bato-adv
bato-adv

غذای عروس هلندی چیست؟

غذای عروس هلندی چیست؟

عروس هلندی از خانواده طوطی سانان و یک پرنده بسیار انسان دوست و باهوش است که بعد از مرغ عشق به عنوان دومین پرنده محبوب در سراسر دنیا شناخته شده است.

عروس هلندی از خانواده طوطی سانان و یک پرنده بسیار انسان دوست و باهوش است که بعد از مرغ عشق به عنوان دومین پرنده محبوب در سراسر دنیا شناخته شده است، این پرنده به دلیل هوش بالای خود قادر به سوت زدن، بازی با اسباب بازی، انجام چند ترفند، حرف زدن و بازیگوشی می‌باشد. عروس هلندی در زبان انگلیسی کاکاتیل (Cockatiel) نامیده می‌شود و ذاتا متعلق به استرالیا می‌باشد و هم اکنون در بسیاری از کشور‌های دنیا می‌توان نژاد‌های مختلف از آن‌ها را یافت.

تغذیه عروس هلندی یکی از مهمترین عواملی است که بایست یک پرورش دهنده به آن توجه داشته باشد. در صورتی که غذای نادرستی به این پرنده داده شود احتمال بیماری و حتی مرگ وجود دارد. در این بین یکی از سوالات مهمی که ذهن هر پروش دهنده را درگیر میکند، چه غذایی به عروس هلندی بدهیم است یا چه غذایی به عروس هلندی ندهیم.

در این مقاله می‌خواهیم در مورد غذای عروس هلندی اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.

چه غذایی برای عروس هلندی خوب است و چه غذا‌هایی بد؟

عروس هلندی نیز مانند هر طوطی دیگری از انواع دانه‌ها و غلات تغذیه می‌کند و به عنوان غذای اصلی این پرنده شناخته می‌شود. دانه ارزن، کتان، تخم آفتابگردان، شاهدانه، جو دو سر، مخلوط هفت تخم، بلال، نخود فرنگی، پسته، بادام زمینی و انواع آجیل‌ها از دانه‌های مورد علاقه عروس هلندی‌ها به شمار می‌رود. اما در کنار این مواد غذایی برای اینکه پرنده شما انواع ویتامین‌ها و آمینو اسید‌ها را دریافت کند، باید از انواع سبزیجات و مکمل‌های غذایی مانند هویج رنده شده، سیب، گلابی، آلبالو، کلم، کاهو، کرفس، جعفری، اسفناج، جوانه گندم و جو، پلت‌ها و کنسانتره ها، برنج آب پز، تخم مرغ آب پز، سینه مرغ آب پز و… تغذیه کند. در حالت کلی می‌توان گفت که تمام مواد غذایی سالم و ارگانیک برای تغذیه عروس هلندی مناسب است، به جز مواد غذایی که بسیار شور، بسیار شیرین و حاوی چربی زیادی است که سیستم گوارشی بدن عروس هلندی قادر به هضم این مواد نیست و بیماری‌های زیادی را برای او در پی خواهد داشت.

در لیست غذا‌های ممنوع برای عروس هلندی، لبنیات از همه مهمتر است. تلاش کنید به هیچ وجه عروس هلندی خود را با مشتقات شیر و هر گونه لبنیات، تغذیه نکنید. یکی دیگر از موارد مهم در تغذیه عروس هلندی به ویژه در دو ماه اول، تغذیه کم آن‌ها با تخمه است. هر ۱۰ روز یک بار و آن هم در تعدادی انگشت شمار به او تخمه بدهید. ضمنا به خاطر داشته باشید، سبزیجات و میوه جات زیاد باعث بروز اسهال در عروس هلندی می‌شود.

نکته جالب اینجاست که عروس هلندی‌ها و به طور کلی طوطی سانان علاقه خاصی به ارزن و کتان دارند و اگر قصد آموزش و دستی کردن این پرنده را دارید، این دو دانه به عنوان بهترین جایزه برای عروس هلندی خواهد بود.

غذا‌های تقویتی عروس هلندی

از بهترین غذا‌های تقویتی عروس هلندی می‌توان به تمامی دسته‌ی پروتئین‌ها اشاره کرد. عروس هلندی بالغ به راحتی می‌تواند انواع مواد غذایی دارای پروتئین همچون گوشت، مرغ و گوشت بوقلمون را هضم نماید. اگر قصد تقویت پرنده خود را دارید، توجه به پروتئین‌ها ضروری است. کربوهیدرات‌ها نیز تامین انرژی این پرنده پر جنب و جوش را بر عهده دارند. از بهترین کربوهیدرات‌های تقویتی برای عروس هلندی می‌توان به لوبیا، ذرت، سیب زمینی و برنج پخته اشاره کرد. توجه کنید که به پرنده تان، ترکیبی جامع و متنوع از غذا‌ها را بدهید و در طول هفته همچون سبزیجات، تنها دو بار به آن‌ها کربوهیدرات بدهید. در انتها نیز برای تقویت بیشتر می‌توانید از محلول مکمل ویتامین در آب استفاده کنید.

