مربای لبو یک مربای خوشمزه و بسیار خوشرنگ پاییزی است که میتوانید آن را با روشی بسیار آسان در منزل تهیه کنید و از خوردنش لذت ببرید.
فراروـ مربا یکی از خوراکیهای خوشمزه و پر طرفدار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژهای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو میشود. مرباها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوههای گوناگون تهیه میشوند. نمیدانم تا حالا اسم مربای لبو را شنیدهاید یا نه. لبو فقط برای پختن و بورانی نیست. با لبو میتوانید مربای خوشرنگ و خوشمزه درست کنید که از خوردنش سیر نمیشوید. مربای لبو علاوهبر خوشمزگی بسیار خوشرنگ و زیباست، پس پیشنهاد میکنم حتما این مربای پاییزی را درست کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه مربای لبو همراه با نکات مهم و فوت و فنهای پخت این مربا تقدیم به شما خواهد شد.
لبو: ۱ کیلو
شکر: ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
آب سرد: به میزان لازم
برای شروع ابتدا لبوها را بشویید و پوست کنید. بعد از آن لبو را به صورت نگینی خرد کنید و یا با قسمت درشت رنده، رنده بزنید. لبوهای خرد یا رنده شده را داخل قابلمه (ترجیحا مسی) بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید. آب سرد را به اندازهای اضافه کنید که روی لبوها را بگیرد و صبر کنید تا آب و لبو جوش بیاید. حتما کف روی آب را بگیرید و درب قابلمه را بگذارید. حدود نیم ساعت زمان بدهید تا لبو با حرارت کم بپزد. بعد از این مدت زمان درب قابلمه را بردارید و شکر را اضافه کنید و مربا را هم بزنید. حالا درب قابلمه را نیملا بگذارید، طوری که کامل بسته نشود و نیمه باز باشد.
یک ساعت زمان بدهید تا مربا با شکر بجوشد. بعد درب قابلمه را بردارید و آبلیمو و گلاب و وانیل را اضافه کنید. حالا روی قابلمه دمکنی بگذارید و بعد درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کاملا کم کنید و ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا مربا جا بیفتد. حالا اجاق گاز را خاموش کنید، ولی درب قابلمه را برندارید و اجازه بدهید مربای لبو با دمکنی بماند تا کاملا سرد و خنک شود. بعد از گذشت چند ساعت که مربا خنک شد، درب قابلمه را بردارید و مربا را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و حتما داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی
۱ ـ میزان شکر در این مربا به شیرینی لبو بستگی دارد. اگر لبوی شما شیرین است، هفتصد گرم شکر کافی است و اگر شیرین نبود، هشتصد تا نهصد گرم شکر اضافه کنید.
۲ ـ اگر از رنده استفاده میکنید، حتما قسمت درشت رنده باشد. برای اینکه لبوها یکدست رنده شوند، فقط دستتان را به حال رفت روی رنده بکشید و به سمت پایین برنگردید.
۳ ـ سعی کنید حتما مربا را داخل قابلمه مسی درست کنید تا خوشرنگ شود.
۴ ـ اگر مربا زیادی غلیظ شود، بعد از خنک شدن و مدتی ماندن، شکرک میزند، پس به میزان آبی که اضافه میکنید و غلیظ شدن مربا توجه کنید. اگر مربا در انتهای پخت خیلی غلیظ و سفت شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. یکی از راههای تشخیص جا افتادن و آماده بودن مربا این است که یک قاشق از شیره مربا را توی یک پیاله یا نعلبکی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد نعلبکی را بچرخانید، اگر شیره غلیظ بود و بهراحتی توی ظرف تکان نمیخورد؛ یعنی مربای شما جا افتاده و آماده است.
۵ ـ برای نگهداری مربا از شیشههای خشک و تمیز استفاده کنید که درب فلزی سالم و بدون فرورفتگی یا سیاهی داشته باشند.