لوکوم یا راحتالحلقوم یک نوع دسر ژلاتینی و نرم ترکیهای است که برای تهیه آن معمولا از نشاسته، آبمیوه و مغزهای مختلف استفاده میشود.
لوکوم پرتقالی یا راحت الحلقوم پرتقالی یک نوع دسر ترکیهای است که بافتی ژلاتینی دارد و برای تهیه آن معمولا از آب پرتقال طبیعی استفاده میشود. برخی افراد لوکوم را به صورت مغزدار درست میکنند و برخی دیگر ترجیح میدهند این شیرینی را ساده آماده کنند.
به گزارش اکالا بلاگ، در این مقاله، میتوانید با طرز تهیه لوکوم پرتقالی به چند روش مختلف آشنا شوید.
آب پرتقال ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
پودر نشاسته گندم ۲ قاشق غذاخوری سر پر
شکر ۱۰۰ گرم
کره ۲ قاشق مرباخوری
پودر نارگیل به مقدار لازم
برای تهیه شیرینی لوکوم ترکیهای با بافت ژلهای و خوشمزه، معمولا از پودر نشاسته گندم استفاده میشود. اگر به دنبال یک دسر پرتقالی ساده هستید، بهتر است در نگاهی به طرز تهیه لوکوم پرتغالی با نشاسته بیندازید.
مرحله اول، آب پرتقال، نشاسته و شکر را روی حرارت قرار دهید
در اولین مرحله از طرز تهیه لوکوم پرتقالی باید آب پرتقال را با شکر و نشاسته ذرت ترکیب کنید و در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را مدام هم بزنید تا بوی خامی نشاسته گرفته شود و لوکوم شروع به غلیظ شدن کند.
مرحله دوم، کره را به لوکوم اضافه کنید
هم زدن مواد لوکوم را آنقدر ادامه دهید تا مواد لوکوم غلیظ شوند. زمانی که غلظت مواد کمی بیشتر از فرنی شد، کره را به آن اضافه کنید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و دیگر لوکوم را هم نزنید. صبر کنید تا مواد کمی خنک شوند و از داغی بیفتند.
مرحله سوم، مواد لوکوم پرتقالی را در قالب بریزید
بعد از این که مواد لوکوم پرتقالی از داغی افتاد، باید آن را در قالب مورد نظرتان بریزید. به خاطر داشته باشید که برای تهیه لوکوم باید از ظروف یا قالبهایی که قطر نسبتا کمی دارند استفاده کنید. میتوانید قالب مورد نظرتان را کمی چرب یا خیس کنید و بعد مواد لوکوم را در آن بریزید. این کار کمک میکند تا بعد از سفت شدن لوکوم راحتتر آن را خارج کنید. لوکوم را برای حدود ۸ ساعت در یخچال قرار دهید و اجازه دهید کاملا سفت شود.
مرحله چهارم، لوکوم را سرو کنید
بعد از این که لوکوم کاملا سفت شد، آن را به هر شکلی که دوست دارید با چاقو یا کاترهای فلزی برش دهید و در پودر نارگیل بغلتانید. در نهایت لوکومهای خوشمزه را در ظرف مورد نظرتان بچینید و از طعم آنها لذت ببرید.
کمپوت پوست پرتقال ۱۲۵ گرم
شکلات تختهای شیری ۲۵۰ گرم
پودر نارگیل ۱۲۵ گرم
کره حیوانی ۶۰ گرم
خامه صبحانه ۷۵ گرم
برای تهیه این لوکوم پرتقالی نیاز به کمپوت پوست پرتقال دارید. برای تهیه این کمپوت باید پوست پرتقال را ریز خرد کنید و چند ساعت در آب سرد قرار دهید. چند بار آب پوست پرتقالها را عوض کنید و بعد آن را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید و بعد آبکش کنید. این کار را ۳ بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود.
سپس پوست پرتقال را برای چند دقیقه با شکر و کمی آب جوشانید تا کمپوت شما آماده شود. در ادامه کره را روی حرارت ذوب کنید و بعد شکلات سفید را اضافه کنید. مواد را مدام هم بزنید تا یکدست شوند. خامه را روی بخار کتری گرم کنید و به سایر مواد اضافه کنید. زمانی که مواد یکدست شدند، شعله گاز را خاموش و صبر کنید تا خنک شوند.
در ادامه کمپوت پوست پرتقال را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. کف قالب مورد نظرتان را با کاغذ روغن بپوشانید و بعد مواد لوکوم را در ظرف بریزید به طوری که قطر آن حدود ۱ تا ۲ سانتیمتر باشد. سپس قالب را در یخچال بگذارید تا شیرینی شما سفت شود. در نهایت شیرینی را از قالب خارج کنید و به هر شکلی که دوست دارید برش دهید.
ژله پرتقال ۱ بسته
نشاسته گل نصف لیوان فرانسوی دستهدار
آب ۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
گلاب ۳ قاشق غذاخوری
کره ۱ قاشق غذاخوری
برای تهیه لوکوم پرتقالی با ژله ابتدا باید آب و نشاسته را ترکیب و از صافی رد کنید. در ادامه پودر ژله و شکر را به آن اضافه کنید. مواد را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام هم بزنید تا لوکوم کاملا غلیظ شود. زمانی که غلظت لوکوم به اندازه مناسب رسید، گلاب و کره را اضافه کنید و تند تند مواد را هم بزنید.
سپس شعله گاز را خاموش کنید. کف یک قالب پلاستیک یا سلفون بکشید و سپس مواد لوکوم را در قالب بریزید. قالب را برای چند ساعت در یخچال بگذارید و بعد به شکل دلخواه برش دهید و در پودر قند یا پودر نارگیل بغلتانید.
برای تهیه لوکوم پرتقالی با نشاسته ذرت ابتدا باید آب پرتقال، شکر و نشاسته با هم ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. مواد را مدام هم بزنید تا غلیظ شوند. سپس مقداری وانیل و کره به آن اضافه کنید. حرارت را خاموش کنید تا کره به آرامی آب شود. سپس مواد لوکوم را در قالب بریزید و چند ساعت در یخچال قرار دهید تا لوکوم شما آماده شود.
در این بخش به چند نکته طلایی برای تهیه لوکوم پرتقالی اشاره خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
مقدار شکری که به لوکوم پرتقالی اضافه میکنید، کاملا سلیقهای است. اگر دوست دارید طعم لوکوم شما شیرینتر باشد، میتوانید از مقدار شکر بیشتری در این دسر استفاده کنید.
در طرز تهیه لوکوم پرتقال بهتر است از ترکیب آب پرتقال طبیعی و آب پرتقال صنعتی استفاده کنید. اگر فقط از آب پرتقال طبیعی برای تهیه این لوکوم استفاده کنید، ممکن است طعم دسر شما کمی تلخ شود.
اگر از شربت پرتقال برای تهیه لوکوم پرتقالی استفاده میکنید، بهتر است شکر را حذف و یا مقدار آن را کمتر کنید.
برای تهیه لوکوم پرتقالی باید شعله گاز را کم کنید و مدام مواد را هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. میتوانید لوکوم پرتقالی را تا ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید.
برای خوش عطر شدن لوکوم پرتقالی میتوانید از مقداری وانیل در این دسر استفاده کنید.
اگر برای تهیه لوکوم پرتقالی از نشاسته گل استفاده میکنید، ابتدا باید آب پرتقال را با کمی آب سرد و شکر در قابلمه بریزید و خوب هم بزنید و سپس نشاسته گل را اضافه کنید و آنقدر مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. سپس مواد لوکوم را از صافی رد کنید و بعد روی حرارت قرار دهید تا گلولههای نشاسته در دسر باقی نماند.
قبل از ریختن لوکوم در قالب بهتر است ظرف مورد نظرتان را کمی خیس یا چرب کنید و بعد مواد لوکوم را در قالب بریزید. این کار موجب میشود تا لوکوم بعد از سفت شدن راحتتر از ظرف خارج شود.
اگر از آب پرتقال طبیعی برای تهیه لوکوم استفاده میکنید، حتما آن را از صافی رد کنید تا کاملا زلال و شفاف شود.
اضافه کردن کره به لوکوم بافت بهتری میبخشد، اما در صورت تمایل میتوانید لوکوم را بدون کره نیز تهیه کنید.
برای تزیین لوکوم پرتقالی میتوانید به جای پودر نارگیل از مقداری پودر قند یا نشاسته استفاده کنید.
میتوانید لوکوم پرتقالی را به صورت مغزدار درست کنید. در این روش باید داخل مایه لوکوم مقداری مغز پسته، بادام و یا گردوی خرد شده بریزید.
برای برش دادن لوکوم باید چاقو یا کاتر مورد نظرتان را با آب سرد خیس کنید تا لوکوم راحتتر برش بخورد.
برای خوشرنگ شدن لوکوم پرتقال میتوانید از چند قطره رنگ خوراکی نارنجی استفاده کنید.
لوکوم یکی از راحتترین و خوشطعمترین دسرهای ترکیهای است که میتوانید آن را به سادگی در خانه درست کنید. میتوانید لوکوم پرتقال را به صورت مغزدار و یا حتی با ترکیب آبمیوههای مختلف تهیه کنید و از آن به عنوان یک تنقلات خوشمزه و سالم استفاده کنید. از همراهی شما با مجله آشپزی اکالا سپاسگزاریم.
در این بخش به برخی از رایجترین سوالات شما در مورد لوکوم پرتقالی پاسخ دادهایم.
لوکوم چیست؟
لوکوم یا راحتالحلقوم یک نوع دسر ژلاتینی و نرم ترکیهای است که برای تهیه آن معمولا از نشاسته، آبمیوه و مغزهای مختلف استفاده میشود.
در طرز تهیه لوکوم پرتقال به روش ترکیهای از چه نوع نشاستهای استفاده کنیم؟
در دستور پخت شیرینی لوکوم پرتقالی بهتر است از نشاسته گندم یا گل استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید این دسر را با نشاسته ذرت نیز درست کنید.