غذای عروس هلندی چیست؟

مقدار غذای عروس هلندی

عروس هلندی‌ها مواد غذایی زیادی مصرف نمی‌کنند، بنابراین در هر وعده غذایی فقط به اندازه مصرف پرنده، غذا در اختیارش قرار دهید، چرا که وجود مواد غذایی بیش از مقدار مورد نیاز در محیط باعث ریخت و پاش و کثیف شدن محیط می‌شود و مشکلات زیادی از قبیل گسترش بیماری و رشد عوامل قارچی را به دنبال خواهد داشت.

عروس هلندی بستگی به سنی که دارد مقدار غذا‌های متفاوتی را مصرف خواهد کرد، اما در حالت کلی در هر وعده غذایی حدود ۵ الی ۱۰ گرم دانه مصرف خواهد کرد و اگر قصد دارید به او میوه یا سبزی بدهید یک تکه کوچک کافیست و در مورد گوشت و تخم مرغ و آب پز نیز مقدار کمی از آن برای میان وعده پرنده کفایت خواهد کرد. دقت کنید که شاید پرنده شما مقدار بیشتری را نیز مصرف کند، اما این کار سبب افزایش وزن پرنده خواهد شد که چاقی نیز بیماری‌های زیادی را به دنبال خواهد داشت. در ادامه مقاله غذای عروس هلندی در دوره‌های مختلف رشد را توضیح خواهیم داد.

انتخاب ظرف غذای عروس هلندی

توجه به نظم، تمیزی و چیدمان صحیح قفس عروس هلندی، اهمیت ویژه‌ای در سرحال بودن این پرنده دارد. این موضوع در مورد ظرف آب و غذای عروس هلندی نیز صادق است. به عنوان مثال، پرنده دوست دارد یکی از میله‌های قفس آن، نزدیک به ظرف دانه خوری باشد، که بتواند راحت‌تر غذا بخورد. ضمنا سعی کنید ظرف آبخوری و دانه خوری در کنار یکدیگر باشند.

عروس هلندی در قفس خود نیاز به سه ظرف دارد؛ ابتدا ظرف آبخوری که باید هر روز تمیز و با آب تازه پر شود، دوم ظرف غذا خوری یا دون خوری و سوم ظرف تخمه خوری. سعی کنید محلی را در گوشه قفس برای ظرف دانه خوری انتخاب کنید که به راحتی به وسیله مدفوع پرنده، آلوده نشود. برای سلامت ظروف و فضای عمومی قفس نیز به شما توصیه می‌کنیم حداقل هفته‌ای یک بار قفس پرنده را به صورت کامل تمیز کنید.

غذای عروس هلندی چیست؟

غذای عروس هلندی در دوره‌های مختلف رشد

معمولا پرنده‌ها در هر دوره از زندگی خود دارای رژیم غذایی خاصی هستند که باید توسط پرورش دهنده رعایت شود، در ادامه هر دوره از زندگی عروس هلندی را با شیوه تغذیه مناسب در این دوره خدمت تان معرفی خواهیم کرد:

الف – تولد تا سه ماهگی:

جوجه از لحظه تولد تا سه ماهگی توسط مادر تغذیه می‌شوند و در صورتی که پرورش دهنده خود اقدام به پرورش و جوجه کشی از جوجه‌ها کرده باشد باید با استفاده از سرلاک مناسب اقدام به تغذیه آن‌ها بکند. معمولا جوجه‌ها در هر وعده با ۸ میلی لیتر سرلاک تغذیه می‌شوند و به فاصله هر ۴ الی ۶ ساعت باید دوباره تغذیه شوند، هنگام استفاده از سرنگ و سرلاک برای تغذیه جوجه‌ها دقت کنید که حتما باید غذا را در داخل چینه دان پرنده بریزید، ریختن غذا در دهان او باعث خفگی اش خواهد شد. از دو ماهگی باید کم کم جوجه‌ها را به دانه خوردن و پلت خوردن عادت دهید.

سرلاک‌های مختلفی در بازار وجود دارند که برای تغذیه طوطی سانان کاربرد خواهد داشت، اما به عنوان بهترین سرلاک می‌توان به سرلاک اگزکت (exact) اشاره کرد. این سرلاک به عنوان غذای بچه عروس هلندی نیز شناخته می‌شود. اگر خودتان می‌خواهید سرلاک مناسب برای جوجه‌ها تهیه کنید می‌توانید از ترکیب زرده تخم مرغ، بیسکویت مادر و کمی آرد استفاده کنید، دقت کنید که به ترکیب ساخته شده اصلا شکر یا نمک اضافه نکنید که برای پرنده مضر است.

