bato-adv
bato-adv

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی مجلسی

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی مجلسی

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با تمام فوت‌و‌فن‌هایش را این‌جا بخوانید.

شیرینی پفکی یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی محسوب می‌شود که دستور‌های متنوعی برای آن در دنیای شیرینی‌پزی موجود است.

به گزارش کتاب کاله، شیرینی گردویی از دیگر طعم‌های شیرینی پفکی است که در روز‌های عید برای آن سر و دست می‌شکنند. شما هم در منزل می‌توانید این شیرینی مجلسی را برای روز‌های نوروز یا دورهمی‌هایتان درست کنید. طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با تمام فوت‌و‌فن‌هایش را این‌جا بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی پفکی گردویی

گردو خرد شده ۱۰۰ گرم
سفیده تخم‌مرغ ۹۰ گرم
پودر قند ۲۰۰ گرم
کیک اسفنجی خردشده ۱۰۰ گرم
وانیل یک‌دوم قاشق چای‌خوری
پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری
روغن یک قاشق غذاخوری
سرکه سفید یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی

۱. کیک اسفنجی درست کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی باید یک کیک اسفنجی کوچک درست کنید. برای این‌کار شکر و کره را خوب با یکدیگر مخلوط کرده سپس تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی به ظرف اضافه و هم بزنید. در ادامه ابتدا وانیل، سپس آرد و در نهایت شیر را اضافه و با هم‌زن خوب مخلوط‌شان کنید. حال قالب را چرب کرده و کاغذ روغنی داخل آن بیاندازید. مواد را داخل قالب بریزید و برای ۳۰ دقیقه در دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید. کیک را که بیرون آوردید، زمان دهید تا کمی خنک شود. به سراغ دیگر مراحل پخت شیرینی گردویی بروید.

۲. مواد را مخلوط کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی باید برای تهیه کیک اسفنجی، گردو، پودر قند، وانیل و پودر کاکائو را داخل غذاساز بریزید تا کامل پودر شده و با یکدیگر مخلوط شوند. حال این مخلوط را داخل ظرف مناسبی بریزید و سفیده تخم‌مرغ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. حال که گردو در دسترس‌تان است طرز تهیه حلوا گردویی را هم می‌توانید امتحان کنید.

۳. مواد را داخل تابه بریزید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی مخلوط را داخل تابه ریخته و به مدت پنج دقیقه مدام آن را هم بزنید. دقت داشته باشید که مواد شیرینی گردویی نباید به نقطه جوش برسند. حال تابه را از روی حرارت بردارید. در ادامه روغن مایع و سرکه را هم به مواد داخل تابه اضافه کرده و مجدد هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. خمیر را از داخل تابه بیرون آورده و در ظرفی جداگانه بگذارید. کمی به آن زمان دهید تا خنک شود. اگر به پخت نان علاقه‌مند هستید حتما طرز تهیه نان گاتا گردویی را در کتاب کاله بخوانید.

۴. فر را آماده کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی باید فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد برای چند دقیقه روشن کنید تا خوب گرم شود. حال سینی فرتان را با کاغذ روغنی خوب بپوشانید. خمیر را در قیف شیرینی‌پزی بریزید. با فاصله از هم خمیر را پایپ کنید البته برای این‌کار از قاشق غذاخوری هم می‌توانید کمک بگیرید. فقط دقت داشته باشید که با فاصله از یکدیگر آن‌ها را پایپ بزنید چراکه هنگام پخت حجم‌شان دو برابر می‌شود. پیشنهاد ما به شما طرز تهیه رولت شکلاتی و پرالین گردو است.

۵. شیرینی گردویی را بپزید

حال در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی، سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و دمای آن را تا ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد کم کنید. با توجه به تعداد و سایز شیرینی گردویی، به ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان پخت نیاز دارید. بعد شیرینی‌ها را از فر خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند. آن‌ها را در ظرف مورد نظر خود چیده و با خلال بادام، پودر قند و سس شکلاتی تزئین کنید.

نکات تکمیلی پخت شیرینی پفکی گردویی

شیرینی گردویی که یک شیرینی خشک ایرانی است در میان پیر و جوان طرف‌داران بسیاری دارد. از آن‌جا که گردو جزء پر مصرف‌ترین مغز‌ها است پس با آن می‌توان انواع شیرینی، کوکی گردویی، بیسکویت و غذا‌ها را درست کرد. طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی بسیار آسان است فقط باید هنگام پخت به نکات گفته‌شده در ادامه توجه داشته باشید.

شیرینی گردویی به پفکی بودن معروف است پس برای حفظ آن، به محض پف کردن باید فر را خاموش کنید چرا که اگر در فر زیاد بماند پف آن خوابیده و روی آن ترک خواهد خورد. طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو را در این روز‌های پاییزی فراموش نکنید.

پخت شیرینی گردویی

اگر زمان دقیق پخت آن را نمی‌دانید، کافی است به جدا شدن شیرینی از کاغذ روغنی دقت کنید، در صورتی که به راحتی از کاغذ جدا شد، شیرینی‌هایتان آماده سرو هستند، اما در صورت چسبیدن به کاغذ روغنی باید پنج دقیقه دیگر برای پخت به آن‌ها زمان دهید. جدا از شیرینی گردویی، کیک قهوه و گردو را هم برای پذیرایی از عزیزان‌تان می‌توانید درست کنید.

پخت شیرینی پفکی گردویی در توستر

شیرینی گردویی مانند شیرینی کشمشی به راحتی هم با فر و هم بدون فر درست می‌شود. اما اگر می‌خواهید می‌توانید آن را در توستر هم تهیه کنید. برای این کار توستر را از ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۵۵ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. سپس یک کاسه آب درون توستر بگذارید تا شیرینی‌هایتان خشک نشوند. سپس در سینی توستر یا یک ظرف مناسب خمیر را پایپ کرده و داخل توستر بگذارید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمانی مناسبی برای پخت شیرینی گردویی در توستر است.

پخت شیرینی گردویی در قابلمه

شیرینی گردویی از آن دسته شیرینی‌هایی است که می‌توان آن را بدون فر و توستر مانند کیک اسفنجی در قابلمه درست کرد. پس به قابلمه بزرگ نیاز دارید تا در آن یک سه پایه فلزی بگذارید و در آن را با دم‌کنی ببندید تا حرارت از آن خارج نشود. یک شعله‌پخش‌کن مناسب زیر قابلمه بگذارید و شعله آن را کم کنید. شیرینی‌ها را در یک سینی کوچک یا قالب‌های مناسب که با کاغذ روغنی پوشانده شده‌اند قیف بزنید. ۲۰ دقیقه زمان مناسبی برای پخت آن‌ها در قابلمه است.

مایه شیرینی پفکی گردویی

مایه شیرینی گردویی‌تان باید حالت پفکی، کرم رنگ و کش‌دار باشد در صورت شل بودن مایه، باید کمی به آن آرد اضافه کنید. اگر مایه شیرینی آن‌قدر سفت بود که از قیف بیرون نمی‌آمد باید کمی سفیده تخم‌مرغ به آن اضافه کنید و مجدد هم بزنید.

نگه داری شیرینی پفکی گردویی

برای نگه‌داری شیرینی گردویی در دمای محیط تنها کافی است آن‌ها را در ظرف دربسته بگذارید و یک تکه نان هم داخل ظرف بگذارید تا شیرینی‌هایتان تازه و نرم بمانند. شما با این‌کار تا یک هفته می‌توانید شیرینی‌هایتان را تازه نگه دارید. با رسیدن گردوی تازه از درست کردن مربای گردو غافل نشوید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv