سخنگوی قوه قضاییه، گفت: حدود ۴۰ مورد نقض حقوق بشر در پرونده حمید نوری احصاء شده است که دلالت بر نقض روشن حقوق اولیه وی است.
اعدام ۴ عضو تیم خرابکاری مرتبط با رژیم صهیونیستی، توضیحات قوه قضاییه درباره حکم محمد امامی، برگزاری سومین جلسه دادگاه منافقین، عدم صدور وثیقه برای تتلو و... از مهمترین اخبار حقوقی هفته گذشته بود.
به گزارش ایسنا، اخبار حقوقی هفته گذشته را در این گزارش میخوانید:
حجت الاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه گفت: بعضاً مشاهده میشود که تا اختلاف میان قضات و مراجع قضایی برای تعیین صلاحیتِ ناظر بر رسیدگی به یک پرونده توسط مرجع حل اختلاف (فرض کنید دیوان عالی کشور) حل شود، یک فرآیند یک ساله طی میشود؛ حال آنکه چنانچه همان قاضی اول، تأمل و دقت بیشتری به خرج میداد و با مقام بالاتر و یا قضات دیوان عالی کشور مشورت میکرد، چنین زمان طولانی صرف نمیشد.
رییس قوه قضاییه همچنین طی پیام تسلیتی به مناسبت شهادت مستشار ایران در سوریه خاطرنشان کرد: سردار موسوی که از همرزمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود در جبهه نبرد با تکفیریهای مورد حمایت آمریکا و اسرائیل، مجاهدتها و رشادتها کرد.
محسنی اژهای همچنین با صدور بخشنامهای خطاب به واحدهای قضایی و دادستانهای سراسر کشور دستور اعطای مرخصی به مدت ۱۰ روز برای محکومان مسیحی واجد شرایط را صادر کرد.
حجت الاسلام موحدی آزاد دادستان کل کشور بر رعایت قانون مبنی بر ارزیابی ادله و مدارک مستدل و محکم قبل از احضار و جلب اشخاص تاکید کرد و خطاب به کاندیداهای انتخابات گفت: در ایام انتخابات، کاندیداها دقت و تلاش کنند که اظهارنظر و بیانات آنها مبتنی بر مطالب خلاف واقع علیه اشخاص و نظام نباشد.
حجت الاسلام منتظری، رییس دیوان عالی کشور خطاب به کارکنان این مرجع قضایی گفت: اگر کوچکترین روزنهای از فساد در مجموعه دیوان عالی کشور مشاهده کردید کوتاهی نکنید و موضوع را انتقال دهید.
رییس دیوان عالی کشور همچنین گفت: تقاضاهای مکرر اعاده دادرسی در بسیاری از موارد ضرورت ندارد؛ گاهی فردی در پروندهای ۱۲ مرتبه تقاضای اعاده دادرسی مطرح میکند، این موضوع برای دستگاه قضایی مشکل آفرین است و باید ساماندهی شود.
حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با بیان اینکه متأسفانه مهمترین رکن و ابزار کاری دشمن در داخل کشور است، گفت: برخی افراد با سوء استفاده از جایگاه و موقعیت اجتماعی خود در لواء مذهب، تجارت، فرهنگ، سیاست و اقتصاد در سطح جامعه حضور دارند که در ظاهر خیلی شناخته شده نیستند، اما اثر گذار هستند.
حجتالاسلام والمسلمین پورخاقان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور با محکوم کردن صهیونیستها در به شهادت رساندن دیپلمات نظامی کشورمان، سردار سید رضی موسوی گفت: صهیونیستها بدانند که دیگر دوران بزن در رو گذشته و خون پاک فرماندهان نظامی و انتظامی بر زمین نخواهد ماند و خبرهای فتح و پیروزی در راه است.
مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد چهار نفر از از عوامل تیم خرابکاری مرتبط با رژیم صهیونیستی که تحت هدایت افسران سرویس موساد مرتکب اقدامات گستردهای علیه امنیت کشور شده بودند پس از طی روال قانونی روز جمعه_ ۸ دی ماه_ به دار مجازات آویخته شدند.
