برخی افراد سودجو به دلیل شباهت گوشت گوساله با گوشت شتر، آن را با قیمت بالاتر به جای گوشت شتر به مشتری عرضه میکنند.
رصد بازار نشان میدهد کمبود در عرضه گوشت شتر، افزایش قیمت آن را به دنبال داشته است.
به گزارش همشهری آنلاین، با افزایش واردات گوشت گوسفندی و گوساله، بازار گوشت قرمز به آرامش نسبی رسیده و قیمت آن در بازار تا حدودی کاهشی شده است. اما رصد بازار نشان میدهد به رغم افزایش عرضه گوشت گوسفندی و گوساله، گوشت شتر در بازار کمیاب شده و این موضوع در افزایش قیمت آن تاثیرگذار بوده است.
بررسیهای میدانی نشان میدهد عرضه گوشت شتر در تهران کاهش یافته است. صاحب یکی از قصابیهای مرکز شهر در مورد علت عرضه نکردن گوشت شتر گفت: ما تا هفته پیش گوشت شتر داشتیم، اما الان یک هفته است که نمیآوریم، چون بسیار گران شده و فروش آن برای ما اصلا به صرفه نیست.
وی درمورد تفاوت قیمت قبل و الان گوشت شتر بیان کرد: در حالی که هر کیلو گوشت شتر تا هفته قبل حدود ۵۶۰ هزار تومان بود ناگهان با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی به ۷۵۰ هزار تومانی رسید و در حال حاضر خرید و عرضه آن برای ما نمیصرفد.
قیمت هر کیلو گوشت شتر در یکی دیگر از قصابیهای تهران ۶۳۰ هزار تومان و قیمت هر کیلو فیله آن ۸۵۰ هزار تومان است. صاحب قصابی با تاکید بر اینکه گوشت شتر اگر با قیمتی کمتر از این عرضه شود، گوشت شتر جوان نیست یا گوشت گوساله است، افزود: در حال حاضر میانگین قیمت هر کیلو گوشت گوساله ۵۱۵ هزار تومان است و به همین دلیل برخی افراد سودجو به دلیل شباهت گوشت گوساله با گوشت شتر، آن را با قیمت بالاتر به جای گوشت شتر به مشتری عرضه میکنند برای همین مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که از کجا خرید میکنند و چه چیزی میخرند.
عرضه گوشت شتر در سوپرهای گوشت آنلاین هم کاهش یافته و برخی از آنها در مقابل گزینه گوشت شتر کلمه «ناموجود» را درج کردهاند. در سوپرهای گوشت آنلاین قیمت هر کیلو گوشت شتر تازه ۷۰۰ هزار تا بیش از ۸۰۰ هزار تومان هم درج شده است. قیمت هر کیلو گوشت شتر چرخکرده هم بین ۶۷۰ هزار تا ۷۸۹ هزار تومان است.
در حالی شاهد کاهش عرضه گوشت شتر در قصابیهای تهران هستیم که چند روز پیش، مسئول پرورش شتر مرکز اصلاح نژاد وزارت جهاد کشاورزی از کاهش جمعیت شتر ایران در ۶۰ سال گذشته خبر داد و گفت: جمعیت شتر بر اساس نخستین آمارگیری سال ۱۳۸۸ افزون بر ۹۰۰ هزار نفر بود که بر اساس آخرین سرشماری به ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.
با توجه به این صحبتها، به نظر میرسد کاهش ۵ برابری جمعیت شتر در کشور علت کمیاب شدن گوشت این حیوان و به تبع آن نجومی شدن قیمت آن شده است این در حالی که پرورش شتر در ایران با توجه به شرایط جغرافیایی و سازگاری این حیوان با اقلیم مناطق مرکزی کشور مزایای اقتصادی خوبی دارد و با توجه به طبع گرم گوشت شتر میتواند جای بیشتری در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی داشته باشد.