November 09 2024 - شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
فرارو- اسلام آباد سرکوب بی سابقهای را علیه ۱.۷ میلیون افغانی که میگوید به طور غیرقانونی در پاکستان زندگی میکنند آغاز کرده است.
به گزارش فرارو، مدارسی که به کودکان افغان در پاکستان آموزش میدهند، روز دوشنبه تعطیل شدند، زیرا خانوادههای پناهجوی افغان قبل از پایان ضربالاجل اخراج مخفی شده و باعث کاهش تعداد دانش آموزان و در نتیجه تعطیلی مدارس شدند.
برای برخی از دختران افغان در پاکستان، تعطیلی مدارس میتواند به معنای پایان تحصیل در آینده قابل پیش بینی باشد، زیرا آنها مجبور به بازگشت به کشوری هستند که تحت حکومت طالبان از تحصیل متوسطه محروم هستند.
نرگس رضایی ۱۶ ساله که پس از بازگشت طالبان به قدرت در اوت ۲۰۲۱ به پاکستان آمد، گفت: ما به اینجا آمدهایم تا تحصیل کنیم، تا زندگی خوبی داشته باشیم. او گفت: افغانها نمیخواهند به افغانستان بازگردد. (دختران) اصلا آزادی ندارند.
یک معلم ارشد که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری فرانسه گفت که پنج مدرسه در اسلام آباد پایتخت و شهر مجاور راولپندی که به کودکان افغان به زبان ملی خود آموزش میدادند، پس از پایان دروس روز دوشنبه به طور موقت تعطیل شدند.
در این مدارس حدود ۲۰۰۰ دانش آموز تحصیل میکردند. معلمان گفتند که یک حمله پلیس، افغانهای غیرقانونی را هدف قرار میدهد، و همچنین مهاجران مقیم قانونی را تحت تأثیر قرار میدهد، که باعث میشود دانشآموزان از ترک خانههای خود بترسند و به این معناست که حضور دو سوم دانش آموزان در کلاسها کاهش یافته و مجبور به تعطیلی شده است.
گیتی، معلم ۳۵ ساله ریاضی گفت: ما در فضایی پر از ترس و تنش در اینجا آموزش میدهیم تا پلیس بیاید و ما را ببرد. وی گفت: ما میترسیم و زندگی بسیار سختی را سپری میکنیم.
سازمان ملل متحد میگوید از زمان تسلط طالبان به پاکستان دست کم ۶۰۰ هزار مهاجر افغان وارد پاکستان شده اند.
از آن زمان به بعد، امنیت پاکستان با افزایش حملاتی که آنها به شبه نظامیان فعال از افغانستان متهم میکنند، بدتر شده است، وضعیتی که کابل را متهم به ناتوانی در مهار آن میکند.
از روز چهارشنبه، مقامات افغانهای فاقد مدرک را دستگیر کرده و به مراکز پردازش در سراسر کشور خواهند برد و از آنجا به مرز فرستاده میشوند تا اخراج شوند.
دولت طالبان اخراج پناهجویان افغان را ناعادلانه خوانده است.
هزاران افغان - که برخی از آنها دهها سال در پاکستان زندگی کرده اند یا در این کشور متولد شده اند - داوطلبانه شروع به بازگشت کرده اند.
اما سازمان ملل هشدار داد که بازگشت اجباری میتواند یک فاجعه حقوق بشری باشد و زنان و دختران در معرض خطر قرار بگیرند.
از زمان به دست گرفتن قدرت، دولت طالبان افغانستان تفسیر سفت و سختی از قوانین اسلامی اعمال کرده است که عمدتاً زنان را از زندگی عمومی محروم میکند.
دختران و زنان از رفتن به مدارس، پارکها و سالنهای ورزشی محروم هستند و هزاران نفر مشاغل دولتی خود را از دست داده اند.
مدینه ابراهیم ۲۴ ساله که برادرزاده هایش در یکی از مدارسی که از روز سه شنبه تعطیل میشود، تحصیل میکردند گفت: دلم شکسته است. او گفت: ما اینجا به پاکستان نقل مکان کردیم تا فرزندانمان بتوانند تحصیل کنند، اما مدارس در اینجا نیز بسته میشوند. حالا کجا بریم؟
افغانستان با خروج گسترده کمکهای خارجی پس از فروپاشی دولت تحت حمایت ایالات متحده، در چنگال یک بحران انسانی شدید است.