کیک مالاگا یکی از انواع کیکهای شکلاتی است که از یک لایه کیک شکلاتی، یک لایه کرم و یک لایه گاناش و موز تشکیل شده است و بسیار خوشمزه و مجلسی است.
فراروـ کیک شکلاتی یکی از انواع کیکها است که بسیار پرطرفدار است و کمتر کسی را پیدا میکنید که به یک تکه کیک شکلاتی با روکش شکلات دست رد بزند. کیک شکلاتی میان کودکان هم خیلی محبوب است و معمولا اولین انتخاب بچهها برای خوردن کیک، همین کیک شکلاتی است. اما کیک شکلاتی با روشهای مختلف تهیه میشود و تقریبا چندین روش برای پخت کیک شکلاتی وجود دارد که هرکدام به اندازه خودش خوشمزه است. کیک مالاگا یکی از انواع همین کیکهای شکلاتی است که دارای یک کرم و روکش شکلاتی است و به همین دلیل طعم بسیار جذابی دارد. اگر دوست دارید این کیک خوشمزه را در منزل درست کنید و از خوردنش لذت ببرید، دست به کار شوید و در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
تخم مرغ: ۳ عدد
آرد: یک و نیم پیمانه
شکر: سه چهارم پیمانه
شیر: سه چهارم پیمانه
روغن: نصف پیمانه
بکینگ پودر: ۲ قاشق مرباخوری
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
شیر: ۳ پیمانه
شکر: نصف پیمانه
آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
کره: ۲۰ گرم
خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
شکلات تختهای: ۱۰۰ گرم
موز: 3 عدد
برای پختن این کیک خوشمزه اول باید مواد خشک مثل آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد تخم مرغها را همراه با وانیل و شکر داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن به مدت ۵ دقیقه بزنید تا تخم مرغ کرم رنگ و کشدار شود. حالا نوبت اضافه کردن شیر و روغن است. اول روغن را بریزید و ۳۰ ثانیه هم بزنید، سپس شیر را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید و بعد همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید. در مرحله آخر آرد را کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی به صورت دورانی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا حل شود و حالت گلولهای نداشته باشد. یک قالب مستطیلی یا گرد پیرکس را انتخاب کنید و کف آن را کمی چرب کنید. حالا مایه کیک را داخل قالب بریزید و در فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید تا کیک بپزد.
در این فاصله تا زمانی که کیک داخل فر درحال پختن است، کرم روی کیک را آماده میکنیم. برای درست کردن کرم اول آرد، شکر و نشاسته ذرت را داخل قابلمه بریزید و شیر را کم کم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد و نشاسته ذرت کاملا حل شود. حالا زرده تخم مرغ را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و تند تند هم بزنید تا مخلوط داخل قابلمه کم کم سفت شود و به غلظت فرنی برسد. در آخر کره و وانیل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. قابلمه را کنار بگذارید تا کرم از حرارت بیفتد. از آن طرف کیک را از فر خارج کنید ولی از قالب بیرون نیاورید. وقتی کیک از حرارت افتاد، کرم ولرم را روی سطح کیک بریزید و با لیسک خوب روی آن را صاف کنید و بعد کیک را به مدت دو تا سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا کیک و کرم خنک شوند.
در مرحله آخر باید گاناش روی کیک را تهیه کنید. به این صورت که خامه را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید تا خامه از اطراف شروع به جوشهای ریز کند. در این مرحله شکلات تختهای را که از قبل بیرون گذاشتهاید و شل شده است، داخل خامه بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. خامه را خوب هم بزنید تا کاملا با شکلات مخلوط شود. حالا موزها را پوست کنید و هر کدام را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و به فاصله روی سطح کیک بچینید. گاناش آماده را روی لایه رویی کیک یعنی روی کرم و موزها بریزید و سطح گاناش را کاملا صاف کنید. کمی از گاناش را نگه دارید. کیک را دوباره داخل یخچال بگذارید تا گاناش خودش را بگیرد. گاناشی را که نگه داشته بودید، با کمی روغن مایع رقیق کنید و داخل قیف بریزید. کیک را دوباره از یخچال خارج کنید. اطراف موزها را که مسطح است با پودر پسته بپوشانید و با قیف گاناش رقیق شده را روی برآمدگی موزها بریزید. دوباره کیک را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا سرد شود. کیک خوشمزه و هیجانانگیز شما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید آن را برش بزنید و داخل بشقاب بگذارید، نوش جان.
۱ ـ قبل از پخت هر نوع کیک سعی کنید حتما مواد اولیه را از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
۲ ـ همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
۳ ـ نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد، قالبهای گالوانیزه است که معمولاً میتوانید آنها را از همه لوازم قنادیها تهیه کنید. این قالبها در طرحها و شکلهای مختلف موجودند.
۴ ـ همیشه زمان به هم زدن تخممرغ چندین بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخممرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید، باز هم کیک بوی تخممرغ میگیرد.
۵ ـ معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه میشوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیکها در فر شما مناسب است.