کمیسیون تجارت بینالملل ایالاتمتحده (ITC) حکم قبلی یک قاضی را تأیید کرد که در آن گفته شده بود دستگاههای اپل واچ حق اختراع شرکت فناوری پزشکی Masimo را نقض میکنند. هرچند دستور ITC میتواند عرضه مدلهای اپل واچ را ممنوع کند، اما غول سازنده آیفون هنوز فرصت جلوگیری از آن دارد.
به گزارش دیجیاتو، Masimo در سال ۲۰۲۱ از اپل با اتهام استفاده غیرمجاز از پتنتهای مربوط به «نظارت بر اکسیژن خون مبتنی بر نور» خود شکایت کرد. اولینبار این ویژگی در ساعتهای هوشمند اپل واچ سری ۶ بهکار گرفته شده بود و مدلهای ۲۰۲۳ آن، ازجمله اپل واچ سری ۹ و اپل واچ اولترا ۲، همچنان دارای سنسورهای اکسیژن خون هستند.
پرونده Masimo بیشتر روی اپل واچ سری ۶ تمرکز دارد که سازنده آیفون تولید آن را در سال ۲۰۲۱، پس از عرضه جانشین جدیدش، متوقف کرد. طبق گزارش رویترز، هرچند ITC مدعی شده که اپل حق اختراع این شرکت را نقض کرده است، اما مشخص نیست که ممنوعیت بالقوه دستگاههای جدید را نیز شامل خواهد شد یا خیر.
«جو کیانی»، مدیرعامل ایرانی شرکت Masimo، در پست وبلاگ آن مینویسد: «حکم امروز USITC پیام قدرتمندی بههمراه دارد که میگوید حتی بزرگترین شرکت جهان نیز فراتر از قانون نیست.»
سخنگوی اپل نیز به رویترز توضیح داد: «Masimo بهاشتباه تلاش میکند از ITC استفاده کند تا یک محصول بالقوه نجاتدهنده را از دسترس میلیونها مصرفکننده آمریکایی خارج نماید و راه خود را برای ساخت ساعتی با الگوبرداری از اپل واچ هموار کند. درحالیکه تصمیم امروز هیچ تأثیر فوری بر فروش اپل واچ ندارد، ما معتقدیم که باید لغو شود و به تلاش برای تجدیدنظر ادامه خواهیم داد.»
اکنون کاخ سفید و دولت بایدن ۶۰ روز فرصت دارند تا تصمیم نهایی درباره ممنوعیت فروش اپل واچ را اعلام کنند. بااینحال، اپل همچنان میتواند به دادگاه استیناف حوزه فدرال ایالاتمتحده اعتراض کند. توافق با Masimo یا حذف این ویژگی با ارائه یک بهروزرسانی نرمافزاری از دیگر رویکردهای قابل دسترس برای این شرکت ۲.۶ تریلیون دلاری محسوب میشود.