bato-adv
bato-adv

بهترین داروی گیاهی برای درمان خواب رفتن دست و پا‌ها

بهترین داروی گیاهی برای درمان خواب رفتن دست و پا‌ها

خواب رفتن دست و پا دلایل متفاوتی دارد، اما برای درمان آن باید چه کنیم؟ دارو‌های گیاهی و خانگی وجود دارد که برای درمان خواب رفتن دست و پا بسیار مناسب است.

بی حسی در دست و پا به علت آسیب، فشردگی و یا التهاب در اعصاب رخ می‌دهد. این اتفاق، با علائمی مانند بی حسی، ضعف عضلانی، و ... شروع می‌شود و اگر وضعیت بدتر شود، ممکن است کنترل اعصاب حرکتی از دست برود. در ابتدای شروع بی حسی و خواب رفتن دست و پا، برای پیشگیری از عوارض شدید عصبی باید مورد بررسی و درمان قرار گیرد.

این بیماری بسیار رایج و خطرناک است، زیرا می‌تواند به بسیاری از بیماری‌های جدی عصبی منجر شود. بسته به علت بی حسی در دست و پا، بیماران نیاز به روش درمان مناسب دارند.

علل شایع بی حسی در دست و پا‌ها چیست؟

بی حسی در دست و پا می‌تواند به دلیل فیزیولوژیکی یا آسیب شناختی باشد.

علت فیزیولوژیکی:

هنگامی که بدن در وضعیتی قرار می‌گیرد که رگ‌های خونی و عصبی به مدت طولانی فشرده می‌شوند، خون انباشته می‌شود و جریان داشتن دشوار است. در این حالت، رگ‌های خونی اسید تولید می‌کنند و باعث احساس بیحسی و خواب رفتگی در دست و پا می‌شود.

افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، هنگام تغییر محیط، مانند آب و هوای بادی، سرد و یا گرم، تاثیر بسزایی دارند و آسیب می‌بینند.

گاهی برخی از دارو‌ها نیز ممکن است باعث ایجاد بی حسی در دست و پا شوند.

بهترین داروی گیاهی و خانگی درمان خواب رفتن دست و پا‌ها + طب سنتی

علت آسیب شناسی:

زنان باردار، کودکان مبتلا به سوء تغذیه یا سالمندان که از ضعف رنج می‌برند، اغلب با کمبود ویتامین‌های B۱، ویتامین B۱۲، کلسیم، پتاسیم و یا اسید فولیک مواجه هستند که منجر به بی حسی دست و پا خواهد شد. در بخش قبلی سلامت نمناک هم گفته شد که اختلالات متابولیکی مانند چاقی، آترواسکلروز، دیابت، چربی خون بالا و ... همچنین باعث ایجاد بی حسی در دست و پا به علت نوروپاتی محیطی می‌شود.

بیماری‌های دستگاه عصبی مانند دیسک، آسیب عصبی و بیماری‌های قلبی عروقی، میگرن یا کم خونی نیز ممکن است باعث کمبود یا عصب در دست و پا شود. سایر علل بی حس شدن در دست و پا ممکن است از عفونت، سل، تب تیفوئید، مسمومیت با مس، سرب، جیوه یا مواد شیمیایی صنعتی باشد.

علائم و نشانه‌های بی حسی در دست و پا‌ها
سستی و بی حسی در دست و پا می‌تواند ناشی از فیزیولوژیکی یا آسیب شناختی باشد. اما علائم رایج آن عبارتند از:
-بی حسی، احساس سفتی، گرفتگی انگشتان دست و پا
-احساس درد در طول پا‌ها و بازو‌ها که کار کردن و راه رفتن را بسیار سخت خواهد کرد.
علاوه بر این، علائم مشابهی در زانوها، ران، کمر و مچ پا رخ می‌دهد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم:

شناسایی علل بی حسی بسیار مهم است. در صورتی که این وضعیت به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافت، باید برای ارزیابی به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. روش درمان بی حسی در دست و پا به علل زیر بستگی دارد. اگر بی حسی شما همراه با فلج یا ضعف، مشکل صحبت کردن، سردرگمی یا سردرد ناگهانی یا سرگیجه باشد، باید با پزشک خود مشورت کنید.

