bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۹۰۴۵
نامزدهاي اسکار بهترين فيلم

ده فيلم و يک اسکار

تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۲۵ بهمن ۱۳۸۹


روز ۲۵ ژانویه مصادف با پنجم بهمن ماه، آکادمی اسکار، فهرست ده فیلم را به عنوان نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم اسکار اعلام کرد. فیلم‌های قوی سیاه، مبارز، تلقین، بچه ها رو به راهند، سخنرانی پادشاه، ۱۲۷ ساعت، شبکه اجتماعی، داستان اسباب بازی ۳ ، بی باک و زمستان استخوان سوز به عنوان ده فیلم نامزد اسکار بهترین فیلم انتخاب شدند.

به همین بهانه در اینجا به معرفی مختصری از این فیلم‌ها پرداخته شد.

1-قوی سیاه Black Swan
ژانر: درام روانکاوانه
نامزد ۵ جایزه اسکار برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر زن نقش اول، بهترین فیلمبرداری و بهترین تدوین.

داستان فیلم: یک گروه باله نیویورکی سرگرم اجرای باله دریاچه قوی چایکوفسکی است که داستان شاهزاده خانمی به نام اودت است که جادوگری او را طلسم کرده و به شکل یک قوی سفید ملکه درآورده است.
قوی سفید هر شامگاه می تواند دوباره در قالب زنی زیبا ظاهر شود و تنها راه شکستن طلسم این است که مرد خوش قلبی به او ابراز عشق کند. یک شب شاهزاده جوانی به نام زیگفرید به کنار دریاچه می رود و شاهزاده خانم را می بیند و عاشق او می شود اما قبل از اینکه بتواند به او ابراز عشق کند، جادوگر بدنهاد دخترش را به شکل اودت (قوی سیاه) درآورده تا شاهزاده را فریب دهد. 

در این فیلم دختر جوانی به نام نینا می خواهد هر دو نقش قوی سفید و قوی سیاه را بازی کند اما موانعی بر سر راه اوست که باید بر آنها غلبه کند از جمله مادرش که به شدت مراقب اوست و آزادی عمل او را سلب کرده است. همین طور دختری به نام لیلی که قرار است نقش قوی سیاه را بازی کند و رقیب او به شمار می رود.

نکته خواندنی: فیلم زیبایی درباره دنیای باله و سختی های کار یک بالرین که تماشاگر باله هرگز نمی تواند تصوری از آنها داشته باشد. ناتالی پورتمن و میلا کونیس قبل از شروع فیلمبرداری چند ماه به تمرین باله پرداختند. بنجامین میلپید، نامزد پورتمن، معلم باله است. 

قوی سیاه فیلم افتتاحیه شصت و هفتمین دوره جشنواره فیلم ونیز بود. فروش آن تا کنون نزدیک به ۱۰۰ میلیون دلار بود و توانست مورد توجه منتقدان و تماشاگران عادی قرار گیرد.

ناتالی پورتمن تا کنون ۲۰ جایزه مختلف از جشنواره ها و انجمن های مختلف سینمایی از جمله جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر زن نقش اول را دریافت کرد. 

شبکه اجتماعی Social Network
ژانر: اکشن، درام، تریلر
نامزد ۸ جایزه اسکار در رشته های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین بازیگر مرد نقش اول، بهترین موسیقی. 

داستان فیلم: شبکه اجتماعی، شرح ماجرای به وجود آمدن تصادفی فیس بوک است. شبکه ای که در حال حاضر بیش از ۶ ۰۰ میلیون عضو و ۱۸۰۰ کارمند دارد. فیلم، داستان مارک زوکربرگ، دانشجوی هاروارد و خالق فیس بوک و دعوای حقوقی او با دوستان دانشکده ای اش بر سر مالکیت فکری این وب سایت بزرگ است. 

نکته خواندنی: ارون سورکین فیلمنامه نویس آمریکایی، این فیلم را بر اساس رمان میلیاردرهای تصادفی نوشته بن مزریچ ساخت. رمانی که داستان شکل گیری فیس بوک و خالق آن مارک زاکربرگ را روایت می کند اما سورکین در نوشتن فیلمنامه تنها به رمان مرزیچ اکتفا نکرد و آن را برمبنای تصورات و تخیلاتش و نیز مصاحبه هایی که انجام داد، نوشت. 