مرکز رسانه قوه قضائیه در هفته گذشته اخبار مربوط به آزادی محمد امامی -تهیه کننده سریال شهرزاد و از متهمان پرونده بانک سرمایه که به ۲۰ سال حبس محکوم شد را رد و اعلام کرد که حکم زندان او پابرجاست، ولی یک دوره مرخصی رفته است.
محمدجعفر عبداللهی رئیس کل دادگستری استان سمنان گفت: مبارزه درونسازمانی با فساد در دستگاه قضایی استان سمنان منجر به دستگیری ۱۳ نفر شد.
علی القاصی، رییس دادگستری استان تهران گفت: یک واحد تولیدی در زمینه محصولات ملامینی، پروفیل و تزریق پلاستیک با پیگیریها و اقدامات دستگاه قضا و اداره تصفیه امور ورشکستگی دادگستری کل استان تهران احیا شد.
وی همچنین از رفع نواقص و موانع شکلی پرونده حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران و تعیین وقت رسیدگی برای این پرونده در ماه آینده خبر داد.
رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین گفت: گفت: مجموعه قضایی استان تهران صرفا در ۹ ماهه سال جاری با اقدامات و پیگیریهای بهعمل آمده در مرحله تحقیقات موفق به وصول سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال فرار مالیاتی و ۱۵۸ میلیون یورو رفع تعهد ارزی شده است.
القاصی در نهمین نشست ستاد ساماندهی زندانیان و جمعیت کیفری که در ندامتگاه اوین بهصورت ویدئوکنفرانس با زندانهای استان تهران برگزار شد، گفت: بدون تردید با اتخاذ تدابیر لازم میتوان از اعزام به زندان بسیاری از متهمان جلوگیری کرد؛ لذا تاکید میشود از صدور قرارهای منتهی به بازداشت غیرضرور پرهیز شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین از رسیدگی به مشکلات حقوقی و قضایی ۳۷۰۰ نفر از زندانیان در جریان حضور ۲۵۰ نفر از قضات و مسئولان قضایی در زندانهای استان تهران خبر داد.
علی صالحی، دادستان تهران در بازدید از ندامتگاه مرکزی نسوان استان تهران گفت: عمده درخواستهای مطرح شده در این بازدید از سوی مددجویان شامل اعمال ماده ۴۷۷، درخواست انتقالی و ارفاقات قانونی از جمله مرخصی، آزادی مشروط، رای باز و … بود که به تمام این درخواستها رسیدگی و دستورات لازم و متناسب صادر شد.
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه گفت: حدود ۴۰ مورد نقض حقوق بشر در پرونده حمید نوری احصاء شده است که دلالت بر نقض روشن حقوق اولیه وی است.
کاظم غریب آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به لایحه جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشورگفت: برای ما هیچ فرقی ندارد که هموطن ما در کدام کشور است، چه دین و آیینی دارد؛ وظیفه ما رسیدگی و پیگیری و حل مشکلات ایرانیان خارج از کشور و هموطنانمان است.
غریب آبادی گفت: جمهوری اسلامی هم اکنون در معادلات منطقهای و بینالمللی در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد و این حجم از دشمنی با ایران ناشی از اقتدار و استقلال جمهوری اسلامی است.
محمد کاظمی فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: با داشتن «ثنا» ایرانیان خارج از کشور هم میتوانند از تمامی خدمات الکترونیک قضایی که در پنجره واحد خدمات فراهم است همانند هموطنان در داخل کشور استفاده کنند.
اکبر نصراللهی، سخنگوی هیات منصفه دادگاههای سیاسی و مطبوعاتی درباره جلسه دادگاه هفته گذشته گفت: این هیات در جلسه دادگاه مطبوعات، به اتفاق آراء مدیرمسئول روزنامه اینترنتی «فراز» را مجرم نشناخت.
حسن روحانینیا، مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی گفت: از اوایل سال جاری مطابق برنامهریزیها، نیاز به یک سامانه ارائه خدمات غیرحضوری احساس شد؛ بنابراین کانون با برنامهریزی صورت گرفته و تلاشهای تیم فنی کانون، سامانه «پناه» به عنوان یک سامانهای که زیرساخت لازم برای ارائه خدمات غیرحضوری دفاتر را به مردم فراهم میکند، ایجاد شد.
حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در هفته گذشته طی بخشنامهای به ادارات کل ثبت در سراسر کشور بر اجرای سیاستهای کلی توسعه دریا محور ابلاغی رهبر انقلاب در جهت توسعه بهرهگیری از دریا به عنوان یک پیشران و محور توسعه کشور و احراز جایگاه شایسته منطقهای و جهانی، تاکید کرد.
سیدمهدی حجتی، حقوقدان با اشاره به ابطال مصوبه هیات وزیران درباره مجوز واردات خودرو برای بازیکنان تیم ملی فوتبال و کادر فنی آن گفت: این مصوبه نمیتواند حقوق مکتسبهای برای مشمولان آن ایجاد کند، زیرا حق مکتسب زمانی ایجاد میشود که مبتنی بر تصرفات و مقدمات مشروع باشد.
قوه قضاییه در هفته گذشته اعلام کرد: ادعایی در فضای مجازی منتشر شد که عنوان میکرد با برخی اعضای خانواده امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو تماس گرفته شده و عنوان شده است احتمال صدور قرار وثیقه برای او وجود دارد. نتیجه پیگیری از روند تحقیقات پرونده تتلو نشان میدهد تحقیقات در مورد این فرد و پرونده وی در جریان است و ادعای صدور قرار وثیقه احتمالی برای او کذب است.
سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اعضای سازمان مجاهدین (منافقین) هفته گذشته در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به صورت علنی برگزار شد و نماینده دادستان کیفرخواست متهمان ردیف ۲۴ تا ۳۳ پرونده را قرائت کرد و گفت: این گروهک (منافقین)، گروهک آواره است و برای اینکه کشوری اجازه دهد در آن اقامت کنند، باید خوش خدمتی کنند بعنوان اجیر و مزدور پول میگیرند و جنایت مرتکب میشوند. خودشان انتخاب کردند که ابزار دست و اجیر باشند. در قبال این خوش خدمتی میخواهند چه بدست آورند؟ زمینی برای ساکن شدن، پادگانی برای شاخه نظامی شان و پولی که اموراتشان را بگذرانند. آیا حقیرتر از این گروه سراغ دارید؟
طبق اعلام حجت الاسلام دهقانی قاضی دادگاه جلسه بعدی سه شنبه هفته آینده (۱۲ دی) برگزار میشود.
حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در مراسم تحلیف ۱۳۰ نفر از سردفتران اسناد رسمی جدید الانتصاب گفت: اکنون عهدهدار امانت بزرگی شدهاید و شما کسانی هستید که به تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در شش تیرماه سال جاری در بحث آثار و عواقب اسناد عادی و حرکت به سمت تنظیم اسناد رسمی کمک خواهید کرد.
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری گفت: طرح «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»، قانون مهمی است و با اجرایی شدن آن تحول بزرگی در جامعه از جهت آرامش مردم برای اثبات مالکیت و پیشگیری از بسیاری جرایم و تخلفات رخ میدهد.
محمدباقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه گفت: به جرائم عمدی برخی از سردفتران مانند جعل در اسناد رسمی نمیتوانیم به دید ترحم نگاه کنیم، زیرا حیثیت سردفتری را از بین میبرند البته تعداد این افراد بسیار کم هستند.
علی خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران گفت: سال آینده در چنین روزی از تعداد اسنادی ارائه گزارش خواهیم کرد که از طریق دفاتر اسناد رسمی مجازی و کاملاً به صورت غیر حضوری در کشور تنظیم شده است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: سازمان تعزیرات دو شرکت خودروساز را علاوه بر جریمه نقدی به بازگرداندن بیش از ۲۰۰۰ میلیارد ریال اضافه دریافتی به مشتریان محکوم کرد.