بهترین داروی گیاهی و خانگی درمان خواب رفتن دست و پا‌ها + طب سنتی


درمان‌های خانگی طبیعی مفید و موثر برای بی حسی و خواب رفتن دست و پاها:

۱. کمپرس گرم:

روش اول:
یک عدد حوله را در آب گرم بخیسانید، آب اضافی آنرا بگیرید و سپس به مدت ۱۰ دقیقه بر روی منطقه مورد نظر اعمال کنید تا زمانی که احساس بهتری داشته باشید.

همچنین می‌توانید از اعمال مستقیم آب گرم بر روی قسمت مورد نظر، احساس ناراحتی خود را کاهش دهید. از این درمان تا زمانی که بی حسی شما از بین برود، استفاده کنید.

روش دوم:

یک فنجان برنج و یک جفت جوراب را آماده کنید.

برنج را داخل جوراب بریزید و سپس آن را در مایکروویو برای مدت ۳ دقیقه قرار دهید.

پس از حرارت دادن، جوراب را به مدت ۵ دقیقه، در قسمت‌های مورد نظر اعمال کنید. به محض این که احساس بی حسی در دست و پا را داشتید، این روش را اعمال کنید.

۲. ماساژ برای درمان خواب رفتن دست و پا:

روش اول:
روغن نارگیل را روی پوستتان اعمال کنید و به آرامی ماساژ دهید که باعث روانکاری و از بین رفتن سختی‌های بدن می‌شود. این روغن باعث افزایش گردش خون بین مفاصل خواهد شد، بنابراین توصیه می‌شود که از روغن نارگیل پس از حمام استفاده کنید تا بهترین نتایج را به دست آورید.

تمام کاری که باید برای این درمان انجام دهید:

۲ تا ۳ قاشق چای خوری روغن نارگیل را در قسمت‌های بی حس بدنتان اعمال کنید و با انگشتانتان به مدت ۵ تا ۷ دقیقه به آرامی ماساژ دهید.

این درمان را هر روز به مدت ۲ هفته تکرار کنید.

روش دوم:
روغن زیتون همچنین یک درمان خوب برای بی حسی است، زیرا خواص آن کمک می‌کند تا ماهیچه‌ها و اعصاب شل و آرام شوند و همچنین گردش خون را افزایش می‌دهد.

به منظور بهبود علائم خفیف، فقط باید اقدامات ساده‌ای را انجام دهید:

۲ قاشق چای خوری روغن زیتون را به مدن ۱ تا ۲ دقیقه درون مایکروویو گرم کنید و روی قسمت مورد نظر به مدت ۷ تا ۸ دقیقه ماساژ دهید و سپس بشویید. دوبار در روز، قبل از خوابیدن و بعد از بیدار شدن این درمان را اعمال کنید.

روش سوم:

روغن خردل از دانه‌های خردل استخراج می‌شود و برخی مطالعات منتشر شده نشان می‌دهد که حاوی امگا ۳، اسید‌های چرب امگا ۶، ویتامین E و آنتی اکسیدان‌ها است. بنابراین، جز یکی از سالمترین روغن‌ها محسوب می‌شود.

به دلیل خواص درمانی و مزایای زیبایی که برای پوست و مو دارد، مدت هاست که مردم شرق از آن استفاده می‌کنند، علاوه بر این، سطح بالای منیزیم در این روغن نه تنها گردش خون را تحریک می‌کند، بلکه باعث بهبود سیستم عصبی بدن نیز می‌شود.

۲ تا ۳ قطره روغن خردل را حرارت دهید و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه روی قسمت مورد نظر ماساژ دهید.

این روش را ۳ تا ۴ بار در روز به مدت ۲ ماه اعمال کنید تا علائم خفیف را از بین ببرید.

روش چهارم:

برخی مطالعات نشان داده اند که ماساژ رزماری بر روی پوست باعث کاهش درد ناشی از آرتریت می‌شود و چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره شده است این روغن همچنین در درمان درد عضلانی و افزایش گردش خون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در اینجا یک روش بسیار آسان است که شما می‌توانید از روغن رزماری برای تسکین بی حسی استفاده کنید. ۲ تا ۳ قطره رزماری و روغن حامل را آماده کنید و سپس آن‌ها را در مایکروویو برای ۲ دقیقه گرم کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی قسمت مورد نظر ماساژ دهید. به منظور دستیابی به اثربخشی بیشتر، یک بار در روز این روش را انجام دهید.

