نشا نوعی دسر مانند ماقوت است که اغلب در مناطق جنوبی کشور، به ویژه در شهر بوشهر تهیه میشود. مردم بوشهر این دسر شیرین، خوش طعم، لطیف و خوشرنگ را اغلب در ماه رمضان برای وعده افطار تهیه کرده و نوش جان میکنند.
نشاسته ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
آب ۵ پیمانه
زعفران ۱ قاشق غذاخوری
گلاب نصف پیمانه
طرز تهیه دسر نشا بوشهری به ترتیب شامل مراحل زیر میشود:
نشاسته را داخل ظرف مناسب ریخته و با آب سرد حل کنید. سپس آن را روی شعله ملایم قرار دهید تا به رنگ شیشهای و شفاف درآید و نشاسته کاملا در آب حل شود.
پس از جوش آمدن، در این مرحله شکر را به آن اضافه کرده و بهطور مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. زعفران دم کرده را نیز به آن افزوده و آهسته هم بزنید.
پس از غلیظ شدن دسر نشا، در این مرحله وقت آن رسیده که گلاب را اضافه کنید. پس از افزودن گلاب خوب مواد را با هم مخلوط کنید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه روی شعله هم بزنید.
پس از گذشت ۴ دقیقه، دسر را از روی شعله برداشته و اجازه دهید تا خنک شده و به دمای محیط برسد. حالا دسر نشا بوشهری آماده است و میتوانید آن را در ظرف مناسب سرو کنید.
پس از آماده شدن دسر نشا، میتوانید برای زیبایی ظاهری آن با استفاده از خلال بادام، پسته، گل سرخ یا حتی دارچین تزئین کنید. میتوانید آن را در پیالههای یک یا دو نفره ریخته و تزئین کنید یا اینکه در هنگامی که دسر را تازه از روی شعله برداشتهاید آن را داخل قالبهای مخصوص که از قبل چرب کردهاید بریزید و داخل یخچال بگذارید تا ظاهر مجلسیتر داشته باشد.
در این بخش به چند نکته طلایی برای تهیه دسر نشا بوشهری اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای گلوله نشدن دسر، بهتر است از پودر نشاسته استفاده کنید.
برای خوشعطر شدن دسر میتوانید حین اضافه کردن گلاب، مقداری پودر هل نیز به دسر اضافه کنید.
برای سرو دسر میتوانید از ظروف تک نفره یا قالبهای سیلیکونی مخصوص استفاده کنید.
سرو نشا به صورت گرم و سرد صورت میگیرد (همانند شلهزرد)
برای تزئین دسر نشا میتوانید از پودر هل، پودر دارچین، گلسرخ، خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید.
نشا یک دسر محبوب و مشهور در شهر بوشهر است که عطر و طعم بینظیری دارد. بنابراین، اگر به دنبال تجربهی طعمی بینظیر و ترکیبی از شیرینی و لطافت هستید، توصیه میکنیم دسر نشا را امتحان کنید و از آن لذت ببرید.
منبع:اکالا