با وجود انواع و اقسام کیکها و شیرینیها هنوز هم کیک یزدی از جمله پرطرفدارترین کیکهای لقمهای است.
این روزها کیک یزدی یا به قول فرنگیها کاپ کیک را با طعمهای مختلف درست میکنند. حالا به بهانه فصل زمستان کیک یزدی را با طعم و تزئین انار درست کنید و مهمانان را ذوقزده کنید.البته در این کیک یزدی، خامه هم استفاده شده و میتوان آن را کیک خامهای یزدی هم نامید.
۲ عدد تخممرغ
۱۰۰ گرم شکر
۲/ ۱ پیمانه شیر
۱۲۵ گرم روغن مایع
۲۲۵ گرم آرد
۲ قچ بیکینگپودر
مقداری وانیل
کپسولهای کاغذی مخصوص کیک یزدی
۱ بسته پودر ژله آلوئهورا
۱ بسته پودر خامه
مقداری انار دانه شده قرمز
۲/ ۱ پیمانه آبجوش
۱. تخممرغها را در کاسهای بزرگ شکسته و با همزن برقی هم بزنید. وقتی که مخلوط تخممرغها یکدست شد شکر را بریزید و باز با همزن برقی آنقدر هم بزنید تا مخلوط کرمرنگ و کشدار شود.
۲. شیر را روی حرارت بگذارید، وقتی که شیر ولرم شد آن را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید. بعد روغن را بیفزایید، حالا نوبت بیکینگ پودر و وانیل است که به مواد اضافه کرده و با همزن برقی هم بزنید.
۳. آرد را کمکم به مواد داخل کاسه اضافه کنید و با لیسک (قاشق مخصوص کیک) و یا همزن برقی هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شود.
۴. فر را با درجه حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالب کیک یزدی را آماده کرده و درون هر محفظه یک کپسول کاغذی بگذارید.
۵. مایه آماده و یکدست کیک را داخل کپسولهای کاغذی بریزید، طوری که فقط دوسوم محفظه قالب و کپسول پر شود و یکسوم بقیه خالی بماند تا جا برای پف کردن کیک باشد.
۶. وقتی همه مایه کیک را در کپسولها و قالب ریختید، قالب را در فر بگذارید و نیم ساعت زمان دهید تا کیکها پف کنند و روی آنها طلایی شود.
۷. وقتی کیکها آماده شدند قالب را از فر خارج کنید و صبر کنید تا خنک شوند. در این فاصله ژله آلوئهورا را به روش معمول آماده کنید، اما نکته مهم در درست کردن ژله این است که پودر ژله را با یکدوم پیمانه آب جوش حل کنید تا بتوانید این ژله غلیظ و بیرنگ را برای تزئین روی کیکها به کار ببرید.
۸. بعد از خنک شدن کیکها آنها را از قالب بیرون بیاورید و با چاقو یک لایه از رویه کیک را جدا کنید. با یک قاشق توپی مقدار کمی از داخل کیک را جدا کنید. حالا داخل محفظه خالی شده را مقداری خامه فرم گرفته ریخته و با دانه انار پر کنید. لایه سر کیک را که جدا کردهاید روی آن گذاشته و روی کیک را یک لایه ژله آماده و غلیظ بریزید. بعد کیکها را به مدت نیمساعت در یخچال قرار دهید تا ژلهها سفت شوند.
ریختن یک لایه ژله آلوئهورا روی کیکها، هم برای براق شدن و زیباشدن کیکهاست و هم اینکه با این کار از ریختن دانههای انار از روی کیکهایتان جلوگیری میکنید.
آماده کردن خامه فرمگرفته با پودر خامه به این صورت است که یک بسته پودر خامه را در یک لیوان شیر سرد ریخته و با همزن برقی هم بزنید. بعد از حل شدن پودر خامه در شیر، ظرف را در فریزر بگذارید و بعد از ۵ دقیقه بیرون آورده و مواد را با همزن برقی هم بزنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا موقعی که خامه فرم بگیرد و رد پرههای همزن روی خامه بماند.
اگر برای درست کردن خامه آماده فرصت کافی ندارید میتوانید از اسپری خامه که در فروشگاههای لوازم قنادی و سوپرمارکتهای بزرگ به فروش میرسد استفاده کنید.
قاشق توپی همان قاشق مخصوص خالی کردن میوههایی مثل هندوانه، طالبی و خربزه است که در اندازههای مختلف عرضه میشود. شما این قاشق را از لوازم قنادی فروشی یا لوازم خانگی فروشی تهیه کنید.
پودر خامه و ژله آلوئهورا را از فروشگاههای لوازم قنادی و شیرینپزی تهیه کنید.
منبع:همشهری آنلاین