آدمهای تاثیرگذار و فرهیخته، ویژگیهایی دارند که جذابیت آنها را بیشتر میکند و در واقع آنها رازهایی برای موفقیت خود دارند.
برخی افراد کمالات و فرهیختگی را به حدی رساندهاند که میتوانند الگوی بسیاری از آدمها باشند. اما آنها چه میکنند که اینگونه جذاب و تاثیرگذارند؟
به گزارش راهنماتو، برخی فقط حضورشان کافی است تا تأثیری پاکنشدنی بر ذهن دیگران بر جای بگذارند. رفتار آنها ممکن است از نظر برخی ترسناک یا تهدیدکننده باشد، اما حقیقت آن است که این افراد رفتاری پالایششده و اندازه دارند که بسیاری حسرتشان را میخورند. در این مطلب با ما همراه باشید تا ۹ راز این افراد را با شما درمیان بگذاریم.
افراد فرهیخته اغلب با مجموعهای خاص از شیوه آداب معاشرت و ارزشها بزرگ شدهاند، اما آدام معاشرت را میتوان در هر سنی آموخت. برخلاف دیگران که ممکن است رسمیت را غیرضروری یا دستوپاگیر بدانند، این افراد ارزش زیادی برای این رموز رفتاری قائل هستند.
معنایش این نیست که آنها مغروراند یا به دیگران نگاه از بالا به پایین دارند، بلکه آنها میدانند که رفتارهای خوب و احترام میتواند تأثیرات بسیار ماندگاری روی دیگران داشته باشد.
این تصور که این افراد نگاه از بالا به پایین دارند از آنجایی ناشی میشود که بعضی فکر میکنند قوز کردن پشت میز غذا و تلاش برای چپاندن لقمههای بزرگ در دهان کار بسیار بانمکی است و آنهایی که این رفتار را ندارند خیلی سختگیر و حوصلهسربر هستند.
اما به ما اعتماد کنید این رفتارهای غیرمتمدنانه میتواند نظر هر کسی را درباره شما تغییر دهد. آدمهای فرهیخته ممکن است صندلیشان را به یک فرد مسن یا باردار بدهند، یا بعد از شرکت در یک مهمانی به میزبان پیغام دهند و تشکر کنند، یا در تبریک سال نو و تولد پیشقدم شوند. این افراد به خوبی فهمیدهاند که آداب معاشرت مهم است و به آن پایبند میمانند.
یکی از ویژگیهای مشترک در میان افراد فرهیخته آن است که آنها هم در تعامل با دیگران ادب را رعایت میکنند و هم مدام به دنبال کسب دانش هستند. آنها روشنفکرانه عمل میکنند و آمادهاند که هر رویکرد تازهای را با آغوش باز بپذیرند. حتی اگر این دیدگاه با نظراتشان تفاوت داشته باشد.
وقتی شخصی عقایدی را مطرح میکند که با نظرات آنها در تضاد است، آنها خیلی کنجکاوانه و مودبانه به آن گوش میدهند و هرگز صحبت شخص را قطع نمیکنند؛ بنابراین یادگرفتن یک نکته تازه در هر روز را دستکم نگیرید.
کسب دانش فقط به معنای خواندن کتابهای زیاد یا حرف زدن نیست بلکه منظور از آن فهم جهان اطراف و استفاده از این فهم برای اثرگذاری روی دیگران است.
افراد فرهیخته اغلب قدر چیزهای ظریفتر را در زندگی میدانند. معنایش این نیست که مادیگرا یا ولخرج هستند بلکه معنایش آن است که کیفیت را به کمیت ترجیح میدهند؛ بنابراین این افراد شکارچیان برچسب یا خورههای مد و برند نیستند. بلکه لباسهای خوشدوخت قدیمی یا چیزهای تک و منحصربهفرد را ترجیح میدهند. آنها علاوه بر لباس، به کیفیت، مبلمان قدیمی، غذای تزئینشده، اتاقی که با ذائقه شخصی دکوراسیون شده است یا یک قطعه هنری که هزاران حرف دارد، علاقه دارند.
آنها میدانند که این ظریفکاریها - حال چه اشیاء مادی، چه تجربهها و روابط - نهتنها کیفیت زندگی را بهبود میبخشند بلکه بازتابی از ذائقه و فرهیختگی ما هستند.
برای همین است که افراد فرهیخته و بیغلوغش را اغلب در گالریها و نمایشگاهها، درحال یاد گرفتن یک فعالیت جدید یا تحسین یک اثر هنری میتوان یافت.
تمجید آنها از صناعت هنری و چیزهای ظریف را ناشی از تظاهر ندانید. این فقط یکی از چندین راهی است که این افراد اثرات ماندگار روی دیگران میگذارند.
فرهیختگی را با آریستوکراسی یا اشرافیگری یا بیدردان مرفه که حس همدلی ندارند، اشتباه نگیرید. شما میتوانید فرهیخته و پیچیده و همزمان دلسوز و همدل باشید. به تبلیغات منفی تلویزیون و سینما که افراد فرهیخته را معمولا افرادی بیرحم و پولپرست نشان میدهد، توجه نکنید. در قلب فرهیختگی یک کیفیت ساده و عمیق نهفته و آن همدلی واقعی و اصیل است.