روش پنجم:

یکی از خواص اصلی روغن اسطوخودوس این است که باعث آرامش سیستم عصبی بدن می‌شود. از این روغن در تونیک‌ها به منظور درمان سردرد، افسردگی و تنش عصبی استفاده می‌شود.

علاوه بر این روغن اسطوخودوس توانایی کاهش درد عضلانی، آرتریت و درد مفاصل را دارد، باعث بهبود گردش خون می‌شود و برای حفظ تعادل فشار خون مفید است.

شما می‌توانید روغن اسطوخدوس را مستقیما بر روی ناحیه آسیب دیده ماساژ دهید یا اگر می‌خواهید با روغن‌های دیگر ترکیب کنید.

۲ تا ۳ قطره اسطوخدوس و روغن مورد علاقه خود را با یکدیگر ترکیب کنید و گرم نمایید و به مدت ۱۰ دقیقه ماساژ دهید و سپس بشویید. این درمان را دو بار در روز تکرار کنید.

۳. ورزش کردن برای درمان بی حسی دست و پا:

روش اول:

به مدت ۱۵ دقیقه در خانه ورزش‌های ساده دست و پا‌ها را انجام دهید و یا می‌توانید در محیط کار حرکات کششی را امتحان کنید.

روش دوم:

به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در طول روز ورزش‌های هوازی انجام دهید که برای درمان بی حسی دست و پا‌ها بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

روش سوم:

سه تا چهار بار در هفته از شنا و دوچرخه سواری و دویدن و پیاده روی کردن لذت ببرید، که باعث افزایش گردش خون و کاهش بی حسی می‌شود.

توجه: فقط اطمینان حاصل کنید که لباس و کفش شما راحت می‌باشد. علاوه بر این، فقط باید تمرینات کم اثر و سبک را انجام دهید.

بهترین داروی گیاهی و خانگی درمان خواب رفتن دست و پا‌ها + طب سنتی

۴. زردچوبه برای درمان خواب رفتن دست و پا:

روش اول:

زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که به بهبود جریان خون در بدن کمک می‌کند. همچنین، خواص ضد التهابی زردچوبه به کاهش درد و ناراحتی در نواحی بی حس نیز کمک می‌کند.

روش اول:

یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه را در یک فنجان شیر حل کنید.
این محلول را روی شعله‌ی کم حرارت دهید. مقدار اندکی عسل به آن اضافه کنید و روزی یک بار بنوشید تا جریان خون در بدن تان بهبود یابد.

روش دوم:

هم چنین می‌توانید نواحی مورد نظر را با استفاده از خمیر پودر زردچوبه و آب به مدت چند دقیقه ماساژ دهید.

روش سوم:

اگر دچار گردش خون ضعیف هستید، می‌توانید هر روز از مکمل‌های زردچوبه استفاده کنید؛ البته، قبل از مصرف هرگونه مکمل باید با پزشک مشورت کنید.

۵. نمک اپسوم یا سولفات:

۴ تا ۵ قاشق غذاخوری نمک اپسوم را به یک وان آب داغ اضافه کنید، به خوبی هم بزنید و سپس ۱۵ دقیقه پاهایتتان را در آن بخیسانید.
برای رسیدن به نتیجه بهتر، این روش را ۳ تا ۴ بار در هفته انجام دهید.

توجه:از انجام این روش برای افرادی که دچار مشکلات کلیوی یا دیابت هستند، جلوگیری شود.

۶. دارچین برای درمان خواب رفتن دست و پا:

روش اول:

یک قاشق چای خوری پودر دارچین را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید و روزانه یک بار بنوشید.

روش دوم:

یک قاشق چای خوری پودر دارچین را با یک قاشق چایخوری عسل و یک فنجان کوچک آب گرم ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید.

هر روز بعد از صبحانه به مدت یک ماه این ترکیب را بنوشید. بعد از آن، بلافاصله یک لیوان کوچک آب گرم مصرف کنید.