با اینکه مارک زاکربرگ و ادواردو ساورین، دو موسس اصلی فیس بوک با فیلم مخالفت کردند اما شرکت فیس بوک کارکنانش را به دیدن این فیلم تشویق کرد. 

فیلم جوایز بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین فیلمنامه اقتباسی و بهترین موسیقی فیلم را به دست آورد. 

نکته جالب درباره این فیلم این است که برخی از دست اندرکاران این فیلم از جمله ارون سورکین فیلمنامه نویس آن قبل از درگیر شدن در این فیلم نه تنها عضو فیس بوک نبود بلکه هیچ اطلاعی از وجود آن نداشت. 

سخنرانی پادشاه King’s Speech
ژانر: درام تاریخی
نامزد ۱۲ جایزه اسکار در رشته های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد نقش اول، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، بهترین بازیگر نقش مکمل زن، بهترین موسیقی فیلم، بهترین فیلمبرداری،
بهترین فیلمنامه غیر اقتباسی و... 

داستان فیلم: این فیلم داستان پرنس آلبرت فرزند جورج پنجم پادشاه بریتانیاست که دچار بیماری لکنت زبان است و هنگامی که به پادشاهی می رسد (جورج ششم)، قادر نیست در مقابل عموم سخنرانی کند. از این رو به کمک یک متخصص گفتار درمانی سعی می کند بر این مشکل غلبه کرده و خود را درمان کند. 

نکته خواندنی: دیوید سیدلر نویسنده یهودی فیلمنامه این فیلم، خود مدت ها دارای لکنت زبان بوده و به خاطر از دست دادن خانواده خود در زمان جنگ دوم جهانی در فاجعه هولوکاست، دچار این بیماری شد.
با اینکه دیوید سیدلر و تام هوپر کارگردان فیلم نهایت تلاش خود را کردند تا فیلم از نظر تاریخی دقیق باشد و حتی از یادداشت های شخصی لایونل لوگ، مربی جورج ششم در نوشتن فیلمنامه استفاده کردند با این حال برخی از اساتید دانشگاهی و نوه لایونل لوگ، صحت تاریخی وقایع فیلم را زیر سوال برده اند. 

رابرت لوگ، نوه لیونل لوگ در گفتگو با رادیو بی بی سی گفت که پدربزرگش هرگز جلوی پادشاه فحش نمی داده و او را برتی صدا نمی کرده است. 

اساتید تاریخ دانشگاهی نیز معتقدند که فیلمساز برای افزایش جنبه های دراماتیک فیلم، در مورد برخی شخصیت ها از جمله پدر جورج ششم و برادر او دیوید (ادوارد هشتم) اغراق کرده است. 

سخنرانی پادشاه، تا کنون جوایز مهم بسیاری از جمله جایزه گلدن گلوب برای کالین فرث به عنوان بهترین بازیگر مرد نقش اول و جوایز انجمن های مختلف سینمایی از جمله جایزه اصلی شصت و سومین دوره جوایز سالیانه انجمن کارگردانان آمریکا را به دست آورده است. 

بی باک True Grit
ژانر: وسترن
نامزد دریافت ده جایزه اسکار شامل جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد برای جف بریجز، بهترین بازیگر زن نقش مکمل، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین فیلمبرداری، بهترین کارگردانی هنری، بهترین طراحی صدا، بهترین طراحی لباس و بهترین صداگذاری. 

داستان فیلم: بی باک داستان دختر ۱۴ ساله ای به نام متی راس است که بعد از کشته شدن پدرش به دست یکی از همکارانش، به فکر گرفتن انتقام او می افتد و با استخدام مارشال روستر کاگبرن، معاون کلانتر که مرد شجاع و بی باکی است، از او می خواهد که قاتل را پیدا کرده و تحویل او دهد. 

نکته خواندنی: این فیلم بازسازی فیلم وسترن دیگری به همین نام است که هانری هاتاوی در سال ۱۹۶۹ با شرکت جان وین ساخت و جان وین برای بازی در نقش مارشال کاگبرن یک چشم، تنها جایزه اسکار عمرش را دریافت کرد. 

هر دو فیلم از روی رمان چارلز پورتیس ساخته شدند اما برادران کوئن، سازندگان فیلم می گویند که فیلم آنها نسبت به نسخه قبلی، به رمان وفادارتر و لذا خشن تر است. فیلم مورد استقبال منتقدان سینمایی قرار گرفت و بسیاری از آنها بازی های جف بریجز، مت دیمون و هیلی استاینفلد را ستودند. 

