در کانادا از هر پنج بزرگسال کانادایی یک نفر مبتلا به فشار خون بالاست. علاوه بر این، تخمین زده میشود که از هر ۱۰ کانادایی ۹ نفر در طول زندگی خود به فشار خون بالا مبتلا میشود. خوشبختانه نتایج تحقیقات نشان میدهند که یک رژیم غذایی متعادل میتواند به طور قابل توجهی از میزان فشار خون کاسته و خطر ابتلا به فشار خون را در وهله نخست کاهش دهد.
فرارو- فشار خون بالا یک بیماری شایع است که بر اثر آن نیروی فشار خون به شریانهای بدن به شکلی بسیار زیاد افزایش مییابد. تلاش اضافی به منظور پمپاژ خون غنی از اکسیژن در سراسر بدن احتمال حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات جدی سلامتی را افزایش میدهد.
به گزارش فرارو به نقل از یاهو لایف، در کانادا از هر پنج بزرگسال کانادایی یک نفر مبتلا به فشار خون بالاست. علاوه بر این، تخمین زده میشود که از هر ۱۰ کانادایی ۹ نفر در طول زندگی خود به فشار خون بالا مبتلا میشود. خوشبختانه نتایج تحقیقات نشان میدهند که یک رژیم غذایی متعادل میتواند به طور قابل توجهی از میزان فشار خون کاسته و خطر ابتلا به فشار خون را در وهله نخست کاهش دهد.
نمک به دلیل دارا بودن سدیم بزرگترین مقصر در مورد فشار خون ناسالم است. توصیه میشود برای کاهش فشار خون مصرف سدیم را به کمتر از ۲۰۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهید.
در ادامه به ده ماده غذایی از بدترین مواد غذایی برای فشار خون بالا اشاره خواهیم کرد:
غذاهای رستورانی به یک دلیل عمده طعم خوبی دارند: سرشار از روغن، شکر و به طور خاص نمک هستند. حقیقت آن است که بخش عمده غذاهای رستورانی به طور خاص فست فودها نه برای سالم بودن بلکه تا حد امکان برای دلپذیر بودن درست شده اند. متاسفانه این واقعیت مواد غذایی رستورانی را به یکی از بزرگترین مقصران ابتلا به فشار خون تبدیل میکند.
شاید تعجب آور نباشد که مواد غذایی فرآوری شده مانند چیپس، کلوچه، غلات صبحانه و سایر تنقلات بسته بندی شده از بدترین موارد در مورد فشار خون بالا هستند. مواد غذایی فرآوری شده با مواد افزودنی پر میشوند تا طعم آنها را تقویت کنند به همین دلیل است که بسیار اعتیاد آور هستند.
گوشتهای فرآوری عمل آوری شده مانند ژامبون، بیکن، سالامی، سوسیس و سالمون دودی از بدترین مواد غذایی برای فشار خون بالا هستند. این بدان دلیل است که در فرآیند پخت آن گوشتها از مقدار زیادی نمک استفاده میشود. در حالی که فرآیند پخته شدن این مواد غذایی را برای مدت زمان طولانیتر حفظ میکند هم چنین بدان معناست که آنها حاوی سدیم بالایی هستند.
افراد مبتلا به فشار خون باید از مصرف کالباس خودداری نمایند. کالباس بسیار فرآوری شده و حاوی سطوح بسیار بالایی از سدیم میباشد. یک تکه کالباس حاوی ۳۸۲ میلی گرم سدیم است که بسیار بیش از مقدار توصیه شده سدیم در هر وعده است.
در حالی که سوپها غالبا به عنوان گزینههای سالم و سرشار از سبزیجات در نظر گرفته میشوند اغلب حاوی برخی از بالاترین سطوح سدیم هستند. این امر به ویژه در مورد سوپها و آب گوشتهای کنسرو شده و فراوری شده صدق میکند. سعی کنید هنگام انتخاب سوپهای مورد علاقه خود برچسبهای کم سدیم را انتخاب کنید.
اگرچه ممکن است فکر نکنید نان مزه شوری دارد، اما حاوی نمک زیادی است. این امر به ویژه در مورد نان فرآوری شده و از پیش بسته بندی شده صدق میکند. بررسی برچسبهای تغذیهای مواد غذایی بسته بندی شده میتواند کمک زیادی به کاهش مصرف سدیم شما کند. انتخاب نان با فیبر بالا و غلات کامل به جای نانهای بسیار فرآوری شده همواره بهترین گزینه است.
علیرغم آن که سبزیجات کنسرو شده عالی هستند، اما میتوانند حاوی مقادیر زیادی نمک نیز باشند. نمک برای خوش طعم نگهداشتن مواد غذایی کنسرو شده افزوده میشود بدین معنا که این مواد غذایی برای فشار خون بالا ایده آل نیستند. سعی کنید کنسروهای کم سدیم یا بدون نمک را انتخاب کنید و سبزیجات کنسرو شده خود را بعد از باز کردن کاملا بشویید.
در حالی که وعدههای غذایی یخ زده برای روزهای پرمشغله مناسب هستند، اما برخی از بدترین مواد غذایی برای فشار خون شما میباشند. این بدان خاطر است که این مواد غذایی اغلب با افزوده شن نمک طعم و مزه دار میشوند. حتی مواد غذایی یخ زدهای که به عنوان مواد سالم یا کم کالری به بازار عرضه میشوند نیز ممکن است سطح سدیم بالایی داشته باشد. بنابراین، حتما برچسب روی مواد غذایی را بخوانید.
ترشیهایی مانند کلم ترش و زیتون در آب نمک و سرکه بسیار شور غوطه ور باقی میمانند.
مقدار کمی از چاشنیها مانند سس کچاپ، خردل و سسهای سالاد ممکن است بی خطر به نظر برسند، اما سطوح بالای سدیم آنها بسیار مفید است. انتخاب چاشنیهای با سدیم پایین و کاهش مصرف آنها یکی از راههای کاهش مصرف سدیم است که کارکرد کلیهها و عروق را به حداقل میزان ممکن کاهش میدهد.