جلبی یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب در کشورهای هند، پاکستان و افغانستان است. این شیرینی سنتی را با مواد اولیه مختلف و با طعمهای گوناگون تهیه میکنند.
در این مطلب شما را با طرز تهیه جلبی یکی از شیرینیهای سنتی کشور هند و افغانستان و پاکستان است. این شیرینی ظاهری شبیه زولبیا دارد، اما طرز پخت بسیار سادهای دارد. میتوانید آن را در خانه تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
جلبی یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب در کشورهای هند، پاکستان و افغانستان است. این شیرینی سنتی را با مواد اولیه مختلف و با طعمهای گوناگون تهیه میکنند. این شیرینی ظاهری شبیه به زولبیا ما ایرانیها دارد که بسیار خوشمزه است، اما دردسر پخت زولبیا را ندارد. این شیرینی در هند به تاتلی جلیبی یا تاتلی هندی نیز معروف است.
ابتدا شربت را تهیه کنید، برای این کار داخل یک قابلمه شکر و آب را بریزید و هم بزنید تا شکر کمی حل شود سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و به آن گلاب و زعفران را اضافه کنید و صبر کنید تا خوب غلیظ شود، سپس در انتهای پخت شربت جوهر لیمو یا آب لیموترش را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.
برای اینکه شربت شکرک نزند سعی کنید از ابتدا اصلا هم نزنید و خود شربت با جوشیدن، شکر را حل کند و اجازه بدهید تا کمی ولرم شود. در همین حین به سراغ پخت جلبی بروید.
برای تهیه جلبی ابتدا آرد را در کاسهای الک کنید و همه مواد را به آن اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید غلظت مواد نباید خیلی زیاد و نه خیلی شل باشد، اگر خیلی سفت بود مقداری آب اضافه کنید.
افزودن زردچوبه باعث خوش رنگ شدن جلبی میشود و در طعم و مزه نهایی تاثیری ندارد. سپس روی مواد را بپوشانید و برای نیم ساعت تا ۱۵ دقیقه در دمای محیط به آن استراحت دهید تا روی خمیر شروع به حبابهای ریز کند.
داخل قابلمهای مناسب یا شیرجوش روغن بریزید و اجازه بدهید داغ شود. در این زمان مواد را داخل قیف یکبار مصرف بریزید. نوک قیف را کمی سوراخ کنید و داخل روغن داغ به صورت دایرهای مانند زولبیا بریزید. اجازه بدهید یک طرف آن سرخ شود و سپس برگردانید تا طرف دیگر سرخ شود.
جلبیهای سرخ شده را داخل دستمال روغن گیر قرار بدهید و صبر کنید تا روغن اضافی آن کشیده شود و بعد داخل شربت ولرم قرار دهید و بعد از چند دقیقه از شربت خارج کرده و سرو کنید.
برای این دستور شربت بار مانند روش بالا تهیه میشود. آرد را الک کنید و با آب و یک قاشق غذاخوری روغن مایع و ۲۰ گرم خمیر مایه مخلوط کنید. آرد را کاملا حل کنید و برای چند دقیقه اجازه بدهید خمیر ور بیاید.
پس از ور آمدن خمیر را داخل قیف بریزید، داخل قابلمهای روغن فراوان بریزید و به شکل دایره داخل روغن فراوان سرخ کنید، دو طرف آن را سرخ کنید و از داخل روغن خارج کنید و داخل شربت بار ولرم قرار بدهید و سپس خارج کنید.
اگر خمیر مایه ندارید میتوانید از یک قاشق غذاخوری ماست استفاده کنید. اما خمیر مایه آن را تردتر میکند.
• برای اینکه شربت شما شکرک نزند، آن را روی حرارت کاملا ملایم بپزید.
• اگر میخواهید شهد به داخل جلبیها برود، زمانی که داغ هستند داخل شربت قرار بدهید.
• روغن جلبی نباید کم باشد و باید در روغن غوطه ور باشد تا ترد و طلایی شود.
• جلبیها را نباید بیش از حد سرخ کنید، زیرا سفت میشوند.
• به جای زردچوبه میتوانید از زعفران به تنهایی استفاده کنید.
• مایه شیرینی جلبی نه باید سفت باشد و نه خیلی شل و رقیق.
• اگر مواد خیلی شل شد به آن آرد اضافه کنید.
• اگر مواد خیلی سفت بود به آن آب اضافه کنید.
جلبی یک شیرینی خوشمزه و پرطرفدار است که با روشهای مختلفی تهیه میشود. با رعایت نکات گفته شده در این مقاله، میتوانید جلبیهای خوشمزه و لذیذی را در خانه تهیه کنید.
منبع:بیتوته