بی باک، همچنین فیلم افتتاحیه شصت و یکمین فستیوال فیلم برلین خواهد بود که روز ۱۱ فوریه آغاز می شود. 

تلقين Inception
ژانر: تریلر علمی- تخیلی
نامزد دریافت ۸ جایزه اسکار در رشته های بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین فیلمبرداری، بهترین موسیقی فیلم، بهترین تدوین صدا، بهترین طراحی هنری، بهترین صدابرداری و بهترین جلوه های ویژه. 

داستان فیلم: در این فیلم لئوناردو دی کاپریو نقش یک جاسوس ورزیده را بازی می کند که کارش استخراج اطلاعات تجاری ارزشمند از ناخودآگاه ذهن افرادی است که در حالت خواب یا رویا به سر می برند. اما این بار مجبور می شود که به خاطر نجات زندگی خود و خانواده اش، به جای خواندن افکار، ماموریتی بسیار پیچیده و دشوار یعنی کاشتن یک فکر درون مغز یکی از طعمه هایش را بپذیرد. 

نکته خواندنی: سرآغاز فیلمی عجیب و پیچیده و حاصل ۱۰ سال تفکر فلسفی کریستوفر نولان درباره مفاهیمی مثل خواب، رویا و واقعیت است که با تکنولوژی مدرن امروز و تروکاژهای بسیار پیشرفته سینمایی خلق شده است. 

این فیلم بعد از فیلم ماتریکس، تجربه تازه ای در سینما در زمینه ورود به درون مغز انسان و کنترل افکار او از بیرون محسوب می شود.
کریستوفر نولان در این فیلم هر نوع قطعیت درباره واقعی بودن کل جهان و رویدادهای پیرامون ما را زیر سوال می برد و این پرسش را مطرح می کند که جهان تا چه حد واقعی و تا چه حد خواب و خیال است. 

این فیلم در شش کشور مختلف از جمله کانادا، فرانسه، آمریکا و ژاپن فیلمبرداری شده است.
نولان گفته است که برای نوشتن فیلمنامه این فیلم از آثار خورخه لوئیس بورخس نویسنده بزرگ آرژانتینی و کارهای انیمشین پاپریکا ساخته ساتاشی کن، انیماتور برجسته ژاپنی الهام گرفته است. 

۱۲۷ ساعت 127Hours
ژانر: درام واقعی
نامزد دریافت شش جایزه اسکار در رشته های بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین بازیگر مرد نقش اول، بهترین موسیقی فیلم ارژینال، بهترین آهنگ ارژینال و بهترین تدوین. 

داستان فیلم: ۱۲۷ ساعت، داستان واقعی زندگی آرن رالستن صخره نورد آمریکایی است که در کوهستان کنیون لند، در ایالت یوتای آمریکا از پرتگاهی سقوط کرده اما از شانس خوبش در شکاف کوهی گیر می کند. 

او نمی تواند خود را آزاد کند و مدت پنج روز (۱۲۷ ساعت) بدون آب و غذا در آن شرایط می ماند و با مرگ دست و پنجه نرم می کند. در این مدت او به اندازه کافی وقت دارد که به مرور زندگی خود و خاطرات گذشته اش بپردازد. در عین حال با دوربین ویدئویی همراهش، وضعیتی را که در آن گرفتار شده ثبت کند. 

نکته خواندنی: دنی بویل که دو سال پیش، فیلم میلیونر زاغه نشین او جوایز اسکار را درو کرد، امسال نیز به خاطر این فیلم نامزد دریافت شش جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم و بهترین بازیگر شده است.
وی این فیلم را بر اساس کتاب خاطرات آرن رالستن ساخته و جیمز فرانکو در آن نقش رالستن را بازی می کند و به خاطر آن نامزد دریافت اسکار بهترین بازیگر نقش اول است. 

جیمز فرانکو علاوه بر این اجرای مراسم اسکار امسال را نیز بر عهده دارد. فیلم با اینکه در محیط بسته و با یک شخصیت ساخته شده اما به خاطر کارگردانی ماهرانه دنی بویل، نه تنها خسته کننده نیست بلکه جذاب و پرهیجان است. 

دنی بویل آن را فیلمی اکشن که قهرمان آن کسی است که قدرت حرکت ندارد، توصیف کرده است. فیلم با استقبال گرم منتقدان سینمایی روبرو شده و شانس زیادی برای دریافت اسکار بهترین فیلم را دارد. 

