در این مطلب به فهرستی از ادویههای رایجی که باید در فصل زمستان به دلیل فواید آنها برای سلامتی به طور روزانه استفاده شوند، اشاره شده است.
استفاده از ادویه در غذا و به ویژه در انواع خورش و کباب ایرانی برای طعم دادن به غذا مهم و مرسوم است. طعم واقعی غذا ناشی از ادویههای موجود در آن است. ادویهها نه تنها برای افزایش طعم و عطر غذا استفاده میشوند، بلکه فواید زیادی برای سلامتی نیز دارند.
به گزارش همشهری آنلاین، در این مطلب به فهرستی از ادویههای رایجی که باید در فصل زمستان به دلیل فواید آنها برای سلامتی به طور روزانه استفاده شوند، اشاره شده است.
در ایران از شنبلیله به عنوان سبزی اصلی قورمه سبری استفاده میشود. در برخی کشورهای آسیایی نیز اغلب دانه شنبلیله را به بسیاری از غذاها اضافه میکنند، طعم این سبزی کمی تلخ است که از شیرینی غذا میکاهد و طعم خوشمزه خاصی به غذا میدهد. در کنار طعم، شنبلیله و دانه این سبزی برای سلامتی نیز مفید است. این سبزی و دانه آن همچنین به کاهش سطح قند خون کمک میکند. عملکرد انسولین را بهبود میبخشد و به همین دلیل پس از مصرف شنبلیله میزان قند در بدن کنترل میشود.
از رازیانه و دانه آن برای خوش بو کردن دهان استفاده میشود. مخلوط کردن رازیانه با غذا نیز عطر بسیار خوبی به آن میدهد. رازیانه در واقع در بهبود طعم غذا موثر است. علاوه بر این این، خوردن دانه رازیانه باعث بهبود هضم غذا نیز میشود؛ بنابراین تبدیل آن به بخشی از ادویههای مورد استفاده در غذا میتواند بسیار مفید باشد.
مصرف زیره در هند و بخشهایی از ایران به عنوان ادویه و طعم دهنده به غذا رایج است. در ابتدا باید دانههای زیره را بشکنید. با برشته کردن آن پودر زیره به دست میآید که به طرق مختلف میتوان از آن در غذا استفاده کرد. میتوان زیره را در آب جوشاند و نوشید که برای کاهش وزن و هضم غذا مفید است.
فلفل سیاه مزه تندی به غذا میدهد و باعث خوش طعم شدن آن میشود. میتوانید فلفل سیاه را خرد کنید یا از پودر آن استفاده کنید. خوردن فلفل سیاه همچنین در بهبود سرماخوردگی موءثر است.
در برخی از کشورها بیشتر از دانه خردل به عنوان چاشنی برای هر غذایی استفاده میشود. دانه خردل طعم بهتر و متفاوتی به غذا میدهد. پودر دانه خردل را میتوان با غذا مخلوط کرد. خردل انواع زیادی دارد. معمولا در طبخ غذا از خردل سیاه و زرد استفاده میشود.