در سال ۱۴۰۱ عرضه گوشت قرمز به شکل قابل توجهی کم شد. بررسیها نشان میدهد عمده این افت عرضه از سمت گوشت گاو بوده است.
در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ عرضه کل گوشت قرمز بالغ بر ۴ درصد کاهش یافته و عمده این تغییرات از جانب کاهش شدید ۱۲ درصدی عرضه گوشت گاو و گوساله به وقوع پیوسته است.
کاهش عرضه کل گوشت قرمز در ۱۴۰۱
به گزارش اکوایران، بررسیها از کاهش عرضه گوشت قرمز در سال ۱۴۰۱ حکایت دارد. در سال گذشته مقدار کل گوشت قرمز عرضهشده حدود ۵۹۸ هزار تن بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۴ درصد کاهش را نشان میدهد.
تولیدکنندگان گوشت گاو و گوساله کمانگیزه شدند
عمده کاهش عرضه گوشت قرمز در سال گذشته، از جانب کاهش عرضه گوشت گاو و گوساله به میزان عرضه ۲۹۳ هزار تن بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش بیش از ۱۲ درصدی را تجربه کرده و این میزان کاهش در عرضه گوشت گاو در دهه اخیر بیسابقه بوده است.
در مقابل، عرضه گوشت گوسفند و بره در سال ۱۴۰۱ حدود ۷ درصد افزایش یافته و به ۲۵۵ هزار تن رسیده است.
سایر انواع گوشتها به دلیل اینکه سهم کوچکی از کل عرضه را به خود اختصاص دادهاند، قابلیت اثرگذاری زیادی بر عرضه کل ندارند. گوشت شتر حدود ۱۰ درصد کاهش، گوشت بز و بزغاله ۲.۵ درصد افزایش و گوشت گاومیش حدود ۱.۵ درصد افزایش در عرضه را طی سال ۱۴۰۱ تجربه کردند.
در نتیجه این رخدادها، سهم بخشهای مختلف گوشتی از عرضه تغییر کرده است. در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۴ درصد کل گوشت قرمز عرضه شده، گوشت گاو و گوساله بوده، درحالیکه این نسبت در سال گذشته به ۴۹ درصد افول کرده و سهم خود را به گوشت گوسفند و بره داده است؛ بنابراین سهم گوشت گوسفند و بره در سال گذشته حدود ۴ درصد افزایش یافته و به ۴۲ درصد رسیده است.
رشد بیشتر قیمت گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گاو
قیمت گوشت قرمز در سال ۱۴۰۱ افزایش قابل توجهی را از سر گذراند، بطوریکه میانگین قیمت گوشت گاو و گوسفند در اسفند ۱۴۰۰ تقریبا برابر و حدودا به ازای هر کیلوگرم ۱۵۵ هزار تومان ثبت شده، ولی در اسفند سال گذشته قیمت هر کیلوگرم گوشت گاو بالغ بر ۳۱۵ هزار تومان و هر کیلوگرم گوشت گوسفند ۳۵۰ هزار تومان برآورد شده است.