مبارز The Fighter
ژانر: درام ورزشی
نامزد دریافت ۷ جایزه اسکار برای بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه تالیفی، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل و بهترین بازیگر زن نقش مکمل (برای دو بازیگر) و بهترین تدوین. 

داستان فیلم: مبارز داستان دو برادر بوکسور به نام های میکی و دیکی است. دیکی قهرمان سابق بوکس اما گرفتار اعتیاد به مواد مخدر است و شرکت در مسابقات بوکس را کنار گذاشته اما با این حال مربی بوکس برادرش می شود که در مسابقات اولیه اش شکست خورده و در آرزوی پیروزی است. 

مادر آنها آلیس نیز مدیر مسابقات ورزشی میکی است و در تمام لحظه های پیروزی و شکست در کنار آنهاست. در عین حال شبکه تلویزیونی چ بی او (HBO) نیز سرگرم ساختن فیلمی مستند درباره دیکی و اعتیاد او به مواد مخدر و تاثیر آن بر زندگی ورزشی اش است.
نکته خواندنی: این فیلم بر اساس داستان واقعی دو برادر بوکسور آمریکایی به نام های میکی وارد (با بازی کریستین بیل) و دیکی اکلوند (مارک والبرگ) ساخته شده است. 

ابتدا ساختن این فیلم به وسیله مارک والبرگ که تهیه کننده آن بود به مارتین اسکورسیزی پیشنهاد شد اما اسکورسیزی که قبلا فیلم گاو خشمگین را درباره بوکس ساخته بود حاضر نشد آن را کارگردانی کند. آنگاه والبرگ، دارن آرونوفسکی را جایگزین اسکورسیزی کرد اما او نیز بعد از مدتی از ساخت این فیلم منصرف شد تا اینکه دیوید او.راسل که قبلا با مارک والبرگ در سه فیلم از جمله سه پادشاه کار کرده بود به جای او انتخاب شد. 

فیلم نامزد شش جایزه گلدن گلوب شده بود اما تنها برنده دو جایزه به خاطر بازی کریستین بیل و ملیسا لئو شد. 

بچه ها رو به راهند The Kids Are Alright
ژانر: ملودرام
نامزد دریافت 4 جایزه اسکار در رشته های بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه تالیفی، بهترین بازیگر زن نقش اول، بهترین بازیگر مرد نقش دوم. 

داستان فیلم: این فیلم داستان یک زوج خوشبخت همجنس گرا به نام های نیک (انت بنینگ) و ژولز ( جولین مور) است که هر کدام فرزندی دارند که محصول لقاح مصنوعی آنها با اهدای اسپرم مردی به نام پل است. زمانی که لیزر پسر خانواده به دنبال پدر واقعی خود برمی آید، آغاز ایجاد بحران در این خانواده خوشبخت چهار نفره است. آمدن پل به خانه آنها باعث ایجاد رابطه های جدید و به دنبال آن دردسرهای تازه می شود. 

نکته خواندنی: بچه ها رو به راهند فیلمی درباره خانواده و ارزش های خانوادگی در دنیای مدرن امروز و تقابل آن با معیارها و باورهای قدیمی است که در جدی ترین لحظه هایش نیز لحنی کمدی دارد. سوالی که فیلم مطرح می کند این است: آیا می توان همجنس گرا بود و بچه دار هم شد و آن بچه ها از این وضعیت راضی باشند؟
انت بنینگ و جولین مور در زندگی واقعی شان همجنس گرا نیستند و هر دو ازدواج کرده اند اما در این فیلم باید نقش زوج لزبین را بازی می کردند. 

فیلم با سوژه غیرمتعارفش، حضور نسبتا موفقی در فستیوال های مختلف داشته و آغازگر فستیوال لس آنجلس و پایان بخش فستیوال ساندنس بوده است. همچنین جایزه گلدن گلوب برای بهترین فیلم کمدی-موزیکال و جایزه گلدن گلوب برای انت بنینگ به عنوان بهترین بازیگر زن در بخش کمدی-موزیکال، از جمله جوایز این فیلم است 

داستان اسباب بازی ها Toys Story 3
ژانر: انیمیشن سرگرم کننده
نامزد دریافت اسکار به عنوان بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین تدوین صدا، بهترین آهنگ ارژینال فیلم. 