افراد فرهیخته قدرت دلسوزی را درک میکنند و سطوح بالایی از هوش عاطفی دارند که به آنها کمک میکند با دیگران پیوندهای قوی برقرار کنند. آنها با قلبی گشوده به دیگران گوش میدهند (کلام دیگران را قطع نمیکنند یا زیرچشمی به گوشیشان نگاه نمیکنند) و همیشه آمادهاند که خودشان را به جای دیگران بگذارند.
آنها در قضاوت دیگران سریع عمل نمیکنند بلکه به دنبال فهم دیگران و همدلی کردن با آنها هستند. ظرفیت فهم واقعی دیگران باعث میشود که آنها نیرویی مغناطیسی داشته باشند.
زندگی همیشه برای ما داستانهای پیشبینینشده دارد، اما چگونگی واکنش ما به این سختیها و استرسهاست که هویت واقعی ما را تعریف میکند. آدمهای فرهیخته این نکته را دریافتهاند و تحت فشار سطوح ستودنیای از اعتماد به نفس را نشان میدهند.
آنها نمیگذارند موقعیتهای سخت آنها را بشکند یا بر قضاوت آنها سایه بیندازد. هر اتفاقی که بیفتد آنها خونسرد و منسجم هستند و شفافاندیشیشان را حفظ میکنند.
توانایی حفظ شخصیت در زیر آتش به آنها کمک میکند تا از میان موقعیتهای پیچیده و سخت مسیریابی کنند و همچنین اثری ماندگار را روی اطرافیان آنها به جا میگذارد. عزیزان آنها میدانند که اگر این شخص احساس فروپاشی کند یا واکنشی عمل کند، هیچ ترکشی آنها را تهدید نمیکند.
بودن در کنار این افراد برای دیگران قدرتبخش است.
آنها منظورشان از گفتگو صرفا کسب لذت یا سپری کردن زمان با گفتگوهای روزمره نیست. آنها فکرشده و بابصیرت گفتگو میکنند.
آنها میدانند که واژگان قدرت دارند و آنها را بادقت انتخاب میکنند تا مطمئن شوند که افکار و احساسشان را به اثربخشترین حالت ممکن منتقل میکنند.
این افراد میدانند که با چه ملاحظات یا تاکتیکهایی انتقادات سازنده، قدردانیهای واقعی یا افکار پیچیدهشان را مطرح کنند؛ بنابراین غر زدن، فریاد زدن یا رفتار پرخاشگر منفعلانهای در کار نیست.
آنها قبل از حرف زدن فکر میکنند و وقتی این اتفاق میفتد، گفتگو نیز محترمانه و با جدیت پیش میرود. توانایی مشارکت در ارتباطات فکرشده نهتنها برایشان احترام به ارمغان میآورد بلکه کمکشان میکند که اثرات بلندمدتی روی دیگران داشته باشند.
افراد فرهیخته لزوما علاقهمندان کراسفیت، وزنهبرداری یا ورزشهای کاردیو نیستند، اما سلامتیشان برایشان حائز اهمیت است. آنها اهمیت برخورداری از رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و استراحت کافی را در داشتن بدن، ذهن و عواطف سالم میدانند.
نیازی به وزنههای سنگین یا شیکهای پروتئینی ندارند. ورزش در اشکال مختلفی از پیلاتس تا پیادهروی وجود دارد که افراد فرهیخته معمولا بیشتر میپسندند.
تأکید روی سلامتی به ظاهر آنها نیز مربوط میشود. نه از روی غرور بلکه از روی احترام به خود دوست دارند که بهترین نسخه از ظاهرشان را عرضه کنند. آراستگی و سبک شخصی را نوعی احترام گذاشتن به خود و اشخاصی که با آنها در تعامل هستند، میدانند.
بدجنسی نمیکنیم، اما آیا در سلبریتیهای اینستاگرامی و ستارههای تیکتاکی اثری از فرهیختگی میبینید؟ حقیقت آن است که بسیاری از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی ایده کامل بودن؛ پوست بینقص، بدن بینقص، شغل بینقص و روابط بینقص را به ما تحمیل میکنند.
اما آدمهای فرهیخته به خوبی میدانند که بینقص بودن نه تنها قابل دسترس نیست بلکه کسالتآور هم هست. حرکت به سمت مخالف جریان آب ویژگیای است که فرهیختهها دوست دارند.
فرهیختگی حقیقی مستلزم گرامی داشتن همه آن چیزهایی است که دیگران ممکن است نقص بپندارند و پذیرش این نقصها به مثابه ویژگیهای متمایزکننده است.
آنها میدانند که همین نقصهای کوچک است که ما را انسان، ارتباطپذیر و درنهایت فراموشنشدنی کرده است.
این افراد برای عکس، ریل یا «تظاهر» به لذت بردن از لحظات زندگیشان ظاهرسازی نمیکنند. این افراد خودشان را با انتظارات جامعه تطبیق نمیدهند یا تلاش نمیکنند که به قالبهای از پیش موجود درآیند.
آنها خود حقیقیشان هستند و افکار و احساساتشان را صادقانه و بسیاری گشوده ابراز میکنند. آنها از علایقشان پیروی میکنند، برای نیازها و امیالشان احترام قائل هستند و به هر چیزی که فردیت آنها را شکل داده است افتخار میکنند.
در آخر، هیچچیز از کس که خود واقعیاش است، اثرگذارتر نیست.