bato-adv
bato-adv

طرز تهیه آش کلم قمری تبریزی

طرز تهیه آش کلم قمری تبریزی

کلم قمری دارای خواص و فواید بسیار زیادی است، در رفع یبوست به شما کمک می‌کند و برای سرماخوردگی مفید است. این کلم خاصیت ضدسرطانی دارد و مرهمی برای زخم است.

اصالت این آش به آذربایجان برمی‌گردد، تبریزی‌ها با کلم قمری، آشی به نام آش کلم آشی تهیه می‌کنند. این آش در تبریز محبوبیت بسیار زیادی دارد و یکی از خوشمزه‌ترین آش‌هایی است که اغلب در فصل زمستان طبخ می‌شود. آش کلم آشی یکی از سنتی‌ترین و قدیمی‌ترین آش‌های است که بسیار مقوی و خوشمزه است.

کلم قمری دارای خواص و فواید بسیار زیادی است، در رفع یبوست به شما کمک می‌کند و برای سرماخوردگی مفید است. این کلم خاصیت ضدسرطانی دارد و مرهمی برای زخم است. ما امروز ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین طرز تهیه آش کلم آشی را به شما آموزش خواهیم داد پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

طرز تهیه آش کلم آشی (کلم قمری) تبریزی؛ سنتی و اصیل

طرز تهیه آش کلم آشی

مدت زمان آماده‌سازی تهیه این آش ۶۰-۱۲۰ دقیقه است.

مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۳-۴ نفر است.

درجه سختی تهیه این آش در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول | آماده سازی کلم قمری

در اولین مرحله به سراغ کلم قمری روید. آن را بشویید و پوست بگیرید، به صورت نگینی خرد کنید و کنار گذارید. در همین مرحله درون قابلمه مناسبی که قرار است آش را در آن بپزید، کمی روغن بریزید و کلم‌ها را در روغن اندکی تفت دهید تا بوی خامی‌شان گرفته شود.

مرحله دوم | آماده سازی پیاز

در دومین مرحله به سراغ پیاز روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید و به محتوای درون قابلمه بیفزاید. پیاز‌های نگینی خرد شده را به همراه کلم درون قابلمه به خوبی تفت دهید تا پیاز‌ها سبک و طلایی رنگ شوند. در همین مرحله مقداری زردچوبه و فلفل به آن‌ها بیفزایید و مجدد به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله سوم | آماده سازی گوجه‌فرنگی

در این مرحله به سراغ گوجه‌فرنگی‌ها روید، گوجه‌ها را بشویید و با کمک رنده آن‌ها را رنده کنید. برای بالاتر رفتن سرعت کار می‌توانید از میکسر یا خردکن کمک بگیرید و گوجه‌ها را به شکل پوره تبدیل کنید.

در این مرحله ابتدا رب گوجه فرنگی را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب رنگ باز کند سپس پوره گوجه فرنگی را به آن بیفزاید و کمی زمان دهید تا آب اضافی آن گرفته شود و مواد شما کمی غلیظ شود.

مرحله چهارم | افزودن حبوبات

بهتر است حبوبات را از شب قبل یا چند ساعت قبل از پخت آش در مقداری آب بخیسانید. لپه را تمیز کنید و بشویید، با مقداری آب آن ا بخیسانید. حتما در این بازه زمانی چندین بار آب روی آن را بریزید و با آب تازه آن را خیس کنید. بلغورگندم و برنج را نیز تمیز کنید و به صورت جداگانه خیس کنید.

در این مرحله باید لپه، برنج و بلغور خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و همه مواد را بهم زنید. در همین مرحله عصاره گوشت را به همراه ۲-۳ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه راببندید. حرارت را کم کنید و ۴۰-۶۰ دقیقه زمان دهید تا محتویات درون قابلمه به خوبی بپزند.

مرحله پنجم | افزودن سبزی آش

در پنجمین مرحله به سراغ سبزی آش روید. سبزی این آش بهتر است ترکیبی از اسفناج، جعفری و تره باشد. سبزی‌ها را تمیز کنید و بشویید، پس از خشک شدن سبزی‌ها آن‌ها را با کمک چاقوی تیزی ساطوری خرد کنید. برای بالاتر رفتن سرعت کار می‌توانید از میکسر یا خرد کن استفاده کنید.

سبزیجات تازه عطر و طعم بی‌نظیری به این آش می‌دهند. سبزی خرد شده را به آش اضافه کنید و کمی همه مواد را بهم زنید. درب قابلمه را ببندید و مجدد ۲۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند. وقتی آش شما به غلظت مناسب رسید و همه مواد آن به خوبی پخته شدند با مقداری نمک و فلفل چاشنی آش را تنظیم کنید و آن را در ظرف سرو بریزید و به دل‌خواه با مقداری نعنا داغ تزیین کنید.

این آش را می‌توانید با مقداری کشک یا آبغوره نوش‌جان کنید. از این‌که تا پایان این آموزش همراه مجله آشپزی اکالا بودید بسیار خرسندیم و تا آموزش‌های بعدی شما را به خداوند بزرگ و منان می‌سپاریم.

سوالات متداول

در این بخش به یک سوال پرتکرار در رابطه با تهیه آش کلم آشی پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.

آیا می‌توان از گوشت یا مرغ در این آش استفاده کرد؟

بله، شما می‌توانید از گوشت ریش‌ریش شده، گوشت قلقلی و عصاره مرغ در آش کلم آشی استفده کنید.

منبع: اُکالا

برچسب ها: آشپزی آش
bato-adv
bato-adv
bato-adv