۳ خرید پرسروصدای استقلال در فصول گذشته بعد از جداییشان از جمع آبیها، شکوفا شدند و درخشیدند.
استقلال در سالیان گذشته خریدهای پرسروصدا کم نداشته، اما در این میان بازیکنانی بودند که با وجود هیاهوی زیاد در لحظه پیوستن به استقلال، نتوانستند انتظارات را برآورده کنند و جدایی زودهنگامی از جمع آبیپوشان پایتخت داشتند. پیش از شروع لیگ بیستویکم، فرهاد مجیدی برای تغییر و تحولات در فهرست استقلال به سراغ جذب بازیکنان خبرساز رفت و خرید امین قاسمینژاد و محمدرضا آزادی، از جمله خریدهای جنجالی سرمربی وقت آبیها بود.
آبیها در حالی موفق به جذب قاسمینژاد شدند که او موردتوجه باشگاه پرسپولیس هم قرار داشت، اما زعم کادرفنی وقت استقلال، آنها توانستند برنده دربی نقلوانتقالات شوند و ستاره آماده شهرخودرو را به خدمت بگیرند. آزادی هم بعد از گذراندن دوران پرنوسان در یونان، به فوتبال باشگاهی ایران بازگشت و امید به درخشش در ترکیب استقلال داشت. دیگر خرید پرماجرای فرهاد مجیدی، عزیزبک آمانوف بود که در نقلوانتقالات زمستانی به استقلال پیوست و مجیدی مدعی شد که عملکرد فنی او را در زمان سرمربیگریاش در تیم امید زیرنظر داشته و با شناخت کامل این هافبک ازبکستانی را جذب کرده است.
قاسمینژاد و آزادی قبل آمدن آمانوف رفتند!
امین قاسمینژاد و محمدرضا آزادی انگیزههای زیادی برای درخشش در ترکیب استقلال داشتند، اما در ترافیک خط حمله استقلال و حضور بازیکنانی مانند امیرحسین حسینزاده، امیرارسلان مطهری و رودی ژستد ماندند و نتوانستند روزگار خوبی در استقلال داشته باشند. آزادی در لیگ برتر تنها یکبار برای آبیها در قامت یار جانشین به میدان رفت و تجربه ۹ بازی لیگ برتری در کارنامه قاسمینژاد با پیراهن استقلال دیده میشود که فقط یکبار توانست در طول این ۹ مسابقه برای آبیها گل بزند.
فرهاد مجیدی در نیمفصل چراغ سبز خود را به جدایی آزادی و قاسمینژاد نشان داد، هر چند که نحوه جدایی آنها متفاوت بود؛ بهطوریکه امین قاسمینژاد با قراردادی قرضی راهی گلگهر سیرجان شد، اما محمدرضا آزادی با دریافت رضایتنامهاش از استقلال جدا شد و به آلومینیوم اراک پیوست. جالب آنکه قاسمینژاد بعد از پایان قرارداد قرضیاش، مورد توجه ریکاردو سا پینتو قرار نگرفت و جداییاش از استقلال قطعی شد تا شمار بازیهای لیگ برتری او با پیراهن استقلال ۲ رقمی هم نشود!
آمانوف، خریدی جذاب، اما ناموفق
عزیزبک آمانوف در حالی در نیمفصل دوم لیگ بیستویکم به فهرست استقلال اضافه شد که از ۱۵ مسابقه لیگ برتری این تیم، در ۱۲ بازی به میدان رفت و با وجود ناکامی در گلزنی و گلسازی، عملکرد فنی قابلقبولی داشت. بعد از جدایی فرهاد مجیدی، ریکاردو سا پینتو به این هافبک ازبکستانی اعتقادی نداشت و با وجود حفظ او در فهرست استقلال، تنها یکبار در فصل گذشته آمانوف فرصت بازی بهدست آورد و جدایی پرماجرایی در نیمفصل داشت و به قراردادش با استقلال پایان داد؛ و ناگهان نیمکتنشینهایی که شکوفا شدند!
آزادی بعد از جدایی از استقلال توانست برای آلومینیوم اراک در طول ۲ فصل، ۱۱ گل بزند و ۳ پاس گل در کارنامه او دیده میشود. درخشش او در فصل جاری در ترکیب نساجی مازندران ادامه داشته و توانسته ۶ بار برای نساجی گلزنی کند که مجموع ۱۷ گل زده در طول کمتر از ۳ فصل در نوع خود جالبتوجه است. امین قاسمینژاد هم در طول ۲.۵ فصل گذشته که برای گلگهر و هوادار تهران به میدان رفته، توانسته ۷ گل بزند و ۳ پاس گل در کارنامه او دیده میشود تا بیش از پیش استقلالیها حسرت از دست دادن این ۲ مهاجم تمامکننده را بخورند.
عزیزبک آمانوف هم بعد از جدایی از استقلال در نسفقارشی، روزگار رویایی را پشت سر میگذارد؛ بهطوریکه توانسته برای تیم ازبکستانی ۹ گل بزند و ۷ گل هم برای تیم جدیدش ساخته تا هواداران استقلال بیش از پیش حسرت نیمکتنشینی او در تیمشان را بخورند. جالب آنکه در مدت مشابه، بازیکنانی مانند آرش رضاوند و مهدی مهدیپور که در خط هافبک استقلال حفظ شدند و مهاجمانی مانند پیمان بابایی و امیرارسلان مطهری که در خط آتش آبیها ماندند، نتوانستند آماری بهتر از بازیکنان جدا شده از خود به جای بگذارند که این مسئله هم جالبتوجه است!
منبع: فوتبال ۳۶۰