داستان فیلم: اندی شخصیت زنده فیلم و صاحب اسباب بازی ها اکنون به سن 17 سالگی رسیده و می خواهد وارد کالج شود. او تصمیم دارد وودی (شخصیت اصلی سری فیلم های داستان اسباب بازی ها) را با خود به کالج ببرد و بقیه را در جایی نگهداری کند اما مادرش اشتباها آنها را دور می ریزد اما اسباب بازی ها خود را گوشه ای کنار لوازمی که به یک مهد کودک تعلق دارد مخفی می کنند و به آنجا برده می شوند. 

وودی که از ماجرا خبر دارد سعی می کند که به آنها توضیح دهد که صاحبشان قصد دور انداختن آنها را نداشته و آنها اشتباه می کنند.
نکته خواندنی: این فیلم سومین قسمت از داستان اسباب بازی هاست که به صورت سه بعدی ( تری دی) و به وسیله شرکت پیکسار تهیه شده و به وسیله والت دیزنی توزیع شده است. در آن تام هنکس، تیم الن و جان کوزاک به جای شخصیت های کارتونی فیلم حرف زده اند. به جای ارسال سناریو برای هر یک از این بازیگران، نسخه کامل فیلم در یک سینما برای آنها به نمایش درآمد. در ژوئن 2010 استودیوی اینتراکتیو دیزنی، بازی ویدئویی این فیلم را با عنوان داستان اسباب بازی 3 : بازی ویدئویی بیرون داد. 

مجله تایم این فیلم را به عنوان بهترین فیلم سال 2010 برگزید. کوئنتین تارانتینو سینماگر سرشناس آمریکایی نیز آن را بهترین فیلم سال 2010 نامید. 

این فیلم تا کنون بیش از یک میلیارد دلار فروش داشته و نخستین فیلم انیمیشنی است که میزان فروش آن تا این حد بالا بوده است.
داستان اسباب بازی ها، هم اکنون در رده پنجم جدول پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینما قرار دارد. 

فیلم هم در بخش بهترین فیلم و هم در بخش بهترین انیمیشن، نامزد دریافت اسکار شده است. 

زمستان استخوان سوزWinter’s Bone
ژانر: رئالیسم اجتماعی
نامزد دریافت 4 جایزه اسکار در رشته های بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین بازیگر زن نقش اول و بهترین بازیگر مرد نقش مکمل. 

داستان فیلم: ری دالی دختر 17 ساله باید در غیاب پدر که متواری است و مادر علیل اش، از برادر و خواهر کوچک ترش مراقبت کند. کلانتر محلی به او می گوید که پدرش خانه شان را برای بیرون آمدن از زندان گرو گذاشته و فرار کرده است و حال اگر ظرف یک هفته خود را معرفی نکند، آنها خانه را ضبط می کنند. 

ری دالی که می داند پدرش خلافکار و درگیر تولید و فروش مواد مخدر صنعتی بود، به خاطر خانواده، خطر کرده و به جستجوی او برمی آید اما همه حتی عمویش نیز او را از این کار برحذر می دارند.
نکته خواندنی: فیلم بر اساس داستانی از دنیل وودرل ساخته شده است و جایزه بزرگ هیئت داوران فستیوال فیلم ساندنس سال گذشته را به دست آورده است. 

سبک مستندگونه این فیلم و زندگی مشقت بار بازیگران نوجوان آن، یادآور فیلم های نئورئالیستی ایرانی درباره کودکان و نوجوانان به ویژه آثار بهمن قبادی و مجید مجیدی است. به علاوه بسیاری از بازیگران آن از جمله اشلی تامپسن و ویلیام وایت، از مردم عادی منطقه اوزارکس اند که داستان فیلم در آنجا می گذرد. این افراد برای نخستین بار در یک فیلم ظاهر شده اند. 

جنیفر لارنس به خاطر بازی در نقش ری دالی نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین بازیگر زن نقش اول است. وی قبلا به خاطر بازی در فیلم دشت سوزان نخستین فیلم گیرمو آریاگا، فیلمنامه نویس فیلم های الخاندرو گونزالس ایناریتو (بابل، عشق سگی)، در کنار بازیگرانی چون کیم باسینجر و شارلیز ترون، جایزه بهترین ستاره نوظهور فستیوال فیلم ونیز را دریافت کرده است. 

مراسم اسکار امسال یکشنبه شانزدهم اسفند (27 فوریه) در سالن کداک هالیوود برگزار خواهد شد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین