ترشی یکی از بهترین گزینههای همراه غذاها است؛ یکی از ترشترین و در عین حال، خوشمزهترین ترشیهای مناسب انواع غذا بخصوص غذاهای ملس، ترشی لیمو ترش است.
ترشی یکی از بهترین گزینههای همراه غذاهاست. بخصوص اگر ترشی از اساس ترش باشد که میتواند در کنار بعضی غذاها که شیرین یا ملس هستند معجزه کنند. یکی از ترشترین و در عین حال خوشمزهترین ترشیهای مناسب انواع غذا بخصوص غذاهای ملس، ترشی لیمو ترش است.
به گزارش کتاب کاله، اینجا میخواهیم طرز تهیه ترشی لیمو ترش بندری را بررسی کنیم.
لیمو ترش ۱۲ عدد
سرکه ۱ تا ۲ لیوان
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه و قرمز و فلفل سبز به مقدار لازم
سیر ۲ حبه
سیاه دانه و تخم گشنیز به مقدار لازم
۱. آماده کردن لیموها
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیمو ترش بندری ابتدا لیموها را تمیز بشویید، خشک کنید و بعد که خوب لیموها خشک شدند آنها را برش داده و آب آن را بگیرید.
۲. تفت دادن تخم گشنیز و مخلوط کردن ادویهها
اکنون زمان آن است که ابتدا تخم گشنیز را در تابهای که داغ شده بریزید و خوب تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. بعد باقی ادویهها را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا با هم ترکیب شوند.
۳. ریختن مواد در شیشه
آخرین مرحله از طرز تهیه ترشی لیمو ترش بندری این است که لیموهای بریده شده را در یک ظرف شیشهای بریزید و بعد ادویههایی که خوب خنک دهاند را اضافه کنید و همزمان نمک را به شیشه اضافه کنید در نهایت سرکه و آبلیمو را اضافه کنید. فقط حواستان باشد کامل شیشه را پر نکنید، چون لیمو آب میاندازد سپس در شیشه را ببندید و بگذارید ترشی به مدت ۲ تا ۳ هفته جا بیافتد.
نکته مهم: حتما از ظرف شیشهای استفاده کنید، در غیر این صورت، اسید موجود در آب لیمو میتواند مشکلاتی برای سلامت شما ایجاد کند.
طرز تهیه ترشی لیمو ترش بندری کار سختی نیست، اما نیاز به دقت در مورد نکاتی دارد که در ادامه آنها را مرور میکنیم.
خرد کردن لیموترش به روشهای مختلف
لیمو ترش را برای ترشی میتوانید هم به شکل حلقه حلقه ببرید، درست مثل آنچه ما در بالا انجام دادیم، یا این که از بالا و پایین آن کمی پوستش را بگیرید و بعد آن را چهار قاچ کنید بدون آنکه چهار قاچ از هم جدا باشند. یا این که کاملا چهار قاچ یا هشت قاچ کنید و در ترشی استفاده کنید. اگر دوست ندارید پوست لیموترش در ترشی باقی بماند میتوانید پوست آن را بگیرید.
اما از پوست لیمو ترش مهمتر گرفتن هسته لیمو ترش است، چون ماندن هسته باعث میشود ترشی شما تلخ شود.
نگهداری ترشی لیمو
برای نگهداری این ترشی تا قبل از این که در شیشه را باز کنید میتوانید آن را در جای خنک نگهداری کنید و لازم نیست حتما در یخچال بگذارید، اما بعد از باز کردن ظرف شیشه حتما آن را در یخچال نگهداری کنید.
انواع روشهای تهیه ترشی لیمو
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم ترشی لیمو ترش به روشهای مختلف تهیه میشود، اما چیزی که شبیه ترشی لیمو ترش بندری باشد، نمونه هندی آن است. در طرز تهیه ترشی لیمو ترش هندی از آب لیمو برای تهیه ترشی استفاده میشود.
همانطور که دیدید تهیه ترشی لیمو هم با پوست هم بدون پوست امکانپذیر است، اما در طرز تهیه ترشی لیمو ترش با پوست باید حتما پوست لیمو را خوب بشویید. حتی برخی فقط از پوست لیمو برای تهیه ترشی استفاده میکنند یعنی آب لیمو را میگیرند و با پوست آن ترشی درست میکنند.
یکی دیگر از انواع روشهای تهیه ترشی لیمو طرز تهیه ترشی لیمو ترش عربی است که در آن از انواع مختلف ادویه استفاده از جمله زردچوبه و فلفل استفاده میشود.
یکی از جذابترین و متفاوتترین روشهای تهیه ترشی استفاده از رب انار است بخصوص اگر با لیمو همراه باشد. در طرز تهیه ترشی لیمو ترش با رب انار از ترکیب آب لیمو و رب انار استفاده میشود.
اگر از آن دسته افراد هستید که با ترشی مشکل دارند و نمیخواهید ترشی شما خیلی ترش باشد میتوانید طرز تهیه ترشی لیمو ترش ملس را امتحان کنید. برای تهیه این نوع ترشی معمولا مقداری شکر بخصوص شکر قهوهای به ترکیب سرکه یا آبلیمو اضافه میکنند.
در تهیه ترشی لیمو ترش بندری همانطور که دیدید از سرکه استفاده کردیم پس تهیه ترشی لیمو ترش با سرکه هم یکی از روشهای تهیه ترشی لیمو ترش است.
اما سوای تمام گزینهها، طرز تهیه ترشی لیمو ترش شیرازی یکی از جذابترینهاست، چون لیمو ترشهای شیراز در نوع خود خاص و خوشمزه هستند.