدن صدای بمباران مادران خود را در آغوش میگیرند و به آنها میچسبند از دور میتوان ساختمانهای ویران شده را دید.
ابو عاشور اسکایک (۳۹ ساله و از اهالی غزه) با صدای خفهای گفت: خانهام کاملاً ویران شد، نمیدانم چرا؟... همه خانههای اینجا ویران شد... همه وزارتخانهها را ویران کردند.
او ادامه میدهد: شب تاریکی برای من، همسرم و فرزندانم بود، شب را در بیمارستان الشفاء گذراندیم، جایی برای رفتن نبود، به پناهنده تبدیل شدیم.