وضعیت بارشها در کشور با وجود ریزشهای جویی که تاکنون رخ داده همچنان نامطلوب ارزیابی میشود، در این میان وضعیت در استان تهران بهمراتب بدتر شده، بهگونهای که بارشها در این استان ۵۷ درصد کاهش داشته که این امر ضرورت رعایت مصرف به میزان حداقل ۱۰ درصد را ضروری میسازد.
بیش از یکصد روز از سال آبی جاری گذشته و وضعیت بارندگیها در سراسر کشور همچنان نامطلوب است و میزان آن در مقایسه با میانگین بلندمدت ۴۴.۳ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، این کاهش بارش، اما در استان تهران وضعیت بهمراتب بدتری را رقم زده و در کلانشهر تهران نیز نسبت به کل کشور و استان تهران نگرانکنندهتر است.
بر اساس آخرین بررسیها در شهر افزون بر ۱۰ میلیوننفری تهران، میزان بارشها از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۶۷ درصد در مقایسه با میانگین دوره مشابه درازمدت کمتر شده است.
بنا بر اعلام شرکت آب منطقهای تهران هماکنون حجم آب موجود در مخازن پنج سد تأمینکننده آب استان تهران کمتر از ۳۰۰ میلیون مترمکعب است که ذخیره مطمئنی بهویژه باتوجهبه شرایط اقلیمی نیست.
کاهش حجم ذخایر سدها به دنبال کاهش بارش سبب شده تا در استان تهران که پیشتر الگوی مصرف آن، ۱۴ مترمکعب در ماه بود، این رقم به دنبال بروز تنش آبی با کاهش ۲ مترمکعبی به میزان ۱۲ مترمکعب در ماه تعیین شود.
به عبارتی ازاینپس هر خانوار تهرانی که حداکثر ۱۲ مترمکعب در ماه مصرف آب داشته باشد، مصارفی نرمال و بیش از این مقدار، پرمصرف تلقی میشود.
بر اساس تقسیمبندی جدید، خانوارهایی که تا الگوی ماهانه آب مصرف کنند «خوشمصرف»، آن دسته از مشترکان که بین ۱۲ تا ۲۴ مترمکعب یعنی تا دوبرابر الگو مصرف کنند، «پرمصرف» و مشترکانی که بیش از دوبرابر الگو مصرف کنند «بد مصرف» هستند.
طرح جدید برخورد با مشترکان پرمصرف و بد مصرف نیز که از هفته گذشته در تهران آغاز شده است، بر اساس تقسیمبندی جدید خواهد بود.
محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران دراینخصوص گفت: مشترکان بد مصرف در مرحله اول این طرح با اخطار، در مرحله دوم با قطع موقت آب و در مرحله سوم با محدودیت بیشتر مواجه خواهند شد.
وی ادامه داده و با اداراتی که مصارف بیشتر از حد مجاز دارند با استناد به مصوبه شورای مدیریت بحران استانداری برخورد قاطع انجام میشود.
مدیرعامل آبفای استان تهران در باره وضعیت منابع آبی استان تهران پس از پاییز بیبارش امسال گفت: باوجود پیشبینیهای سازمان هواشناسی، بارندگیهای پاییز امسال ۵۵ درصد نسبت به میانگین نرمال کاهش داشته است و در چنین شرایطی برای تأمین آب استان تهران، مؤثرترین راه مدیریت تقاضا و مدیریت مصرف است.
اردکانی ضمن دعوت شهروندان تهرانی به مشارکت در مدیریت مصرف آب، از شهروندان استان تهران درخواست کرده که با کاهش ۱۰ درصدی مصارف خود و پرهیز از مصارف غیرضروری این شرکت را در تأمین پایدار آب استان تهران یاری کنند.