این دو گروه فیلم دستاورد دولت در سینمای ایران است، نه فروش فیلمهایی که اگر تبلیغات شبانه روزی آنها از کانالهای ماهوارهای خارج از کشور، چون جم و ... نبود اصلا به این رقم از فروش هم نمیرسید.
سینمای ایران روزهای عجیب و غریبی را دارد پشت سر میگذارد و با توجه به فروش بالای فیلمهای کمدی امسال هر روز این فضا پیچیدهتر هم میشود. ۲ گروه اصلی تولید در این سینما جالب توجه است.
به گزارش عصرایران، فروش سینمای ایران در سال جاری تا به امروز بیش از ۹۱۵ میلیارد تومان بوده است و اتفاقا در این میان فیلمهای طنز یا کمدی تقریبا ۷۵ درصد از این بازار را به خود اختصاص داده است.
با توجه به رکورد شکنی فیلمهایی، چون فسیل در زمینه فروش و مخاطب این ژانر سینمایی مورد توجه ویژه قرار گرفته است برای مثال بر اساس سخنان مهدی فخیم زاده در برنامه هفت گذشته از همین الان حدود ۱۲ فیلم سینمایی کمدی برای اکران در سال آینده آماده نمایش هستند.
از یک طرف دیگر همه چیز به کمدی ختم شده است بازیگران کمدی هم خود فیلم میسازند و هم خود در فیلمها بازی میکنند. عامریان فیلم تهیه کننده فسیل همین الان ۳ فیلم «تگزاس ۳» به کارگردانی مسعود اطیابی، «هفتاد سی» به کارگردانی بهرام افشاری و «مرد عینکی» به کارگردانی کریم امینی را برای اکران سال آینده آماده نمایش دارد.
در کمتر از یک ماه به جشنواره فجر این نکته قابل توجه است حضور تعدادی از بازیگران سرشناس در مقام کارگردان است. آنها با آثاری که جلوی دوربین بردهاند در این دوره از جشنواره به رقابت با دیگر کارگردانان خواهند پرداخت مانند: بهرام افشاری، جواد عزتی، مهران مدیری، سروش صحت، رامبد جوان، بهروز شعیبی و ...
برخی از این بازیگران از جمله بهرام افشاری و جواد عزتی برای نخستین بار است که فیلمی را کارگردانی میکنند و برخی دیگر مثل رامبد جوان تجربه ساخت چند فیلم سینمایی را در کارنامه دارند. مهران مدیری و سروش صحت هم در سال جاری دومین فیلمشان را جلوی دوربین بردهاند. به این جمع بهروز شعیبی را هم میتوان اضافه کرد. کارگردانی که به عنوان بازیگر در سینما شناخته شد و در این سالها در کنار کارگردانی در چندین فیلم و سریال هم به ایفای نقش پرداخت.
در طرف مقابل هم فیلمهای نهادی و ارگانی تولید میشود که از طرف بنیاد فارابی، سازمان سینمایی اوج، حوزه هنری و ... حمایت میشوند.
چند مدت قبل مجید زینالعابدین، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی امسال گفت: امسال ۱۷ فیلم که بنیاد سینمایی فارابی در روند تولید آن مشارکت داشته برای حضور در چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر ثبت نام کردهاند.
زینالعابدین با اشاره به تنوع رویکرد و موضوعات در مضامین فیلمهای بنیاد سینمایی فارابی خاطرنشان ساخت: از میان فیلمهای امسال ۳ فیلم در حوزه دفاع مقدس، ۲ فیلم با موضوع مقاومت اسلامی، ۲ فیلم تاریخی، شامل تاریخ معاصر و تاریخ اسلام، ۲ فیلم در موضوع انقلاب اسلامی و سایر تولیدات نیز با مضامین و موضوعات اجتماعی، خانوادگی، دینی و کمدی است.
حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری (سوره) اعلام کرد که حوزه هنری با ۶ فیلم به جشنواره فجر امسال میآید.
سازمان سینمایی اوج هم تا به امروز از تولید ۵ فیلم برای جشنواره فجر امسال خبر داده است: «آبی روشن»، «مجنون»، «پرویز خان»، «قرارگاه سری» و «ببعی قهرمان» تازهترین محصول سازمان اوج در حوزه پویانمایی است.
بهرجهت آنچه که پیداست این است که سهم اکران سینمای سال آینده ایران ۲ دسته بزرگ از فیلمهاست. فیلمهای کمدی و فیلمهای ارگانی.
با توجه به روشن بودن تکلیف هر دو مدل از این فیلمها باید از الان این هشدار را داد که سینمای ایران کاملا در معرض نابودی است و ژانرهای مختلف یا همان فیلمهای موسوم به سینمای اجتماعی هم دیگر جای برای عرضه و نمایش ندارند.
این دستاورد جدید دولت در سینمای ایران خواهد بود نه فروش فیلمهایی کمدی که اگر تبلیغات شبانه روزی آنها از کانالهای ماهوارهای خارج از کشور، چون جم و ... نبود اصلا به این رقم از فروش هم نمیرسید.