ب – سه ماهگی تا بلوغ:

جوجه‌ها پس از گذراندن دوره سه ماهگی خود کاملا دانخور خواهند شد و به سرلاک نیازی نخواهند داشت. در این زمان شما می‌توانید پرنده خود را با انواع دانه‌ها، سبزیجات و میوه‌ها تغذیه کنید. تمامی مواردی که در بالا اشاره شد، برای تغذیه عروس هلندی شما مناسب خواهد بود، اما به این نکته نیز توجه کنید که دانه‌هایی مانند کافشه، شاهدانه و بذرک به دلیل طبیعت گرمی که دارند برای جوجه‌های قبل از دوره بلوغ مناسب نخواهد بود.

ج – غذای عروس هلندی در دوره جفت گیری:

اگر شما بیش از یک عروس هلندی دارید و می‌خواهید آن‌ها را با هم جفت کنید نیاز به تغذیه و فراهم کردن شرایط خاصی در این دوره خواهد بود. در مقاله‌های مربوط به جفت گیری عروس هلندی این موارد کاملا توضیح داده شده اند. اما در مورد تغذیه عروس هلندی‌ها در این دوره می‌توان گفت که باید از دانه‌ها و مواد غذایی گرم مانند شاهدانه، تخم ارزن، آفتابگردان، کافشه و … استفاده کنید که پرنده‌ها را برای جفت گیری تحریک کنید، به طور کلی استفاده از مواد غذایی پر چرب و پر پروتئین مانند تخم مرغ آب پز، دانه‌های چرب و مقوی در تقویت بینه عروس هلندی‌ها تاثیر گذار خواهد بود.

د – غذای عروس هلندی تخم گذار:

عروس هلندی‌های ماده اگر بخواهند بهترین و با کیفیت‌ترین تخم‌ها را تولید کنند، طبیعتا باید تغذیه کافی در اختیار داشته باشند. استفاده از دانه ها، سبزیجات، میوه ها، پلت‌ها و انواع غذا‌های تقویتی عروس هلندی تماما در افزایش کیفیت تخم تولید شده تاثیر گذار خواهد بود. استفاده از تخم مرغ آب پز، انواع حبوبات پخته شده، سینه مرغ آب پز شده، پودر استخوان یا کف دریا و یا پودر پوسته تخم مرغ همراه با دانه‌ها از مهم‌ترین مواد غذایی هستند که باید به همراه دانه‌ها به عروس هلندی تخم گذار داده شود.

هـ – غذای عروس هلندی دارای جوجه:

تغذیه عروس هلندی در زمان جوجه داشتن: طبیعتاً پس از به دنیا آمدن جوجه‌ها، عروس هلندی مادر تغذیه آن‌ها را بر عهده خواهد گرفت؛ بنابراین نیاز به مواد غذایی بیشتری خواهد داشت. برای اینکه راحت‌تر بتوانند جوجه‌های خود را تغذیه کنند باید از مواد غذایی نرم مانند تخم مرغ آب پز شده، حبوبات پخته شده، سینه مرغ آب پز شده و سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنید. استفاده از جوانه دانه‌ها و مولتی ویتامین‌ها نیز در تقویت بدن پرنده‌های مادر تاثیر گذار خواهد بود.

غذای بچه عروس هلندی چیست؟

اگر خود عروس هلندی وظیفه بزرگ کردن جوجه اش را بر عهده گرفته باشد، در این صورت خود پرنده مادر غذای هضم شده در چینه دان خود را به دهان جوجه خواهد ریخت و او را تغذیه خواهد کرد، از این طریق غذای عروس هلندی جوجه تامین میشود. در این مورد کافیست پرورش دهنده غذای کافی در اختیار عروس هلندی مادر قرار دهد. اما اگر پرورش دهنده با استفاده از دستگاه جوجه کشی اقدام به جوجه کشی از تخم‌های عروس هلندی کرده باشد، در این صورت تغذیه جوجه‌ها بر عهده پرورش دهنده خواهد بود، غذای جوجه عروس هلندی در این حالت استفاده از سرلاک مناسب است که قبلا توضیح داده شد.

تمامی مواد غذایی اشاره شده در بالا برای تغذیه عروس هلندی‌ها مناسب هستند. اما در حالت کلی برای تقویت بدن عروس‌های هلندی می‌توانید از انواع مواد غذایی دارای پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و … استفاده کنید. عروس‌های هلندی می‌توانند گوشت مرغ و سایر پرنده‌های اهلی را به راحتی هضم کنند، گوشت آب پز پرنده‌ها و حبوبات آب پز شده و تخم مرغ آب پز از جمله منابع سرشار پروتئین هستند. برای تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی کافی باید از انواع میوه‌ها و سبزیجات تغذیه کنند و پلت‌ها نیز می‌توانند سایر ویتامین‌ها و پروتئین‌های مورد نیاز بدن آن‌ها را تامین کنند.

منبع:روزیاتو

برچسب ها: عروس هلندی طوطی
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین