bato-adv
bato-adv

۱۰ ترفند طلایی که برای خوشمزه‌تر شدن انواع آش باید بدانید!

۱۰ ترفند طلایی که برای خوشمزه‌تر شدن انواع آش باید بدانید!

۱۰ ترفند بسیار ساده و کاربردی برای خوشمزه‌تر شدن انواع آش‌ها را در قالب این مقاله برایتان جمع‌آوری کرده‌ایم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آش‌ها، جز آن دسته از غذا‌های بسیار پرطرفدار ایرانی هستند که تنوع بسیار زیادی در طعم و نحوه پخت آن وجود دارد. هر شهر معمولا چند نوع آش محلی و بومی مناطق خود را دارد که این آش‌ها با مواد اولیه خاص و روش‌های متفاوت طبخ می‌شوند. برخی از ویژگی‌ها در یک آش خوشمزه و جا افتاده یکسان است که شما در زمان طبخ آش به راحتی و با رعایت کردن چند نکته می‌توانید به نتیجه مطلوب دست یابید.

به گزارش مجله اکالا، ۱۰ ترفند بسیار ساده و کاربردی برای خوشمزه‌تر شدن انواع آش‌ها را در قالب این مقاله برایتان جمع‌آوری کرده‌ایم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

۱۰ ترفند طلایی برای خوشمزه‌تر شدن انواع آش

از مهم‌ترین ترفند‌های خوشمزه‌تر شدن انواع آش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- خیساندن حبوبات

یکی از ویژگی‌های یک آش مرغوب و جا افتاده خوب پخته شدن محتوای آش است. معمولا در اکثر آش‌ها از حبوبات استفاده می‌شود. شما برای بهتر پخته شدن حبوبات و گرفتن نفخ آن‌ها باید حداقل چند ساعت قبل از طبخ آش حبوبات را با مقداری آب بخیسانید. نکته مهم و قابل توجه در خیساندن حبوبات تعویض آب روی آن‌ها هر چند ساعت یک‌بار است.

۲- استفاده از سبزیجات تازه

استفاده از سبزیجات تازه و مرغوب رنگ و عطر متفاوتی به آش شما می‌بخشد. در اکثر آش‌ها از یک یا چند نوع سبزی استفاده می‌شود. پیشنهاد ما برای خوشمزه‌تر شدن طعم چنین آش‌ها استفاده از سبزی تازه است.

۳- استفاده از استاک گوشت، عصاره قلم یا آب مرغ

ممکن است در برخی از آش‌ها از هیچ گونه گوشتی استفاده نشود. برای بهتر شدن طعم آش، بالابردن خواص آن و لعاب انداختن آش به شما پیشنهاد می‌کنیم از مقداری استاک گوشت، عصاره قلم یا آب مرغ مناسب با ذائقتان در آش‌ها استفاده کنید.

۴- استفاده از قابلمه‌ای با سایز مناسب

شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده باشید، انتخاب قابلمه با سایز مناسب یکی دیگر از عواملی است که در تهیه انواع آش باید به آن توجه کنید. محتوای آش باید به راحتی در فضای قابلمه امکان جوشیدن و پخته شدن را داشته باشند. حتما از قابلمه‌های با سایز بزرگ برای طبخ انواع آش استفاده کنید.

۵- مدام افزودن آب ممنوع

یکی دیگر از عواملی که موجب لعاب انداختن و غلظت آش شما می‌شود، میزان آب اضافه شده به محتوای قابلمه آش است. توجه داشته باشید که بهتر است در همان شروع پخت به مقدار مناسبی آب به قابلمه آش اضافه کنید که دیگر تا پایان زمان پخت نیاز به افزودن آب به قابلمه نباشد.

مدام اضافه کردن آب به آش موجب رقیق شدن و بی مزه شدن آش شما می‌شود. اگر در همان ابتدا آب را کمی بیشتر بریزید با بالاتر بردن زمان پخت می‌توانید به غلظت دلخواهتان دست یابید.

۶- تفت دادن ادویه‌ها

ادویه، در غذا‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. ادویه‌های مختلف عطر و طعم متفاوتی به غذا‌های شما می‌بخشند. یکی دیگر از ترفند‌های مهم و طلایی برای خوشمزه‌تر شدن انواع آش‌ها تفت دادن ادویه‌های آن آش است. عطر و رنگ ادویه‌ها در اثر حرارت دیدن بیشتر می‌شود و در نتیجه طعم و عطر آش را دوچندان می‌کند.

۷- تناسب مقدار مواد

رعایت تناسب مقدار مواد اولیه آش یکی دیگر از عوامل مهمی است که بر طعم نهایی آش شما بسیار تاثیرگذار است. به طور مثال اگر تناسب را در میزان سبزیجات آش رعایت نکنید قطعا در نتیجه کار طعم آش مطلوب نخواهد شد. مقدار مواد اولیه را متناسب و دقیق طبق میزان دستورات آشپزی استفاده کنید.

۸- پیاز داغ زیاد

جالب است بدانید که استفاده از پیاز داغ در انواع آش‌ها موجب بهتر شدن طعم آش می‌شود. توجه داشته باشید که پیاز را به خوبی سرخ و طلایی کنید سپس آن را به محتوای آش بیفزایید. بی‌شک از نتیجه آن شگفت زده خواهید شد.

۹- مدت زمان پخت

یکی دیگر از عواملی که در طعم آش شما تاثیر مثبت می‌گذارد صبورش شماست. آش باید با حرارت کم و مدت زمان طولانی پخته شود تا به خوبی همه مواد آن پخته و طعم‌ها در هم ادغام شوند. قطعا طعم آشی که چند ساعت در قابلمه و روی حرارت پخته شده است با طعم آشی که در زودپز پخته شده کاملا متفاوت خواهد بود.

۱۰- استفاده از گوشت چربی دار

اگر در آشی که طبخ می‌کنید از گوشت استفاده می‌شود باید بدانید که استفاده از گوشتی که چربی بیشتری دارد طعم و عطر آش شما را کاملا تغییر می‌دهد. بهتر است در چنین آش‌های از گوشت‌های بدون استخوان با چربی بیشتری استفاده کنید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv