نصیری درباره وقوع زلزله در تهران گفت: تهران شهر زلزلهخیزی است و طبیعی است که در چنین شهری احتمال وقوع زلزله وجود دارد. آمارها هم نشان میدهد که هر ۱۵۰ تا ۱۶۰ سال یکبار زلزله بزرگ بالای ۵.۵ ریشتر در این شهر رخ داده است. اما دقت کنید که این معنایش این نیست که شهر به تلی از خاکستر تبدیل شده و همه میمیرند. آمارهای واقعی و برآوردها در خصوص زلزله تهران در اختیار سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران است. مطالعات بومی در مورد زلزله از سوی متخصصان ما انجام میشود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه تهران شهر زلزلهخیزی است گفت:، اما این جمله معنایش این نیست که اگر زلزله بیاید شهر به تلی از خاکستر تبدیل شده و همه میمیرند.
به گزارش ایسنا، علی نصیری در حاشیه همایش پدافندغیرعامل که به مناسبت هفته پدافندغیرعامل در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، به موضوع زلزله تهران اشاره کرد و گفت: ایمنی و امنیت دو اولویت مهم سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران است که آن را به طور ویژه در دستورکار قرار داریم و همواره بر این دو امر مهم تاکید میشود.
وی درباره موضوع زلزله نیزگفت: موضوع ما در تهران مساله ایمنی و گسل خیز بودن شهر تهران است، خب در این خصوص اقدامات زیادی باید انجام شود و البته اقدامات زیادی هم انجام شده است. به عنوان مثال ما دستگاههای شتابنگار زلزله را نصب کردیم که دستاورد خوبی بوده و اگر در تهران زلزلهای رخ دهد میتوان آن را چند ثانیه زودتر به مرکز مخابره و اقدامات پیشگیرانه را اتخاذ کرد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: مثلا در تفاهمی که با شرکت گاز داشتیم، بنا شد تا این شتابنگارها در صورت وقوع زلزله، اطلاعات را به ایستگاههای گاز مخابره کرده و آن وقت جریان گاز به طور اتوماتیک قطع شود. در این خصوص دستگاههای دیگر هم باید از ظرفیت شتابنگارها استفاده کنند. شرکت گاز هم همکاری خوبی با ما داشته است.
نصیری درباره وقوع زلزله در تهران نیز گفت: تهران شهر زلزلهخیزی است و طبیعی است که در چنین شهری احتمال وقوع زلزله وجود دارد. آمارها هم نشان میدهد که هر ۱۵۰ تا ۱۶۰ سال یکبار زلزله بزرگ بالای ۵.۵ ریشتر در این شهر رخ داده است. اما دقت کنید که این معنایش این نیست که شهر به تلی از خاکستر تبدیل شده و همه میمیرند. آمارهای واقعی و برآوردها در خصوص زلزله تهران در اختیار سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران است. مطالعات بومی در مورد زلزله از سوی متخصصان ما انجام میشود.
وی ادامه داد: پس اینکه بیاییم و بر اساس حدسیات غیرمبتنی بر شواهد و ادله علمی، آمار سازی و دیتاسازی کنیم، کار خوبی نیست و موجب تشویش اذهان میشود. اینکه بیایند و آمارهای عددی و ... بدهند درست نیست و اگر ادامه پیدا کند، از ظرفیتهای قضایی هم برای افرادی که تشویش اذهان عمومی و عددسازی کند استفاده خواهیم کرد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین با بیان اینکه همچنان تا آمادگی کامل و ایدهآل برای تهران فاصله داریم، گفت:، اما روند و نمودارهای ما رو به تعالی است و شاید در کوتاه مدت نتوانیم به نقطه آمادگی کامل و ایدهآل برسیم، اما این روند آغاز شده است. ما همواره باید برای زلزله آماده باشیم.