بهترین داروی گیاهی و خانگی درمان خواب رفتن دست و پا‌ها + طب سنتی

۷. فلفل کایین برای درمان خواب رفتن دست و پا:

مواد لازم:
۲ قاشق چای خوری پودر کایین
۱ قاشق غذا خوری زنجبیل
یک قاشق غذاخوری سیر
یک فنجان آب گرم

زنجبیل و سیر را پوست بکنید و سپس خورد کنید و درون یک قابلمه بریزید، آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۳ دقیقه بجوشد و سپس پودر کایین را ترکیب کنید و هم بزنید و اجازه دهید تا ترکیب گرم شود و در نهایت آن را با آب سرد مخلوط کنید و بنوشید. این نوشیدنی را یکبار در طول روز تا کاهش علائم بی حسی مصرف کنید.

۸. بابونه برای بی حسی و درمان خواب رفتن دست و پا:

در پاسخ به درخواست یکی از کاربران نمناک با مضمون درمان خواب رفتن دست و پا با بابونه توضیح داده ایم که چطور از این گیاه برای درمان می‌توانید استفاده کنید.

روش اول:
۲ قاشق غذاخوری پودر بابونه خشک شده را با کمی آب در یک کاسه ترکیب کنید، تا زمانی که یک ماسک غلیظ به دست آورید و سپس آن را روی قسمت بی حس بدن خود اعمال کنید، تا زمانی که علائم کاهش پیدا کند و سپس پوست خود را با آب گرم شستشو دهید.

روش دوم:
یک قاشق چای خوری پودر بابونه خشک شده را با یک فنجان آب درون قابلمه بریزید و به خوبی هم بزنید و اجازه دهید به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بجوشد و ۵ دقیقه صبر کنید، سپس بنوشید.‌

می‌توانید یک تکه یخ را نیز به آن اضافه کنید.

هر روز صبح ناشتا مصرف کنید و این نوشیدنی در کاهش علائم بی حسی بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

۹. لوبیای قرمز و زنجبیل تازه برای درمان خواب رفتن دست و پا:

مواد لازم:

سه گرم برگ نعنا
۵۰ گرم لوبیای قرمز
سه تکه زنجبیل
شکر و آب

درون یک قابلمه ۱۰۰ میلی لیتر آب بریزید و اجازه دهید تا به جوش آید T سپس برگ‌های نعنا را به آن اضافه کنید و در نهایت ما بقیه عناصر را درون آن بریزید. این نوشیدنی را روزی یک بار مصرف کنید و برای خلاص شدن از بی حسی به خصوص در زمستان بسیار تاثیرگذار خواهد.

بهترین داروی گیاهی و خانگی درمان خواب رفتن دست و پا‌ها + طب سنتی

۱۰. مصرف غذا‌های غنی از منیزیم برای بی حسی دست و پا:

مصرف غذا‌های غنی از منیزیم مانند آووکادو، ماهی، کره، ماست بدون قند، موز، لوبیا برای بهبود علائم بی حسی به طور روزانه توصیه می‌شود.

۱۱. مصرف غذا‌هایی حاوی ویتامین B:

ویتامین B۱۲ و ویتامین B۶ در بهبود عملکرد سیستم عصبی نقش مهمی ایفا می‌کند، بنابراین جذب و مصرف این ویتامین‌ها با مقدار کنترل شده برای درمان مناطق بی حسی بدن بسیار مهم است.

ماهی قزل آلا، ماهی تن، ماهی سالمون، شاه ماهی و خال مخالی چند بار در هفته توصیه می‌شود.

سایر منابع حاوی ویتامین B عبارتند از:
گوشت گاو
بوقلمون
گوسفند
و ماست

برای جذب ویتامین B۶ می‌توانید غذا‌های غنی از این ویتامین را مانند سینه بوقلمون، پسته و آووکادو مصرف کنید.

۱۲. ویتامین D برای درمان خواب رفتن دست و پا:

کمبود ویتامین D۳ موجب درد مزمن، مولتیپل اسکلروزیس و برخی بیماری‌های خود ایمنی شناخته نشده می‌شود که باعث بی حسی و خواب رفتن دست و پا خواهد شد؛ بنابراین هر روز زمانی را در خارج از منزل برای جذب نور آفتاب سپری کنید. غذا‌های غنی از ویتامین D مصرف کنید و یا با مشورت پزشک از مکمل ویتامین D به صورت روزانه استفاده کنید.

منبع: نمناک

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین