برخی کارشناسان معتقدند در همه جای دنیا شناور شدن قیمت بلیت امتحان خود را پس داده و جواب مثبت گرفته است. یعنی بلیت در ساعتها و روزهای گوناگون با قیمتهای مختلف در اختیار مردم قرار میگیرد و این یک اصل است که سینماهای دنیا از آن پیروی میکنند. امیرحسین علمالهدی، کارشناس سینما، معتقد است بلیت سینما را نمیتوان از صبح تا شب با یک نرخ ارائه کرد.
افزایش قیمت بلیت سینما در این روزها یک بار دیگر سر یک بحث قدیمی را باز کرد. در این رابطه دو طیف موافق و مخالف وجود دارد. موافقان افزایش قیمت بلیت سینما آن را با قیمت چیپس و پفک مقایسه میکنند و مخالفان معتقدند در صورت گران شدن بلیت، ریزش شدید مخاطب به وجود میآید.
به گزارش دنیای اقتصاد، قیمت بلیتها سال گذشته از ۲۰هزار تومان تا ۶۰هزار تومان نرخگذاری شده و حالا قرار است با اختیار سینمادارها در سانسهای پیک تا ۸۰هزار تومان افزایش پیدا کند. هفته گذشته روح الله سهرابی، مدیرکل دفتر نظارت، گفت پس از بررسیهای کارشناسی و ارزیابی همه شرایط تولید و عرضه، طبق مصوبه و پیشنهاد شورای صنفی نمایش و موافقت رئیس سازمان سینمایی، قیمت بلیت سینما در ساعات پیک و سانسهای طلایی روزهای پنجشنبه و جمعه در سینماهای مدرن به صورت شناور تا سقف۸۰هزار تومان و در سینماهای ممتاز تا سقف ۶۰هزار تومان در اختیار مدیران سینماها خواهد بود.
طرح بلیت نیمبها قرار است از ۱۱ دیماه در روزهای دوشنبه و سهشنبه اجرا شود و چنانچه این طرح به نفع مخاطبان و اقتصاد سینما باشد، اجرای آن ادامه خواهد داشت. در غیر این صورت، پس از اجرای آزمایشی، به همان شیوه قبل یعنی نیمبها بودن یک روز در هفته بازمیگردد. واقعیت این است که در چنین وضعیتی دخل و خرج سینما با یکدیگر همخوانی ندارند.
از سویی نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه در سه شنبههایی که سینماها بلیت نیم بها عرضه میکنند تعداد مشتریانشان بهشدت افزایش پیدا میکند. این در حالی است که در این وضعیت برخی کارشناسان سینما میگویند قیمت بلیت باید بین ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار تومان نرخگذاری شود. کارشناس دیگری هم پیشتر گفته در صنعت سینما قیمت یکدلاری بلیت یک شوخی است و تقریبا بهجز هند که تصحیح سیاستهای سینمایی خود را در دستور کار قرار داده، کشوری را سراغ ندارم که بلیت سینمای آن با ادعای پیش رفتن به سمت صنعت سینما، یک دلار باشد.
برخی کارشناسان هم معتقدند در همه جای دنیا شناور شدن قیمت بلیت امتحان خود را پس داده و جواب مثبت گرفته است. یعنی بلیت در ساعتها و روزهای گوناگون با قیمتهای مختلف در اختیار مردم قرار میگیرد و این یک اصل است که سینماهای دنیا از آن پیروی میکنند. امیرحسین علمالهدی، کارشناس سینما، معتقد است بلیت سینما را نمیتوان از صبح تا شب با یک نرخ ارائه کرد.
قیمتها براساس کیفیت سینماها و فیلمها متغیر است و اینها پارامترهایی هستند که مخاطب میتواند براساس آنها و متناسب با درآمد خود برای مراجعه به سینما تصمیم بگیرد. امسال فعلا حدود ۲۱میلیون نفر به سینما رفتهاند. این آمار نسبت به پارسال ۷میلیون نفر رشد داشته و برخی فیلمها فروشهای قابلتوجهی داشتهاند. اما شاید آنچه باعث تصمیم ناگهانی مدیران سینما در این مقطع شده، افزایش قیمت بلیتهای کنسرت باشد که بین ۲۰۰ تا ۸۰۰هزار تومان است. به نظر میرسد مدیران سینما میخواهند افزایش قیمت بلیت را پلکانی اجرا کنند، یعنی در حال حاضر قیمت را به ۸۰هزار تومان برسانند و بعد از عید بشود ۱۰۰هزار تومان.
همین گمانهزنیها البته باعث شد دیروز همایون اسعدیان، دبیر شورای صنفی نمایش، مصاحبه کند و بگوید برنامهریزی خاصی برای ۱۰۰هزار تومانی شدن بلیت سینما وجود ندارد.
او در گفتگو با ایسنا درباره تصمیم ناگهانی افزایش قیمت بلیت گفت: «واقعیت این است که قیمت بلیت سینما بسیار ارزان است، بهخصوص در سینماهای مدرن، چون خرجی که مردم برای پفک و پففیل میکنند بهمراتب بیشتر از پولی است که برای بلیت سینما میدهند؛ بنابراین این بحث را مطرح کردیم که به سینماهای مدرن و نیز سینماهای ممتاز اجازه دهیم تا در سانسهای پیک قیمت بلیت را تا سقف ۸۰هزار تومان افزایش دهند. البته میدانیم بسیاری از سینماها این کار را انجام نخواهند داد، کما اینکه برخی صاحبان سینما هم این مساله را اعلام کردند، ولی مشتریان برخی سینماها در بعضی مناطق شهر هستند که این ظرفیت را دارند که در سانسهای پیک یا روزهای آخر هفته بلیت ۸۰هزار تومانی بخرند.»
اسعدیان تاکید کرد: «با توجه به افزایش هزینههای تولید فیلم و افزایش وحشتناک هزینه سالنهای سینما مدتها بود به دنبال افزایش قیمت بلیت بودیم، چون به آن نیاز داریم. فکر میکنم با دو روز شدن فروش بلیت نیمبها، این امکان برای همه با بضاعتهای مالی مختلف فراهم میشود تا به تماشای فیلمها بروند.» او درباره اینکه آیا این افزایش قیمت از ابتدای سال آینده دوباره ادامه خواهد داشت و آیا در این روند بلیت ۱۰۰هزار تومانی هم پیشبینی شده است، گفت: «در شرایطی که ما زندگی میکنیم صحبت از فردا هم کمی سخت است چه رسد به چند ماه آینده، چون با تورمی روبهرو هستیم که نمیدانیم قیمتها را چقدر بالا خواهد بود.»