bato-adv
bato-adv

سس مخصوص سالاد سزار را با این روش درست کنید

سس مخصوص سالاد سزار را با این روش درست کنید

سس سالاد سزار یکی از مهمترین مواد سرو این سالاد مشهور و خوشمزه است و نیمی از طعم خوب سالاد سزار به سس آن بستگی دارد.

فراروـ سالاد سزار یکی از مشهورترین و خوشمزه‌ترین سالاد‌هایی است که امروزه در منوی اصلی تمام رستوران‌ها و کافه‌ها وجود دارد و هر آشپزی دستور تهیه ویژه خود را برای درست کردن سالاد سزار و سس آن دارد. این سالاد که از ترکیب برگ‌های کاهو، تکه‌های مرغ گریل یا سوخاری، نان تست گریل شده، زیتون و... تهیه می‌شود، دارای سس مخصوصی است که بیشترین طعم خوب آن به مزه همین سس بستگی دارد. یکی از مشهورترین داستان‌ها درباره ابداع سالاد سزار مربوط به ۱۰۰ سال پیش و یک آشپز ایتالیایی ـ آمریکایی به نام سزار کاردینی است. سزار کاردینی در آشپزخانه رستورانش متوجه می‌شود که مواد غذایی کم آورده است و برای بقیه سفارشات نیاز به مواد غذایی بیشتری دارد. او که نمی‌خواست مشتریانش گرسنه از رستوران بیرون بروند، تصمیم گرفت با باقی‌مانده مواد غذایی که در آشپزخانه است، غذایی را سرهم کند و روی میز مشتری بفرستد. او برگ‌های کاهو را کمی درشت‌تر از حد معمول خرد کرد و داخل کاسه ریخت؛ سپس کمی روغن زیتون و تخم مرغ آبپز به آن اضافه کرد و این ظرف شگفت‌انگیز را روی میز مشتریان فرستاد.

کسانی که این سالاد را خوردند، از طعم بی‌نظیر آن شگفت‌زده شدند و به این ترتیب سالاد مشهور سزار اختراع شد. مردم که برای خوردن این سالاد به رستوران کاردینی می‌رفتند، نام این سالاد را به افتخار نام آشپز مخصوص آن، سالاد سزار گذاشتند. ویژگی مهم این سالاد، سس خوشمزه و جذابی بود که سزار کاردینی آن را با دستور ویژه خودش تهیه می‌کرد و روی مواد سالاد می‌ریخت. مردم چنان شیفته این سس شدند که سال‌ها بعد سزار کاردینی به تولید انبوه آن پرداخت و بطری‌های مشهور حاوی سس سزار را به مردم می‌فروخت. امروز سس سالاد سزار در رستوران‌های مختلف با روش‌های متنوع تهیه می‌شود و برخی از آن‌ها واقعا خوشمزه و خاص هستند. ما در این مطلب می‌خواهیم یک ترکیب جذاب و خوشمزه برای تهیه سس سزار رستورانی را به شما آموزش بدهیم تا بتوانید در منزل سالاد سزار رستورانی تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

سرکه سفید: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: نصف فنجان
سس خردل: ۱ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
پنیر پارمسان: ۱۰۰ گرم
سیر: ۱ حبه بزرگ
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری
سرکه بالزامیک: دو قاشق غذاخوری
آب سرد: دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه

سس سالاد سزار

برای درست کردن این سس سزار مخصوص اول زرده‌های تخم مرغ را داخل یک کاسه بریزید و با همزن دستی به مدت ۲ تا ۳ دقیقه خوب هم بزنید. سرکه را داخل زرده‌ها بریزید و ۱ دقیقه دیگر هم بزنید تا خیالتان از بوی زحم تخم مرغ راحت شود. حالا سس خردل را داخل تخم مرغ بریزید و سی ثانیه هم بزنید. در مرحله بعد سس بالزامیک را اضافه کنید و باز سی ثانیه هم بزنید. حالا آبلیمو و سیر رنده شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. در مرحله بعد روغن زیتون را بریزید و هم بزنید و بعد پنیر پارمسان را اضافه کنید و باز هم بزنید. در آخر آب سرد را همراه با نمک و فلفل سیاه به مواد سس اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس یکدست شود. حالا سس سزار را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا جا بیفتد و مزه‌ها به خرد هم بروند و بعد سس را همراه با سالا سزار خوشمزه سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم

ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:

۱ ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

۲ ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

۳ ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

ـ هم زدن زرده تخم مرغ برای درست کردن این سس اهمیت زیادی دارد. بهتر است از همزن برقی استفاده نکنید، چون زرده نباید حالت پفی پیدا کند. اما با همزن دستی باید زرده را طوری هم بزنید تا کاملا شفاف و یکدست شود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv