اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی و گوساله نقدی در بازار بین ۱۶۸ تا ۱۷۵ هزار تومان است و قیمت دام زنده مدتدار چکی بین ۱۹۰ تا بیش از ۲۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
رییس شورای تامین دام کشور از کاهش قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در بازار تهران خبر داد و گفت که در هفته جاری مجدد شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز خواهیم بود.
«منصور پوریان» درباره وضعیت قیمت بازار دام و گوشت قرمز افزود: اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی و گوساله نقدی در بازار بین ۱۶۸ تا ۱۷۵ هزار تومان است و قیمت دام زنده مدتدار چکی بین ۱۹۰ تا بیش از ۲۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
این مقام صنفی با بیان اینکه روزانه بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ تن گوشت از محل واردات تامین میشود، اظهار داشت: براساس نرخ دام زنده، قیمت هر کیلوگرم لاشه گوسفندی تولید داخل با نرخ ۴۱۰ هزار تومان، لاشه وارداتی ۲۶۰ هزار تومان و گوشت گوساله در فروشگاههای زنجیرهای با نرخ ۲۶۵ هزار تومان به فروش میرسد.
وی تصریحکرد: با وجود نوساناتی که چندی پیش در بازار گوشت قرمز به لحاظ وزنی و قیمتی داشتیم، با مدیریت خوب دولت، گوشت گوسفندی و گوساله مورد نیاز کشور از محل واردات در حال تامین است، بهطوری که این محصول در میادین میوه و تره بار و فروشگاههای زنجیرهای به وفور عرضه میشود.
به گفته پوریان، استمرار در تامین گوشت قرمز از محل واردات و تولید داخلی باعث شده که شاهد کاهش قیمتها باشیم تا جایی که به نرخهای منطقی برسیم.
رییس شورای تامین دام کشور گفت: هر ساله در پاییز و بهار زایشهای خوبی انجام میشود، بنابراین اکنون با جمعیت دامی سبک خوبی در غرب کشور روبهرو هستیم؛ بنابراین به نظر میرسد برای فصل زمستان مشکلی در تامین گوشت قرمز گوسفندی مورد نیاز کشور نداشته باشیم.
وی اظهار داشت: امسال اقدامات خوبی در بخش پروار جمعیت گوسفندی انجام شده است، اما با وجود تامین گوشت در تهران، در برخی استانهای کشور از جمله خوزستان و البرز قیمت گوشت گوسفندی و گوساله بالاست و باید برای رفع این مشکل گوشت گوسفندی در فروشگاههای زنجیرهای به وفور تزریق شود.
پوریان با بیان اینکه در تابستان و زمستان هر سال با کاهش جمعیت دامی روبهرو میشویم، تصریحکرد: طبق گزارشهای مرکز آمار ایران، اکنون جمعیت دامی سبک ۶۰ میلیون راس است که ۱۵ میلیون راس آن دام بُزی است؛ بنابراین یکی از مشکلات ما جمعیت بز است که نمیتواند نیاز گوشتی کشور را به دلیل سبکی وزن تامین کند، اما در فصول زایشی مانند بهار و پاییز جمعیت دامی کشور به ۶۷ میلیون راس نیز میرسد.
به گفته وی، جمعیت دام سنگین کشور نیز ۴.۲ میلیون راس گاو شیری، محلی و صنعتی است که از شرایط خوبی برخوردار نیست؛ بنابراین وزارت جهاد کشاورزی با واردات دام پای پروار جمعیت گوساله را ترمیم کرد تاجایی که به نظر میرسد امسال و سال آینده با مشکل گوشت گوساله روبهرو نخواهیم شد که البته تولید قراردادی یکی از اقدامات وزارت جهاد کشاورزی بوده که به این امر کمک کرده است.
وی درباره آمار کاهشی ورود دام به کشتارگاهها، گفت: بخش عمده کشتارگاههای کشور در اطراف پایتخت قرار دارد و بزرگترین مصرفکننده گوشت قرمز تهران است و چندین ماه است که تهران از طریق واردات تامین میشود، بنابراین سطح کشتار کاهش مییابد. در استانهای دیگر نیز کشتار آنچنانی نداریم، زیرا پیش از این کشتار مشهد و قم نیز وارد تهران میشد.
این مقام صنفی اضافهکرد: وقتی روزانه برای بازار داخلی گوشت وارد میشود، بهطور حتم ورود دام زنده به کشتارگاهها کاهش مییابد.
رییس شورای تامین دام کشور گفت: تولید دام در همه فصول در استانهای کرمانشاه، ایلام، فارس، لرستان، خوزستان و بخشی از کردستان اتفاق میافتد.
وی درباره قاچاق دام زنده هشدار داد و افزود: هر زمان ترانزیت دام زنده از کشورهای آسیای میانه به حوزه خلیج فارس کاهش مییابد، باید در انتظار افزایش قاچاق دام زنده از ایران به حوزه خلیج فارس باشیم.