سماور و کتری از وسایل پر استفاده در هر خانهای هستند که با گذشت زمان و استفاده مکرر رسوبات آهکی ضخیم در آنها به وجود میآید.
به گزارش ایسکا نیوز، سماور و کتری معمولا به دلیل استفاده به طور مداوم رسوبات زخیمی در آن به وجود میآید، برای تمیز کردن رسوب کتری و سماور چندین روش مناسب و کاربردی وجود دارد.
سماور و کتری از وسایل پر استفاده در هر خانهای هستند که با گذشت زمان و استفاده مکرر رسوبات آهکی ضخیم در آنها به وجود میآید. این رسوبات آهکی سبب ایجاد ظاهر بدی در سماور و کتری شده و آب جوش را بدرنگ و بد بو میکند و کیفیت آن را پایین میآورد. برای از بین بردن این رسوبات روشهای فراوانی وجود دارد که در این بخش با این روشها آشنا خواهیم کرد.
سادهترین روش برای از بین بردن رسوبات درون کتری و سماور استفاده از حلالهای آهک است، اما برای حفظ بهداشت و سلامتی بهتر است برای رسوب زدایی از راههای طبیعی و سالم استفاده کنید.
برای از بین بردن جرمهای آهکی، کتری را داغ کنید سپس درون آن آب یخ بریزید تا جرمها از جدار کتری جدا شوند. در این روش اگر کتری بیش از حد داغ شود لحیم آن از بین میرود.
برای رسوب زدایی کتری و سماور مقداری سرکه درون آنها بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس آب آن را خالی کرده و بشویید دوباره کتری را از آب پر کنید و اجازه دهید، بجوشد تا بوی نامطبوع سرکه از داخل کتری رفع شود.
برای از بین بردن رسوب کتری و جلوگیری از رسوب مجدد آن، درون کتری یا سماور فلس صدف یا همان گوش ماهی بریزید تا آهک موجود در آب را به خود جذب نمایند. برای اینکه کتریهای نو رسوب را به خود جذب نکنند، میتوانید از این روش استفاده کنید.
میتوانید برای جرم گیری کتری و سماور مقداری جوش شیرین را در آب حل کنید. مقدار آب باید دو برابر جوش شیرین باشد. میتوانید این کار را چند بار تکرار کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.
برای رسوب زدایی از سیب زمینی رنده شده استفاده کنید. با توجه به اندازه کتری دو یا سه سیب زمینی رنده کرده و درون کتری بریزید سپس اجازه دهید با آب به مدت نیم ساعت بجوشد، درون کتری یک تکه زاج سفید کوبیده شده ریخته و بگذارید نیم ساعت دیگر بجوشد سپس آب کتری را خالی کرده و آن را بشویید و آب تازه درون آن پر کنید و دوباره بجوشانید.
برای از بین بردن رسوب ضخیم کتری و از بین بردن رسوب ضخیم سماور از چند عدد لیموترش یا آبلیمو (کامل یا قاچ شده) استفاده کنید. در این روش لیموها را درون آب کتری ریخته و آب را ۱۰ دقیقه بجوشانید تا رسوب کتری کنده شود.
اگر کتری کوچک است و مقدار رسوبات آن کم است، درون آن آب بریزید و نصف روزکتری را در جایخی یخچال قرار دهید. سپس آن را بشویید و با آب پر کنید و بگذارید به جوش بیاید تا جرم آهکی آن از بین برود.
برای از بین رفتن جرم آهکی کتری چند دقیقه سماور یا کتری را بدون آب حرارت دهید سپس داخل آن را با آب سرد پر کنید تا جرمها از دیواره کتری کنده شود.
درون آن گوش ماهی بیاندازید. گوش ماهیها آهک موجود در آب را به خود جذب، و از رسوب گرفتن کتری و سماور جلوگیری میکنند.
روزی یکبار کتری را با حوله مرطوب تمیز و با یک حوله نرم خشک کنید.
برای جرمگیری کتری و سماور آن را محکم نسایید و از شویندههای صنعتی استفاده نکنید.
مهمترین نکته در جوشاندن آب انتخاب ظروف مناسب است پس برای جوشاندن آب از کتریهای استیل، شیشهای و برنز استفاده کنید و به هیچ عنوان از ظروف غیراستاندارد مثل ظروف آلومینیومی و قلع استفاده نکنید.
بر اساس نظر برخی از پزشکان رسوب کتری، کلسیم و منیزیم رسوب شده است و نباید آن را از بین ببریم، زیرا این دو عنصر نقش اساسی در سلامت و عملکرد قلب و عضلات آن دارند پس گرچه رسوبات موجب تغییر طعم آب میشوند، اما نیازی به رسوب زدایی از جداره کتریها نیست.
آبی که در کتری رسوب گرفته میجوشد سرشار از منیزیم و کلسیم است و ما میتوانیم در صورت استفاده از عناصر مفید آن استفاده کنیم.
برخی دیگر از پزشکان بر این باورند که بدن ما به تمام املاح موجود در آب احتیاج ندارند و مصرف املاح موجود در آب موجب افزایش املاح معدنی در بدن انسان میشود و به همین دلیل افراد دچار بیماریهایی مانند نارسایی کلیه و تضعیف سیستم عصبی و حرکتی میشوند.
تراکم و رسوب کلسیم در آب موجب بیماریهایی خطرناک میشود و برای بیماران کلیوی خطرناک است. وجود سدیم موجود در آب تاثیرات مخربی بر سیستم گوارش میگذارد. همچنین وجود رسوبات باعث تغییر طعم آب میشود و کیفیت آن را پایین میآورد.
رسوبات ضخیم مانند یک عایق عمل میکنند و سبب میشوند که تبادل حرارتی بین دیواره کتری و آب دیرتر اتفاق بیفتد و انرژی بیشتری صرف جوش آوردن آب شود.
همچنین وجود رسوب در کتری باعث میشود دیواره درونی کتری دچار خوردگی شود. به شما پیشنهاد میکنیم بیش از اندازه روی رسوب کتری حساس نباشید و زمانی که رسوبات در کتری ضخیم شد اقدام به تمیز کردن کتری کنید.
در نهایت باید مثل همیشه و طبق روال تمامی مطالب نمناک خاطر نشان کنیم تنها فردی که میتواند تشخیص دهد چه چیزی برای شما مفید یا مضر است تنها پزشکی است که شما را از نزدیک معاینه میکند و به وضعیت جسمی شما واقف است و تمامی این نکات و توضیحات تنها جنبهی اطلاع رسانی و افزایش آگاهی شما را دارند.