bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۷۹۱۹۰

مدیریت شهری تهران به چین سپرده می‌شود؟

مدیریت شهری تهران به چین سپرده می‌شود؟

ما گزینه‌های زیادی برای واردات تجهیزات مورد نیاز حمل‌ونقل عمومی تهران از کشور‌های خارجی نداریم و انتخاب‌های محدودی در این زمینه پیش روی ما قرار دارد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۱۱ آبان ۱۴۰۲

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر ضمن تشریح جزییات تفاهم‌های اخیر شهرداری تهران با طرف‌های چینی برای واردات واگن‌های مترو و سایر وسایل نقلیه به ایران، گفت: درحال‌حاضر نباید به چین صرفا به عنوان یک کشور طرف قرارداد تجاری نگاه کنیم، بلکه چین یک شریک مناسب برای مدیریت شهری تهران است که همین حالا مراودات گسترده‌ای با دولت ایران در حوزه‌های مختلف دارد.

به گزارش ایلنا، «سید جعفر تشکری هاشمی»، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این سوال که با توجه به توافقات صورت‌گرفته در سفر اخیر شهردار پایتخت و هیات همراه به چین برای واردات واگن مترو، اتوبوس برقی، اتوبوس دوکابین گازسوز، خودروی ون برقی و موتورسیکلت برقی از این کشور، چقدر می‌توان به عملی شدن این توافقات خوشبین بود، توضیح داد: درحال‌حاضر نباید به چین صرفا به عنوان یک کشور طرف قرارداد تجاری نگاه کنیم، بلکه چین یک شریک مناسب برای مدیریت شهری تهران است که همین حالا مراودات گسترده‌ای با دولت ایران در حوزه‌های مختلف دارد.

وی افزود: در شرایط کنونی امکان انجام مبادلات اقتصادی با شرکت‌های اروپایی فراهم نیست و بسیاری از کشور‌هایی هم که علاقه‌مند هستند در حوزه حمل‌ونقل با ایران همکاری کنند، از فناوری‌های قابل قبولی در این زمینه برخوردار نیستند؛ بنابراین اساسا ما گزینه‌های زیادی برای واردات تجهیزات مورد نیاز حمل‌ونقل عمومی تهران از کشور‌های خارجی نداریم و انتخاب‌های محدودی در این زمینه پیش روی ما قرار دارد؛ ولی با این حال، بازهم به دنبال کشور‌هایی رفته‌ایم که از سه شرط برخورداری از فناوری‌های روز جهان، فراهم بودن امکان انجام مبادلات مالی و توانایی تامین به‌موقع نیاز‌های ما در حوزه حمل‌ونقل برخوردار باشند.

تشکری هاشمی ادامه داد: چین یکی از کشور‌هایی است که از هر سه شرط ذکرشده برخوردار است و ظرفیت مناسبی بین ایران و چین برای همکاری‌های مختلف در حوزه حمل‌ونقل وجود دارد. البته مدیریت شهری تهران تنها روی همکاری با چین تمرکز نکرده است و می‌دانیم ظرفیت‌های مناسبی برای همکاری‌های حمل‌ونقلی با کشور‌هایی نظیر هندوستان یا روسیه هم وجود دارد و حتما از هر ظرفیتی که در این زمینه برای مدیریت شهری پایتخت به وجود آید، استقبال خواهیم کرد؛ اما با توجه به جمیع مسائل اقتصادی و سیاسی موجود، در شرایط کنونی نباید از ظرفیت همکاری با چین و تامین نیاز‌های حمل‌ونقل عمومی تهران از این کشور غافل شویم.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: در سال‌های گذشته، علاوه بر چین، مذاکراتی با کشور‌های دیگر نیز برای واردات تجهیزات مورد نیاز تهران در حوزه حمل‌ونقل عمومی داشتیم، اما اغلب این مذاکرات به دلیل نرسیدن به تفاهم مشترک با طرف‌های مقابل در زمینه قیمت، انتقال فناوری یا تعهدات مربوط به خدمات پس از فروش منجر به نتیجه نشد، ولی مذاکراتی که از گذشته با طرف‌های چینی برای واردات واگن‌های مترو انجام شده بود، به نتیجه رسیده بود و تنها لازم بود که پیش‌پرداخت قرارداد واگن‌ها را به طرف مقابل پرداخت کنیم که خوشبختانه در ماه‌های اخیر این اقدام انجام شد و اکنون اجرای قرارداد واردات واگن مترو از چین قطعی شده است.

وی در پاسخ به این سوال که در سفر اخیر تیم مدیریت شهری تهران به چین، دقیقا بر سر واردات چه تعداد واگن مترو، اتوبوس و سایر وسایل نقلیه عمومی توافق شده است، اظهارکرد: قراردادی که از قبل بین متروی تهران و یک شرکت چینی وجود داشت، واردات ۶۳۰ واگن بود، اما با مذاکراتی که از قبل و در هنگام این سفر صورت گرفت، موضوع تبدیل ۶۳۰ واگن به ۷۹۱ دستگاه در فرآیند واردات واگن‌ها نهایی شد و قرارداد خرید واگن‌های مترو کاملا قطعی شد و درباره روند پرداخت مابقی مبلغ قرارداد و زمان‌بندی ورود واگن‌ها به ایران نیز به توافق نهایی رسیدیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در توضیح بیشتر گفت: در سفر اخیر شهردار پایتخت و هیات همراه ایشان به چین، برای واردات ۲۵۹ واگن دیگر نیز با دو مجموعه چینی تفاهمنامه امضا شد و قرار است که نمایندگان این مجموعه‌ها در هفته‌های آتی به تهران بیایند تا درباره جزییات این تفاهمنامه با هر دو مجموعه یا یکی از آن‌ها به توافق نهایی برسیم. در صورت قطعی شدن این تفاهم، مجموعا در طول سال‌های آتی یک هزار و ۵۰ واگن مترو از کشور چین وارد ناوگان متروی پایتخت خواهد شد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به توافقات انجام‌شده با طرف‌های چینی برای واردات سایر وسایل نقلیه عمومی نیز توضیح داد: در سفر اخیر تیم مدیریت شهری تهران به چین، برای واردات یک هزار دستگاه اتوبوس برقی به تفاهم قطعی رسیدیم و نحوه تامین مالی این قرارداد مشخص شد. البته درباره شرکت‌های چینی تولیدکننده این اتوبوس‌ها چند گزینه پیش روی شهرداری تهران قرار دارد که براساس ارزیابی توانایی‌های فنی و سایر موارد مد نظر، با یک یا چند شرکت از بین گزینه‌های موجود قرارداد خواهیم بست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در سفر اخیر شهردار تهران و هیات همراه ایشان به چین، همچنین برای واردات یک هزار دستگاه اتوبوس دوکابین گازسوز، ۱۰ هزار دستگاه خودروی ون برقی و ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی به تفاهم اولیه با طرف‌های چینی دست پیدا کردیم و در هفته‌های آینده براساس مذاکراتی که درباره مباحث فنی و مالی واردات این وسایل نقلیه با شرکت‌های مد نظر انجام خواهیم داد، می‌توانیم تفاهم‌های اولیه در این حوزه‌ها را نیز به قرارداد نهایی تبدیل کنیم.

bato-adv
bato-adv
bato-adv